Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

0
sundance
Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Fakat artık, özellikle özgür yazılım ve güvenlik camiasındaki bizim gibiler için, bizim gibiler tarafından yazılan gerçekçi kitaplar çıkmaya başladı. Syngress'in yayınladığı Stealing the Network serisinden güzel ve teknik açıdan oldukça bilgilendirici bir hikaye, yakından tanıdığımız NMap yazarı Fyodor'un sayfası Insecure.org'da ; Bl@ckTo\/\/3r . NMap'in geliştirilmesine katkıda bulunanlardan biri tarafından yazılmış bu hikaye, çok güzel (ve doğru) teknik detaylara sahip. Umarız bu kitabı (ve serinin geri kalanını) yakında Türkçe olarak da görebiliriz.

Görüşler

0
FZ
Mitnick'in röportajları (diğer bilgisayarcılar ile) ve araştırmalarından oluşan The Art of Intrusion da bu kategoride okunabilecek güzel bir kitap.
0
theapache
Ayni kitabin Fyodor tarafindan yazilan bolumu de burdan okunabilir http://www.insecure.org/stc Bu serinin 3. kitabi imiş.Daha once de guvenlik alaninda calisan insanlar tarafindan 2 cilt yazilmis.hepsi amazon.com da mevcut. insallah birileri tercume eder de zevkle okuruz.Hatta birilerinin tercume etmesini beklemesek de beraber girişsek mi bu işe..
0
neurorebel
Ne yani şimdi Takedown gerçekçi değil mi ?!
0
FZ
Ustalıkla kurgulanmış, muzafferlerin yazdığı hikaye. Kaybeden kişinin ağzından anlatılmıyor. İşin başka boyutları var ve bir de diğer taraftaki adamın ağzından dinlemek, okumak lazım hikayeyi.
0
sundance
Shimumoro ve (Cyberpunk'ın yazarı) John Markoff'un bu yarı belgesel iddasındaki filmde birçok gerçeği çarpıttığı değişik kişiler tarafından belirtilmiş. Hatta 2600'ün bu konuda bir videosu bile var.

Neyse, teknik detaylar açısından değil, fakat doğruları söylediğinin şüpheli olması açısından kötü olduğunu belirtsek sanırım daha doğru olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

anonim

İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

ATM PINlerine Karşı Yeni Bir Saldırı Şekli

FZ

Bankaların otomatik para çekme makinaları olarak kullandığımız ATM'lere karşı Decimalisation Table Attacks for PIN Cracking isimli bir saldırı yöntemi geliştirilmiş durumda.

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"