Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

0
Soulblighter
Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

Görüşler

0
everestk
bence bu haberin burda yel almaması gerekir ya da iddia ediliyor şeklinde yayınlanması lazım.
ben bu haberi okuyunca sanki kuzey kore terorist bi ülkeymiş de "yasadışı" bir işler yapıyormuş gibi düşündüm yanlış mı anladım bilmiyorum.
0
Soulblighter
Tabi ki öyle değil ama Kuzey Kore askeriyesi bu korsanları Güney Koreli, Amerikan ve Japon firmalarını saldırmaları için kiralamış. Bundan ötesi var mı? :)
0
everestk
ya ben de onu söylüyorum bu askeriye kuzey koreye bağlı olduğu için kuzey kore terorist bir ülke gibi gösterilmiş haberde. yani kanıt yok ortada mesela kuzey korenin sitesine filan girdim bu haberden sonra ama öyle bir açıklama yapmamışlar bu bir haberse ve kaynağı kesin değilse iddia edildiğine göre, duyumlara göre, inanmak istediğimize göre diye bir ifade kullanılabilirdi haberin başında diye düşünüyorum çünkü sonuç olarak bu haber bir "siyasi" haber içeriği de taşıyor.
tabiki verilen sitenin haberlerine birşey demiyorum ama başına iddaya göre eklenmeliydi diye düşünüyorum
0
Soulblighter
Haklısın... Ama sonuçta C|NET gibi bir site yazdıysa bir dayanağı vardır diye düşünüyorum.
0
ebola
haberin doğruluğuna dair elde bir kanıt yok. Eğer haberi yazan parayı veren yada alan taraflardan birinden ise ayrı :)
Sanki bu işi sadece Kuzey Kore yapıyor. Adına sanayi casusluğu deyin, siyasi saldırı deyin ne derseniz deyin. Aşağı yukarı her ülke bu tip işlere bulaşıyor. Bu haberin çıkış tarihi ve şekli bana direkt amerikanın küresel SALDIRI, küresel dezenformasyon planlarını hatırlattı.
0
abakana
Amcamlar bir arada Saddam yüzlerce bilgisaayr parçası ve 1000 kadarda bilgisaayr mühendisi tutmuş ABD' yi kasıp kavuracak şeyler yaptırıyomuş diye haber çıkartmışlardı.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apache.org´u nasıl hack ettim?

conan

Baştan söyleyeyim, hack eden ben değilim ;) Daha önce Apache.org un başına gelenler yazısında belirttiğim olayın akabinde, hack'in nasıl gercekleştirildigine dair hacker (cracker?) ile bir IRC roportajı yapılmış.

Kendini fluffy bunny diye tanıtan hacker roportajda detaylı bir şekilde apache.org, VA Linux (themes.org), Source Forge (5 ay) ve de bir ISP'yi (Akamai.net) nasıl eline geçirdiğini anlatıyor. Genel olarak sniffing ve SSH üstünden trojan horse yollayarak passwordleri ele geçirdiğinden bahseden bunny kendisine white hat mi yoksa black hat mi diye soranlara da gray hat olduğunu soylemiş ;) (Do not underestimate the power of the dark side... [Star Wars - Yoda])

Detaylı bilgi

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.