Wikipedia'yı Kim Kurcalıyor Öğrenmek İster Misiniz?

0
FZ
CalTech öğrencilerinden Virgil Griffith'in geliştirdiği Wikipedia Scanner aracı ile Wikipedia'daki isimsiz düzenlemelerin hangi kurumlardan veya şirketlerden geldiğini görmek mümkün.
Bu basit aracı kullanarak CIA gibi bir örgütün yahut ABD'deki bazı politikacıların hangi sayfalarda ne tür düzenlemeler yaptıklarını görmek veya firmaların kendi Wikipedia maddelerindeki masum değişikliklerini takip etmek kolaylaştı.

Kaynak: WIRED

Görüşler

0
misafir
masum derken? :-)
0
FZ
Sen anladin oni ;-)
0
sosgezbir
Örneğin siyeasi partilerin wikipedia düzenlemeleri çok komik oluyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony PSP 2.0 Kırıldı!

Soulblighter

Sony'nin taşınabilir oyun konsolu PSP'nin 2.0 sürümündeki firmware'de bulunan hata, duvar kağıdı olarak ayarlanan resimlerin içine gömülen kodların çalıştırılmasını sağlıyor. Böylece bir resim içine gömülen kodlar, resim duvar kağıdı olarak ayarlandığında, çalıştırılıyor.

From the Shadows

anonim

Kendilerine From the Shadows ismini veren ve “not tv. dot tv.” diye ortaya çıkan iki kişinin kurduğu grubun video çekimlerine şans eseri nette dolaşırken denk geldim. Şu ana kadar 5 bölüm yapmışlar ve download etmek istediğiniz zaman boyutları toplamda 1 gb.’ı buluyor.

5 bölümün içeriğin içeriğini izlediğim kadarıyla özetleyeyim:

Acil Durumlar İçin CD Zarfı Tarifleri

butch

Son zamanlarda mecburiyet haline gelen toplu CD alımları, beraberinde ciddi nakil sorunları getiriyor. CD hazır, bürodan çıkacaksınız ama zarf bulmak mümkün değil. Bu adreste bulacağınız Origami CD Zarfı tarifleri işinizi görebilir.

BBS belgeseli ve teXtFiles

roktas

Debian Planet'te Joey Hess'in günlüğünden öğrendiğim bir çift site: BBS belgeseli ve textfiles. Şu an orta yaş demlerindeki FM takipçilerinin hicranla yadedeceği, unutulmaya yüz tutmuş bir antik alt kültürü anlatıyor bu siteler :-). Biraz Amiga, biraz phreak, biraz warez... İnternet, dünyayı çepeçevre kuşatmadan önce bilgisayar tutkunları nelerle uğraşıyordu?

Görkemli grafik donanımlarının yokluğunda insanlar bilgisayarın çalışmasını nasıl resmediyordu? Dikkatinize muciben, bilgisayar niçin gerfingerpoken yapılmaması gereken bir makineydi? Ve daha bunun gibi niceleri...

Hamiş - Böyle bir dokümanter çalışmanın Türkiye ayağını da merak ederim doğrusu. Eski BBS'çilere duyurulur!

Commodore Program Döküm Eki ve bazı istatistikler...

dcc

1986-1992 arasında yayınlanan Commodore dergisinin ünlü Program Döküm Eki'nde yayınlanan bütün programların bir listesini çıkardım ve bazı istatistiklere ulaştım. Buyrun bir bakın.