Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

0
sundance
Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Fakat artık, özellikle özgür yazılım ve güvenlik camiasındaki bizim gibiler için, bizim gibiler tarafından yazılan gerçekçi kitaplar çıkmaya başladı. Syngress'in yayınladığı Stealing the Network serisinden güzel ve teknik açıdan oldukça bilgilendirici bir hikaye, yakından tanıdığımız NMap yazarı Fyodor'un sayfası Insecure.org'da ; Bl@ckTo\/\/3r . NMap'in geliştirilmesine katkıda bulunanlardan biri tarafından yazılmış bu hikaye, çok güzel (ve doğru) teknik detaylara sahip. Umarız bu kitabı (ve serinin geri kalanını) yakında Türkçe olarak da görebiliriz.

Görüşler

0
FZ
Mitnick'in röportajları (diğer bilgisayarcılar ile) ve araştırmalarından oluşan The Art of Intrusion da bu kategoride okunabilecek güzel bir kitap.
0
theapache
Ayni kitabin Fyodor tarafindan yazilan bolumu de burdan okunabilir http://www.insecure.org/stc Bu serinin 3. kitabi imiş.Daha once de guvenlik alaninda calisan insanlar tarafindan 2 cilt yazilmis.hepsi amazon.com da mevcut. insallah birileri tercume eder de zevkle okuruz.Hatta birilerinin tercume etmesini beklemesek de beraber girişsek mi bu işe..
0
neurorebel
Ne yani şimdi Takedown gerçekçi değil mi ?!
0
FZ
Ustalıkla kurgulanmış, muzafferlerin yazdığı hikaye. Kaybeden kişinin ağzından anlatılmıyor. İşin başka boyutları var ve bir de diğer taraftaki adamın ağzından dinlemek, okumak lazım hikayeyi.
0
sundance
Shimumoro ve (Cyberpunk'ın yazarı) John Markoff'un bu yarı belgesel iddasındaki filmde birçok gerçeği çarpıttığı değişik kişiler tarafından belirtilmiş. Hatta 2600'ün bu konuda bir videosu bile var.

Neyse, teknik detaylar açısından değil, fakat doğruları söylediğinin şüpheli olması açısından kötü olduğunu belirtsek sanırım daha doğru olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.