Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

0
sundance
Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.
Bundan sonra gerçek anlamda raslantısal sayı elde etmek isterseniz, web arayüzünden siteye erişebileceğiniz gibi, sağlanan API'ler vasıtasıyla uygulamalarınızda bu raslantısallığı kullanmanız da mümkün.

Görüşler

0
FZ
19 Temmuz 2007 Perşembe saat 13:27'de yayınlanan bu haber. Hm... Bu bir tesadüf olamaz.
0
anonim
denemek amacı ile register (kayıt) olmaya çalıştım.
şu linkini verdiğim sorunun cevabını bilemediğimizden kayıt olamadık..

http://random.irb.hr/latexrender/pictures/228bff2806147328d3a437bd50998e6e.gif

Tüm dünyayı matematikçi zannediyor bunlar.
Yuh! yani..
0
anonim
çeşit çeşit envai şekillerde matematik sorusu görmek isteyenleri de bu linke bekleriz..

http://random.irb.hr/signup.php
0
kosumi
Bakabildiğim bütün türevli, trigonometrili soruların cevabı sıfır.
0
anilK
bence baya değişik bir kayıt sistemi olmuş:) ben kayıt oldum hemencecik. eğer yanlış hesaplamadıysam sana sorulan sorunun cevabı -7/2.
0
simor
Metamatikçi matematikçiyle tartışsın diye heralde kayıt olurken epey bi zorluyorlar.
0
sdr129
Sayfayı kolay soru gelene dek yenilerseniz başarabilirsiniz. 5-10 yenilemeden sonra kolay, toplama çıkarma soruları çıkıyor.
0
anonim
Matematikte bir kaç konu eksiğim var. Onları tamamlayıp tekrar bakmakta fayda var...
0
mertalemdar
Herşey güzelde bu kayıt formu gerçekten hoş olmuş :) Daha önce hiç böyle birşeyle karşılaşmamıştım. İçeri girebilen varmı? Şuradaki linkte giriş ile ilgili birtakım arkakapı bilgileri var. HoşMuhabbet ile ilgili herşey...
0
simor

[2007-07-20] "The crowd went wild!" :-)

Yesterday, over 1 million hits. Over 80,000 visits. Over 2800 registered users. Over 5GiB of random data downloaded. Over 20,000 user requests served...
Keep on coming.. :-)
0
myavuzselim
Bu bit coplugune ne kadar cok talep varmis megerse :)

Matematik problemleri cozeyim diye ugrasmayin, ben size kolay yoldan saglayayim: KTkMTIZFy71fpNWjYUfwEs5vx5ColSNdEXWR0U6ki53xSbWDuctM4i8cLl8e289xmEQJLZLyMA==
0
sadettinpolat2
quantuma falan gerek yok. rasgele sayi isteyenler bana mail/gsm vs ile ulassinlar. rasgele sayilarini hazir bilsinler.
misal 4, 8, 15, 16, 23 ve 42 :)
0
zekzekus
başımıza iş açacaksın hocam. uğursuz onlar :)))
0
skorsky
random.org atmosferdeki gurultuyu kullanarak rasgele sayi uretebiliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives

GNU/Linux OpenBSD Kadar Güvenli Mi?

Nightwalker

Internette dolaşırken tesadüfen rastladığım makale oldukça ilginç. Makalede GNU/Linux'un neden hiçbir zaman OpenBSD kadar güvenli olamayacağı açıklanıyor. Başlıktaki iddaya önce şüpheyle yaklaşsam da savunulan tezler oldukça mantıklı gözüküyor. OpenBSD desktop uygulaması olarak belki Linux'un karşısına kolay kolay çıkamayacak. Ama sunucu hizmetlerinde... Neyse bakalım gelecek kimin olacak?

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış: