MS IE Solaris üzerinde

0
anonim
Microsoft IE HP-UNIX den sonra Solaris üzerinde de çalışmaya başladı, merak ediyorum Microsoft neden IE yi Linux yada FreeBSD üzerinde de çalıştırmak için bir çalışma yapmıyor bu kadar zor değildir sanırım, Hotmail FreeBSD üzerinde koşmasına rağmen(bu bilgiyi Sundance'den aldım) Microsoft neden FreeBSD için uygulama yazmıyor IE veya Outlook gibi.
sun

Görüşler

0
tongucyumruk
Cevap basit çünkü o zaman windowsunu sirf ie veya OE için kullanan userlarda teker teker linuxa freebsd ye geçmeye başlarlar... eh buda windows için pek hayırlı olmaz... solaris veya HP-UX için çıkarır çünkü bunları zaten kendisi için bir tehdit olarak görmüyor... zira solaris kullananların çoğu sparc işlemci HP-UX kullananlar ise PA-RISC işlemcisi kullanıyorlar haliyle esas olarak intel platformuna yönelmiş olan MS''te bu platformlarda ürünlerini rahatça çıkartıyor...
0
anonim
Hotmail bildiğim kadarıyla artık Win2k üzerinde en azından bir kısmı. Hotmail bildiğim kadarıyla Microsoft'un bir hizmeti olarak kurulmadı, daha sonra Microsoft tarafından satın alındı. Böyle bir sistemin farklı bir işletim sistemine taşınması tahmin edeceğiniz üzere pek kolay değil ve Microsoft'un canavar elemanları bile bunu uzun bir süre göze alamamış olsalar gerek. Zaten UNIX tabanlı yeni Win2k'dan önce bu işi yapabilecek nitelikte bir işletim sistemine ve uygulamalarına sahip değillerdi.

Öte yandan Microsoft ASLA özgür yazılımın üzerine bir uygulama geliştirmez, kaldı ki her yerde özgür yazılım sonumuzu getirecek diye dolaşırken bunu yapmaları da hiç mantıklı olmazdı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sparcbook 6500 - 4Gig RAM`li Sparc Notebook!!

larweda

Daha önce de Sparc tabanlı notebook'lar ürettiğini bildiğimiz Tadpole, yeni model Sparcbook'unu (Sparcbook 6500) piyasaya sürdüğünü duyurdu. (ben Slashdot`ta duydum :-) Şu anda satılan üründe UltraSparcIIi 650 işlemci, 2GB DRAM, 120GB Disk, 1400*1050 destekleyen 15'' TFT ekran ve yüklenmiş Solaris 8 işletim sistemini içeriyor, 2002 Kışında çıkacak olan bir modelde ise 4GB DRAM, 160GB disk ve yüklenmiş Solaris 9 işletim sistemi olacağı düşünülüyor, düşününce alet ortadan büyük çapta bir webserver'ı ya da epeyce transaction kaldırabilecek bir Weblogic ya da Oracle server'ı kaldırabilecek güce sahip gibi görünüyor, ha bi laptop alır da bunu sunucu yapar mısın diye sorarsanız, yapmam. Ama mantıklı hiç kimsenin alacağını (sadece solaris üzerinde çalışan CAD, VLSI, chip layout design programı filan kullananlar hariç) düşünmesem de bazı adamlar bu tip ürünler çıkartacam diye uuraşıyolar, bu da olayı haber yapıyor.

Ortalıkta süper linux çalıştırabilen bi ton Laptop varken (aslında her laptop'a yüklenebilecek bi dağıtım kesin buluyosunuz, Knoppix benim deddiğim 5-6 değişik laptop'un hepsinde ööle ya da bööle süper çalıştı) günlük kullanım için de Sparcbook alınmaz, di mi?

Sun Studio 11 bedava

ahmetaa

Sun MicroSystems'in C, C++ ve Fortran geliştirme platformu Sun Studio'nun son sürümü olan Sürüm 11 bedava olarak indirilebiliyor. Sun C ve C++ derleyicileri son derece etkin kod üretme özelliklerine sahip bir ürün olarak biliniyor. x86 - SPARC Solaris ve x86 Linux sürümleri mevcut.

Sun Yutarak Geliyor !

sundance

Internet teknolojileri konusunda dünyanın en önde gelen hardware ve software üreticilerinden Sun Microsystems, son bir iki yıldır adından sıkça bahsedilen Cobalt firmasını satın aldı

IBM Sun'ı alır mı?

auselen

Görünen o ki son ekonomik dar boğaz içerisinde Sun iyice sıkıntıya düşmüş durumda ve kendisine destek olabilecek bir şirketle birleşmeye çalışıyor. Yıllardır IBM, Sun ve Microsoft ürünleri (programlama dilleri dahil) arasinda yaşanan rekabetin sonucu ne olacak diye beklerken belki de cevabı teknolojik üstünlük değil, bildiğimiz eski ekonomik kriterler verecek.

Hatırlayacağınız gibi Sun'ın daha önce borsadaki etiket ismini JAVA olarak değiştirmesinden de bahsetmiştik. Görülen o ki yazılım/donanım devi ne yaparsa yapsın hisse senedi sahiplerini bir türlü memnun edemiyor.

OpenSolaris İlk Meyvelerini Veriyor

vst

Schillix ismiyle duyurulan OpenSolaris tabanlı ilk dağıtım ve aynı zamanda LiveCD, OpenSolaris'in halka açılmasından sadece 3 gün sonra duyuruldu. Boot yöneticisinden itibaren "30" saniye sonra çok kullanıcılı giriş arabirimine varabilen hızlı bir dağıtım olarak lanse edilen işletim sistemi, aynı zamanda bir çok özgür yazılımı da içerisinde barındırıyor.