Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

0
Soulblighter
Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Görüşler

0
everestk
bence bu haberin burda yel almaması gerekir ya da iddia ediliyor şeklinde yayınlanması lazım.
ben bu haberi okuyunca sanki kuzey kore terorist bi ülkeymiş de "yasadışı" bir işler yapıyormuş gibi düşündüm yanlış mı anladım bilmiyorum.
0
Soulblighter
Tabi ki öyle değil ama Kuzey Kore askeriyesi bu korsanları Güney Koreli, Amerikan ve Japon firmalarını saldırmaları için kiralamış. Bundan ötesi var mı? :)
0
everestk
ya ben de onu söylüyorum bu askeriye kuzey koreye bağlı olduğu için kuzey kore terorist bir ülke gibi gösterilmiş haberde. yani kanıt yok ortada mesela kuzey korenin sitesine filan girdim bu haberden sonra ama öyle bir açıklama yapmamışlar bu bir haberse ve kaynağı kesin değilse iddia edildiğine göre, duyumlara göre, inanmak istediğimize göre diye bir ifade kullanılabilirdi haberin başında diye düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu haber bir "siyasi" haber içeriği de taşıyor.
tabiki verilen sitenin haberlerine birşey demiyorum ama başına iddaya göre eklenmeliydi diye düşünüyorum
0
Soulblighter
Haklısın... Ama sonuçta C|NET gibi bir site yazdıysa bir dayanağı vardır diye düşünüyorum.
0
ebola
haberin doğruluğuna dair elde bir kanıt yok. Eğer haberi yazan parayı veren yada alan taraflardan birinden ise ayrı :)
Sanki bu işi sadece Kuzey Kore yapıyor. Adına sanayi casusluğu deyin, siyasi saldırı deyin ne derseniz deyin. Aşağı yukarı her ülke bu tip işlere bulaşıyor. Bu haberin çıkış tarihi ve şekli bana direkt amerikanın küresel SALDIRI, küresel dezenformasyon planlarını hatırlattı.
0
abakana
Amcamlar bir arada Saddam yüzlerce bilgisaayr parçası ve 1000 kadarda bilgisaayr mühendisi tutmuş ABD' yi kasıp kavuracak şeyler yaptırıyomuş diye haber çıkartmışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.

Gmail Kırıldı

sonereker

Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.