RSS Öldü mü?

5
bobrektasi

Fazlamesai'nin yeniden açılmasıyla birlikte eski alışkanlığım olan RSS ile siteleri takip etmeye yeniden başladım. Henüz kayda değer bir liste oluşturamasam da zamanla oturacaktır diye düşünüyorum. Eskiden yaklaşık 100ün üzerinde site takip ediyordum.

Asıl meseleye gelirsek, FM de dahil olmak üzere hemen hemen hiç bir sitede feed adresinin paylaşıldığını görmedim. Feed adresini almak için çoğunlukla kaynağa bakıp oradan buluyorum. Herkes için RSS alışkanlığı öldü mü? İlla Facebook, Twitter kullanarak mı takip etmemiz gerekiyor? Ya da ben bu zaman aralığında bir şey mi kaçırdım?

rss

Görüşler

1
butch

FM RSS bağlantısını uygun bir yere koyacağız. İhmal etmişiz.

Tarayıcılar eskiden RSS bağlantılarını kendileri yakalardı diye hatırlıyorum. Elimin altındakilerde göremedim böyle bir özellik.

1
Fikri

Google Chrome'da normal kurulumdan kaldırıldı o özellik. Ayrıca eklenti kurmak gerekiyor: https://chrome.google.com/webstore/detail/rss-subscription-extensio/nlbjncdgjeocebhnmkbbbdekmmmcbfjd

Diğer tarayıcıları bilmiyorum.

1
gkmngrgn

Ben FM'yi Feedly ile takip ediyorum. Sanırım alışkanlıklarımız biraz şekil değiştirdi.

1
Fikri

Ben FM'nin tekrar açıldığını RSS aracılığı ile öğrendim. :)

Twitter ile takip olayından sonra RSS bayağı güç kaybetti, tarayıcı bildirimleri de tuz biber ekti üzerine. Google da destekledi güç kaybetmesini; Google Reader'ı kapattı, tarayıcıdan çıkardı RSS özelliğini.

RSS takip olayını hiç bırakamadım ben. Google Reader kapanınca Feedly'ye geçtim. Kısa bir süre sonra da Inoreader'a geçtim. Halen Inoreader kullanıyorum

1
feldrim

Hossein Derakhshan blogunda parçası olduğu ve uğruna 6 yıl hapiste kaldığı blog dünyasının aradan geçen sürede kaybolmasına ağıt yakmıştı. Blogların yerini önce microblogging alışkanlığı, sosyal medya platformlarının veri dağıtım tekeli aldığı için eski etkisi kalmadı. Haliyle takip edilecek blog da bulmak güç. Zira insanlar eskisi kadar etkileşim sağlayamadıkları için yazdıklarını kimsenin okumadığı düşüncesiyle blogları ya kapatıyor ya da terk ediyor. bunun pek çok dezavantajı da var ki ilgili yazıda bahsediliyor.

Ben Google Reader'dan kalma alışkanlıkla Feedly'den okumaya devam ediyorum ama bu post sayesinde merak edip kaynaklarıma baktım. Feedly'de 109 blog/site takip ediyorum -FM dahil- ancak bunlar arasında 10'u bir yıldan fazladır tek blog girdisi yapmamış. Bazıları da son yılda yılda bir iki kısa girdi, biri de "benim böyle bir blogum vardı değil mi ya" minvalli bir blog post girmiş.

1
FZ

Old Habits Die Hard:

1
exa

Arkadaslar en iyi planet code'u nedir bu arada sizce? Wordpress'le birlikte uyumlu calisan sahane bir planet var midir?

1
exa

Feedly kullaniyorum hala inoreader daha mi iyi?

1
bobrektasi

Google Reader faciasından sonra böyle servislere çok güvenemedim. Kendi sunucuma Tiny Tiny RSS kurdum onu kullanıyorum.

1
csonuryilmaz

Ölmedi. (en azından belirli bir yaş grubu için ölmeyecek) Changelog'un #240. bölümünü dinlemenizi tavsiye ederim. https://changelog.com/podcast/240

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BitHub nedir? (İntikam İçerir)

Zakkum

"Projemi öldürenin projesini öldürürüm" temalı bir yazıdır, sonuçlarından ötürü sorumluluk kabul etmiyoruz. Aynı adı taşıyan iki farklı uygulamadan söz edeceğiz.

1.BitHub: Çoklu sosyal medya platformunu aynı çatı altında yönetebileceğiniz bir sistem. Bir tür sosyal medya merkezi (hub). Farklı sosyal medya hesaplarına aynı yerden erişme, yönetme ve içerik ekleme özellikleri sağlamakta....