Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

0
Soulblighter
Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Görüşler

0
everestk
bence bu haberin burda yel almaması gerekir ya da iddia ediliyor şeklinde yayınlanması lazım.
ben bu haberi okuyunca sanki kuzey kore terorist bi ülkeymiş de "yasadışı" bir işler yapıyormuş gibi düşündüm yanlış mı anladım bilmiyorum.
0
Soulblighter
Tabi ki öyle değil ama Kuzey Kore askeriyesi bu korsanları Güney Koreli, Amerikan ve Japon firmalarını saldırmaları için kiralamış. Bundan ötesi var mı? :)
0
everestk
ya ben de onu söylüyorum bu askeriye kuzey koreye bağlı olduğu için kuzey kore terorist bir ülke gibi gösterilmiş haberde. yani kanıt yok ortada mesela kuzey korenin sitesine filan girdim bu haberden sonra ama öyle bir açıklama yapmamışlar bu bir haberse ve kaynağı kesin değilse iddia edildiğine göre, duyumlara göre, inanmak istediğimize göre diye bir ifade kullanılabilirdi haberin başında diye düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu haber bir "siyasi" haber içeriği de taşıyor.
tabiki verilen sitenin haberlerine birşey demiyorum ama başına iddaya göre eklenmeliydi diye düşünüyorum
0
Soulblighter
Haklısın... Ama sonuçta C|NET gibi bir site yazdıysa bir dayanağı vardır diye düşünüyorum.
0
ebola
haberin doğruluğuna dair elde bir kanıt yok. Eğer haberi yazan parayı veren yada alan taraflardan birinden ise ayrı :)
Sanki bu işi sadece Kuzey Kore yapıyor. Adına sanayi casusluğu deyin, siyasi saldırı deyin ne derseniz deyin. Aşağı yukarı her ülke bu tip işlere bulaşıyor. Bu haberin çıkış tarihi ve şekli bana direkt amerikanın küresel SALDIRI, küresel dezenformasyon planlarını hatırlattı.
0
abakana
Amcamlar bir arada Saddam yüzlerce bilgisaayr parçası ve 1000 kadarda bilgisaayr mühendisi tutmuş ABD' yi kasıp kavuracak şeyler yaptırıyomuş diye haber çıkartmışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

PDF Virüsü Görüldü

anonim

Adobe`nin popüler dosya formatı PDF için ilk defa virüs tesbit edildi. Bu virus PDF dosyalari içine gömülü olarak taşınıyor ve yayılıyor. Aslında bir VBS virüsü olan PDFWorm, kendisini bir PDF dosyasının içine gömerek Outlook`un adres defterinden kendisini yayıyor. Virüsün amacı yüksek düzeyde yayılmak değil, sadece olayın yapılabilirliğini kanıtlamak. Bu sebepten, mail'le gelen PDF dosyası Acrobat Reader'le açıldığında aktive olmuyor, sadece Acrobat'la açıldığında aktive oluyor.
Detaylı bilgi için:http://www.coderz.net/zulu/outlook.pdfworm.txt

ICQ´da Güvenlik Açığı

orqan

Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.