Sun Microsystems, MS Windows Sertifikasyonu Peşinde!

0
GaripFakir
Sun´da global market stratejisinden sorumlu başkan yardımcısı olarak çalışan Larry Singer donanımları için Microsoft'tan sertifika alacaklarını söyledi. "Kutsal Savaşları (religious crusade) bir tarafa bırakıp müşterilere almak istediklerini satacağız".

Bilindiği üzere Sun, AMD Opteron 64 bit işlemcili sitemler üreterek sunucu pazarında kendine yeni olanaklar aramak istiyordu. Sun bünyesinde halihazırda Intel Xeon-tabanlı Fire V60 and V65 sistemlerini de barındırmakta.

http://www.nwfusion.com/news/2004/0116suntowi.html
sun

İlgili Yazılar

Web Services ve Güvenlik

SHiBuMi

Liberty Alliance, Sun Microsystems in öncülüğünü yaptığı, Microsoftun Passport teknolojisine karşı alternatif çözüm üretme amacını güden bir grup. Bu grubun içersinde AOL, HP, General Motors, France Telekom, Sony gibi kurucu üyeler haricinde Cisco, Visa, Nextel, Novell gibi sponsor üyeler var. Amaç, Microsoftun single sign-on olarak adlandırılan Passport teknolojisiyle aynı görevi gören, kullanıcıların tek bir web sitesine ya da uygulamaya giriş yaptıktan sonra diğer bütün siteler ya da uygulamalar tarafından tanınmasını sağlayan teknolojiyi oluşturmak.

Open BSD vs. Sun Microsystems´ Openness :)

sundance

Open BSD kurucusu Theo de Raadt, 2002 kasımında Open BSD mail listi yardıma çağırdı. Konu ilginç, üstad Sun´ın Ultra Sparc III işlemcisinin özellikleri hakkında kayda değer bir dökümana ulaşamamaktan şikayetçiydi. Ultra Sparc III, Sun ailesinin üçüncü nesil 64 bit RISC işlemcisi. Open BSD ise şu ana kadar güvenliğe verdiği önem ve bir çok mimaride gayet iyi çalışması ile ünlü Unix dağıtımı.

İşin ilginç yanı, SUN gibi Açık Sistemler konusunda her zaman bayraktarlık yapmış bir firmanın, resmen belirtmese de işlemci özelliklerini saklamaya çalışması. Sanırız Serbest Yazılım modelinin ne kadar vazgeçilmez olduğunu açıklamak için bu olay kadar iyisini bulamayız...

Sun, Üniversitelileri Büyük Yarışmaya Çağırıyor!

parsifal

Sun Microsystems, tüm dünyadaki öğrencileri ‘Solaris Üniversite Yarışması’na katılmaya çağırıyor. Üniversiteliler, Solaris 10 ve OpenSolaris üzerine yaratıcı proje geliştirerek, hem kendileri para ödülü kazanacak hem de okullarına 100.000 Amerikan Doları değerinde Sun teknolojisi kazandırma fırsatını elde edecek.

Bill Joy İstifa Etti

FZ

70´li yıllarda University of California, Berkeley´de öğrenci iken BSD UNIX´i geliştiren, sonra Sun Microsystems için Solaris işletim sistemini tasarlayan, bu arada SPARC mikroişlemcisini de geliştiren ve Java programlama ortamının geliştirilmesine öncülük eden Bill Joy, Sun Microsystems´ten istifa etti. Haberin hemen ardından şirketin hisseleri %10 değer kaybetti.

Bill Joy, Internet çağının Thomas Edison´u olarak da anılıyor. Haberin tamamı...

Açık kaynak kodlular diyarının yeni üyesi StarOffice

butch

Sun Microsystems 13 Ekim Cuma günü, söz verdiği gibi StarOffice'in kodunu kullanıma açtı. Yani kod yazanlara gün doğdu. Gözümüz aydın yeni ofis uygulamaları yolda ...