F klavye mi? QWERTY mi? Hayır, ben K,UYPW kullanacağım!

0
cbc

Peter Klausler'ın evrimsel algoritma kullanarak pek çok klavye düzenini yarıştırmış. Sonuçta, kullandığı örnek veriler için optimum klavye tuş dizilimini bulmuş.

Metin yazarken parmaklarınız ne kadar az mesafe kat ediyorsa yaptığınız işe o kadar uygun klavye kullandığınız varsayımından yola çıkarak gerçekleştirdiği testlerde Project Gutenberg'deki klasiklerden 20MB'lık metin, bolca e-posta ve C kodu kullanmış.

Sonuçta şöyle bir klavyenin ingilizce yazan C programcıları için ideal olduğuna karar vermiş:

k , u y p  w l m f c
o a e i d  r n t h s
q . ' ; z  x v g b j

Görüşler

0
akif_sever
güzel bence bir program yapılsa dahada iyi olabilir herkez sevdiği yerlere koyar tuşları :) bu biraz karışıklılık yaratsada olabilir ...
0
ttk
Mesela usb çıbık'a kendi kullandığımız dizilişi tanımlayıp kaydetsek, sisteme bu dizilişi yükleyince tuşlara ona göre harfleri yazsa biz de kullansak.
Bu tahmin ederim yakında mümkün olabilir. FM'de daha önceki bir haberde tuşlarında istenilen karakterleri gösterebilen bir klavye tanıtılmıştı. Ama yaygın olması lazım bunun, o zaman çok güzel olur bence.

Kazara aldığımız klavyelerde delete-insert, page-up,down vb. gibi çok kullandığımız tuşların yerinin normalden değişik olması durumunda (eski tip klavyelerdeki yerleşime alışığım ben) klavyeyi tasarlayanı pataklamak geliyor içimden.
0
sefalet

Lineakconfig (GNU/GPL) adlı yazılım işinize yarayabilir.

http://lineak.sourceforge.net/

Win 2000/XP kullanıcıları için de KEyTweak olabilir.

http://rapidshare.de/files/6712299/KeyTweak_install.exe.html
0
nonoxynol
Adam gerçek bir geek
0
intelligenc
F klavye 10 parmak yazan birisini gecebilecek bir ülke tanimiyorum... Turk alfabesine gore dizayn edilmis mukemmel bir dizilis bence
0
feldrim
Arkadaşlar, bence şu gerçek unutuluyor. Q klavye sistemi 1800'lü yılların ortalarında ortaya çıkan sekreterlik mesleğinde (o zamanlar sekreterlik sadece daktilo kullanan kişi anlamına geliyordu) profesyonelleşen kadınların, aşırı hızlı yazmaları sonucu meydana gelen yazım hatalarını (silme imkanı olmadığı için ;)) ) dolayısıyla kağıt israfını önlemek için, sekreterleri yaavaşlatmaya yönelik yapılmış bir çalışmanın ürünü... Yani bu sistem zaten hızlı kullanma değil yavaşma için yapılmış. Başka söze gerek yok...
0
mrtksn
şu klavyeyi kullanarak her derde deva bulabiliriz :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kendi projeksiyon makinanızı yapın!

darkhunter

Evde geçirdiğim zamanın bir bölümünü ayırdığım bir projem var. Bu bir projeksiyon makinesi projesi: 2 metreye yakın diagonal görüntü yansıtabilen, bilgisayara, televizyona, DVD/VCD çalıcı gibi eğlence sistemlerine bağlanabilen, 1024x768 piksel çözünürlük verebilen bir sistem. Bana maliyeti ise ticari projeksiyon makinalarının ampülü kadar 8-D

Ilginizi çekti mi? Okumaya devam edin, daha da eğleneceksiniz...

Yüksek teknoloji ürünü bir otomobil mi? Bir daha düşünün...

darkhunter

Günümüz otomobillerinin çoğunda kullanılan (Chrysler, Daewoo, Fiat, General Motors, Honda, Jaguar, Toyota, Volvo ve Volkswagen) ve merkezi kilit, çalıştırma fonksiyonlarının güvenliğini sağlayan KeeLoq mekanizmasının, sanıldığı kadar güvenli olmadığı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu.

Ev Yapımı Klima Sistemi

vst

Türk kurcalayıcıları da kurcalamaların altına imza atmaya devam ediyorlar. http://www.emre.co.uk adresinde Emre Telci'nin evinde 4 günde tamamladığı ve her günü resimlerle belgelediği bir çalışmaya ulaşabilirsiniz.

Bir pervane sistemi, bakır borular, donmuş karbondioksit gibi basit parçalardan oluşturulan ve bir Apple etiketi ile performansı arttırılan (!) ev yapı klima ilginizi çekecek.

Kurcala, kurcala, ... calakur...

Not: Orjinal fikir Geoff Milburn'e ait. Emre, projeye eğlence olsun diye başlıyor ve soğutma kapasitesini de ciddi oranda arttırıyor - 7-8 derecelik bir oda sıcaklığı değişikliğinden bahsediyoruz.

Patatesin Gücü Adına

anonim

Web sunucularla uğraşmak, uğraşı yelpazemde geniş bir yer tutuyor. Daha çok Apache ve Plone ile uğraşıyorum ama az önce tesadüfen karşılaştığım link gerçekten bu konuda tam anlamı ile uç bir nokta.

Mükemmel Dark/Writeroom uygulaması!

sundance

Yaklaşık bir yıl kadar önce, "Yeter artık onlarca ekran, yüzlerce format seçeneği ve Internet arasında kaybolup gidiyorum, ben daktilo yazar gibi yazımla ilgilenmek istiyorum" diyen bir programcı, dertlerine çare olması ve tamamen yazdığı şeye odaklanabilmek için WriteRoom isimli bir yazılım geliştirdi.

Özellikle Getting Things Done ve Lifehacker tarafından ilgi gören bu ticari yazılımın bedava hali kısa süre sonra Darkroom ismiyle çıksa da, bu minimalist yaklaşımı, .NET gibi bir bağımlılıkla sunması yazılımın özgürlüğünü oldukça şüpheye düşürdü.

Hal böyleyken Q10 isminde bir program, sessiz sedasız, orjinal Writeroom'dan bile güzel bir ortamı hem de bedava olarak sunmaktaymış.