Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

0
sundance
Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

Fakat artık, özellikle özgür yazılım ve güvenlik camiasındaki bizim gibiler için, bizim gibiler tarafından yazılan gerçekçi kitaplar çıkmaya başladı. Syngress'in yayınladığı Stealing the Network serisinden güzel ve teknik açıdan oldukça bilgilendirici bir hikaye, yakından tanıdığımız NMap yazarı Fyodor'un sayfası Insecure.org'da ; Bl@ckTo\/\/3r . NMap'in geliştirilmesine katkıda bulunanlardan biri tarafından yazılmış bu hikaye, çok güzel (ve doğru) teknik detaylara sahip. Umarız bu kitabı (ve serinin geri kalanını) yakında Türkçe olarak da görebiliriz.

Görüşler

0
FZ
Mitnick'in röportajları (diğer bilgisayarcılar ile) ve araştırmalarından oluşan The Art of Intrusion da bu kategoride okunabilecek güzel bir kitap.
0
theapache
Ayni kitabin Fyodor tarafindan yazilan bolumu de burdan okunabilir http://www.insecure.org/stc Bu serinin 3. kitabi imiş.Daha once de guvenlik alaninda calisan insanlar tarafindan 2 cilt yazilmis.hepsi amazon.com da mevcut. insallah birileri tercume eder de zevkle okuruz.Hatta birilerinin tercume etmesini beklemesek de beraber girişsek mi bu işe..
0
neurorebel
Ne yani şimdi Takedown gerçekçi değil mi ?!
0
FZ
Ustalıkla kurgulanmış, muzafferlerin yazdığı hikaye. Kaybeden kişinin ağzından anlatılmıyor. İşin başka boyutları var ve bir de diğer taraftaki adamın ağzından dinlemek, okumak lazım hikayeyi.
0
sundance
Shimumoro ve (Cyberpunk'ın yazarı) John Markoff'un bu yarı belgesel iddasındaki filmde birçok gerçeği çarpıttığı değişik kişiler tarafından belirtilmiş. Hatta 2600'ün bu konuda bir videosu bile var.

Neyse, teknik detaylar açısından değil, fakat doğruları söylediğinin şüpheli olması açısından kötü olduğunu belirtsek sanırım daha doğru olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

FZ

Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...