Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

0
anonim
Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.
Hack edilen bilgisayar Defensive Thinking'in üretim sistemlerinden ayrı, herkese açık bir ağda bulunan bir bilgisayar.

Kevin Mitnick: "Siteyi açtığımızdan beri her gün, her ülkeden sayısız saldırı alıyoruz" dedi ve ekledi: "Sanırım, eğer genç bir hacker'sanız ve yeteneklerinizi kanıtlamak istiyorsanız, burası iyi bir hedef. Bana 'Gunfighter' filmini hatırlatıyor."

Böylesine açık bir hedef olmak Defensive Thinking'in müşterilerine yarıyor: Tüm saldırılar araştırılıyor ve kataloglanıyor. Bu sayede firmanın, çoğu yayınlanmamış ve sistem/yazılım üreticilerinin bilmediği güncel saldırı metodlarında farklı bir perspektifi olabiliyor.

Kaynak: http://www.defensivethinking.com/press/defthi-hacked.htm

Görüşler

0
nirvana
Kaynak: Olympos.org olacaktı galiba?
0
FZ
Yazının sonunda kaynak belirtilmiş. Sitenin resmi duyurusu yani. Kontrol ettim. Çalışan bir URL.
0
FZ
Bu arada `bakın ne kadar popüler bir siteyiz bize ne kadar çok saldırıyorlar bu sayede de her türlü saldırı yöntemine dair detaylı bilgi sahibi olup müşterilerimize yardımcı oluyoruz´ yorumu da kayda değer bir yorum olmuş doğrusu :)
0
Nightwalker
Eh... Kevin babayı da yedi kapitalizm , hadi hayırlısı olsun :) . Bundan sonraki kurban kim olur acaba ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

Geryon

OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092

Debian Sunucularına Saldırı!

tongucyumruk

James Troup'un debian-devel-announce listesinde yaptığı duyuruya göre Debian projesinin ana geliştirme sunucularından olan gluck.debian.org makinesinin 12 Temmuz 2006, sabah saatlerinde başarılı bir saldırı ile ele geçirildiği tespit edildi. Ağ bağlantısı hemen kesilen makine durumun incelenmesi ve sistemin yeniden yüklenmesi için bakıma alındı. Bakım süreci boyunce Debian projesinin CVS sunucusu başta olmak üzere Planet Debian, Lintian ve Debian geliştiricilerinin web sayfaları gibi bazı servislerin kesintiye uğrayacağı açıklandı.

Güvenlik incelemesi devam ederken diğer Debian sunucularının da erişim hakları saldırının kaynağı tespit edilip ortadan akldırılıncaya kadar kısıtlanmış durumda. Debian sunucularına benzer bir saldırı Kasım 2003'te gerçekleşmiş, sunucuya yapılan saldırı bir dosya sistemi bütünlük tespit aracı kullanılarak yakalanmıştı.