BitHub nedir? (İntikam İçerir)

3
Zakkum

"Projemi öldürenin projesini öldürürüm" temalı bir yazıdır, sonuçlarından ötürü sorumluluk kabul etmiyoruz. Aynı adı taşıyan iki farklı uygulamadan söz edeceğiz.

1.BitHub: Çoklu sosyal medya platformunu aynı çatı altında yönetebileceğiniz bir sistem. Bir tür sosyal medya merkezi (hub). Farklı sosyal medya hesaplarına aynı yerden erişme, yönetme ve içerik ekleme özellikleri sağlamakta. Sistemin desteklediği platformlar arasında: Youtube, Twitter, Instagram, Facebook, Tumblr, Disqus, Meetup, StackExchange, RSS ve GitHub yer almakta.

2.BitHub: Bitcoin ve GitHub'ın birleştirilmesi ile oluşturulmuş yazılım geliştirenler için yeni bir gelir yaratma sistemi. GitHub depolarına katkı yapan geliştiricilere Bitcoin ile ödeme yapılmasına dayanıyor. Open Whisper Systems tarafından uygulanmakta ve geliştirilmekte.

İlgili Yazılar

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #4

Zakkum

Bir önceki yazıda Zyptonite ile başladığımız tanıtımlara devam ediyoruz. Bu yazıda iki mesajlaşma uygulamasından bahsedeceğiz. Yazı dizisinin önceki bölümleri için: #1, #2, #3.

Riot

Riot salt bir mesajlaşma uygulaması değil. Daha ziyade popüler Slack uygulaması gibi çok yönlü bir iletişim aracı. Konuşma odaları açabileceğiniz (konu ve üyeleri istediğiniz gibi belirleyebildiğiniz ve farklı...

Açık Kaynak NSA Ürünleri!

Zakkum

Son dönemlerde Amerikan istihbaratının ürettiği siber güvenlik ve saldırı içerikli yazılımların ifşa olmasından sonra yine ülkenin diğer bir istihbarat kurumu olan NSA'den bu sefer ters köşe bir hareket geldi. Kurum, bünyesindeki çalışmaların ürünü olan siber güvenlik ve benzeri konulardaki bazı yazımları açık kaynak olarak paylaştı. Favoriler arasına goSecure girer gibi.

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Youtube, Patreon ve yeni medya

tongucyumruk

Uzun zamandır YouTube dünyası ile ilgili birşeyler yazmak istiyordum. Kısmet bugüneymiş.

Bilmeyenler için*, YouTube 2005 yılında birkaç arkadaşın birbirleri ile video paylaşabilmek amacıyla kurduklari bir web sitesi. Kısa zamanda topladığı ilgi ile ışık hızıyla büyüyen YouTube bugün muhtelif rakipleri olsa dahi hemen hemen "online video paylaşımı" kavramı ile eşanlamlı hale gelmiş bir...

Çalışanlar için dengeli fikri mülkiyet anlaşması

butch

İşveren ve çalışan arasında, çalışanın mesai ya da serbest zamanlarında ürettiği ek eserlere yönelik fikri mülkiyet çatışmalarını hafifletmeyi öneren bir anlaşma örneği Github tarafından yayınlanmış.

Son yıllarda IT firmaları, çalışanlarının bu tür ek çalışmalarını destekliyor görünmekle birlikte, imzalanan standart anlaşmalar bunun aksi ifadeler içeriyor. Serbest çalışmaları destekleyen...