Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

0
anonim
Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.
Hack edilen bilgisayar Defensive Thinking'in üretim sistemlerinden ayrı, herkese açık bir ağda bulunan bir bilgisayar.

Kevin Mitnick: "Siteyi açtığımızdan beri her gün, her ülkeden sayısız saldırı alıyoruz" dedi ve ekledi: "Sanırım, eğer genç bir hacker'sanız ve yeteneklerinizi kanıtlamak istiyorsanız, burası iyi bir hedef. Bana 'Gunfighter' filmini hatırlatıyor."

Böylesine açık bir hedef olmak Defensive Thinking'in müşterilerine yarıyor: Tüm saldırılar araştırılıyor ve kataloglanıyor. Bu sayede firmanın, çoğu yayınlanmamış ve sistem/yazılım üreticilerinin bilmediği güncel saldırı metodlarında farklı bir perspektifi olabiliyor.

Kaynak: http://www.defensivethinking.com/press/defthi-hacked.htm

Görüşler

0
nirvana
Kaynak: Olympos.org olacaktı galiba?
0
FZ
Yazının sonunda kaynak belirtilmiş. Sitenin resmi duyurusu yani. Kontrol ettim. Çalışan bir URL.
0
FZ
Bu arada `bakın ne kadar popüler bir siteyiz bize ne kadar çok saldırıyorlar bu sayede de her türlü saldırı yöntemine dair detaylı bilgi sahibi olup müşterilerimize yardımcı oluyoruz´ yorumu da kayda değer bir yorum olmuş doğrusu :)
0
Nightwalker
Eh... Kevin babayı da yedi kapitalizm , hadi hayırlısı olsun :) . Bundan sonraki kurban kim olur acaba ?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

Bir efsane: Phrack

sundance

Hatırlıyorum da ilk Phrack Magazine'i okuduğumda Amiga kulanıyordum. Elemanın teki BlueBox kullanarak yabancı bir BBS`ten indirmişti (Jason of Bronx) Okudum ve bayıldım.

Phrack taaa 1985`te başlamış, temel olarak telefon sistemlerinin özelliklerini keşfetmeyi ve bu bilgileri paylaşmayı hedef edinmiş bir underground dergi. Sadece dijital ortamda dağıtılıyor, taa 1985'te akustik kuplör kullanan (300 bps) BBS`lerden beri...