Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

0
Soulblighter
Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Görüşler

0
everestk
bence bu haberin burda yel almaması gerekir ya da iddia ediliyor şeklinde yayınlanması lazım.
ben bu haberi okuyunca sanki kuzey kore terorist bi ülkeymiş de "yasadışı" bir işler yapıyormuş gibi düşündüm yanlış mı anladım bilmiyorum.
0
Soulblighter
Tabi ki öyle değil ama Kuzey Kore askeriyesi bu korsanları Güney Koreli, Amerikan ve Japon firmalarını saldırmaları için kiralamış. Bundan ötesi var mı? :)
0
everestk
ya ben de onu söylüyorum bu askeriye kuzey koreye bağlı olduğu için kuzey kore terorist bir ülke gibi gösterilmiş haberde. yani kanıt yok ortada mesela kuzey korenin sitesine filan girdim bu haberden sonra ama öyle bir açıklama yapmamışlar bu bir haberse ve kaynağı kesin değilse iddia edildiğine göre, duyumlara göre, inanmak istediğimize göre diye bir ifade kullanılabilirdi haberin başında diye düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu haber bir "siyasi" haber içeriği de taşıyor.
tabiki verilen sitenin haberlerine birşey demiyorum ama başına iddaya göre eklenmeliydi diye düşünüyorum
0
Soulblighter
Haklısın... Ama sonuçta C|NET gibi bir site yazdıysa bir dayanağı vardır diye düşünüyorum.
0
ebola
haberin doğruluğuna dair elde bir kanıt yok. Eğer haberi yazan parayı veren yada alan taraflardan birinden ise ayrı :)
Sanki bu işi sadece Kuzey Kore yapıyor. Adına sanayi casusluğu deyin, siyasi saldırı deyin ne derseniz deyin. Aşağı yukarı her ülke bu tip işlere bulaşıyor. Bu haberin çıkış tarihi ve şekli bana direkt amerikanın küresel SALDIRI, küresel dezenformasyon planlarını hatırlattı.
0
abakana
Amcamlar bir arada Saddam yüzlerce bilgisaayr parçası ve 1000 kadarda bilgisaayr mühendisi tutmuş ABD' yi kasıp kavuracak şeyler yaptırıyomuş diye haber çıkartmışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Türkiye'de Elektronik İmza Sonunda Başlıyor

anonim

Türkiye'de ıslak imza ile aynı hukuki sonuçları doğuracak elektronik imza (e-imza) dağıtımı başlıyor.

Türkiye'de e-devlet uygulamalarının gelişmesini sağlayacak olan elektronik imzada (e-imza) geri sayım başladı. Sektörde faaliyet göstermek üzere Telekomünikasyon Kurumu’na başvuran 3 firmadan biri olan Türktrust, istenilen şartları karşılayarak kurumdan yetki belgesi aldı.

Kaynak: http://www.hurriyetim.com.tr

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Yazıcınız Bir Casus mu?

anonim

Electronic Frontier Foundation'da (EFF) yayınlanan 13 Ekim tarihli araştırmada Xerox marka yazıcıların, dökümanlar üzerine insan gözü tarafından gorülmesi imkansız olan bir kod yazdığı belirtiliyor.