Cisco'ya karşı takım

0
sundance
Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bence adam haklı birisinin işini düzgün yapamamsı sonucu bir başkası(lynn) işten çıkarıldı. Bu yüzden ilk yarıda Cisco 1- Lynn 0 idi ama galiba Lynn ve ekibi atağa geçip Cisco'yu baş aşağı edecekler. Neyse böylece daha güvenli IOS lar çıkacağına eminim.

Cisco yanlış yaptı, Lynn ı alıp karşısına bu açığı nasıl buldunuz? demeli ve nasıl kapatılacağını araştırmalıydı.
0
yilmaz
internetin altyapısının buyuk bir kısmının cisco tarafından oluşturulduğu düşünülürse. Açık bulurlarsa çok kötü olcak.
0
zekeriya_akyildiz
öyle ama sonuçta adamların yazılımlarıda biraz daha iyileşecek, hem bi bakarsın internet çöktü zaten deyip huraa internet2 ye geçiveririz.
0
sakpolat
Yanlış anlaşılan bir nokta var , Lynn IOS ta yeni bir açık bulmadı. Güvenli bir şekilde (sistemin kapanmasını/ reboot'u vs. önleyerek) Cisco IOS nasıl istismar edilir , sunumunda bunu anlatmış. Bence Cisco yu esas kızdıran olay , Lynn in sunumunda IOS un yeni sürümlerinde kullanılacak olan "virtual process" yapısının ,bulunan açıkların istismarını cok daha kolaylaştıracak olmasını anlatması.

Cd ler nasıl değiştirilir sayfalar nasıl yırtılır , ilginç bir video , http://42.pl/lynn/cisco.mov.
0
sefalet
Verdiğiniz vidyo adresi ben bu satırları yazarken çalışmıyordu.Şurdan indirebilirsiniz.

http://downloads.oreilly.com/make/cisco.mov

Bu arada Cisco IOS kaynak kodları geçen sene zaten çalınmış.Lynn'in bulduğu açık ikili kod üzerinde tersine mühendislik yapılarak elde edilmiş.Kaynak kodu ele geçirenlerin yapabileceklerini siz düşünün.Ayrıca Lynn'in bahsettiğine göre mevcut açık kullanılarak yalnız yazılıma değil donanıma da zarar vermek olası imiş.
http://reviews.cnet.com/4520-3513_7-6282711-1.html?tag=cnetfd.sd
0
sefalet

Cisco takımıda aptal değil bu tür bir tepki verdiklerinde bunun olumsuz sonuçları olacağını tahmin etmişlerdir.Ona rağmen böyle bir engelleme girişimine girdilerse sorunun kolay halledilecek bir şey olmadığı sonuçu çıkarılabilir.Cisco 'nun bir süredir olayı bildiği ve açık kapama girişiminde bulunduğu biliniyor ama demekki basit bir güncelleme ile kapatılacak bir şey değil.Daha çok yapısal bir sorun gibi gözüküyor.Bulunan açığı incelemeden gelişen olaylar bu yönde düşünmeye itiyor beni.
0
conan
Birisi kalkiyor, dunyaca kullanilan bir urunde bir sorun buldum diyor. Bunu aciklayamiyor. Aciklamamasi icin tehdit ve rusvet veriliyor. Rusvette karar kiliniyor. Cisco aciklanirsa kaybedecegi borsa hisse degerlerininden daha kucuk bir parayi oneriyor. Michael Lynn de dunya yararina bu parayi kabul edip naapalim bi dahakine diyerek simdilik susyor...

Sorun 6 ay erteleniyor. ISS besliyor, Cisco temizliyor. Bu dunya boyle donuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kaliforniya Universitesi (Santa Barbara) Yurtlarında Win2000 Yasağı

cayfer

Bir SlashDot haberine göre Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi yurtlarında öğrencilerin Win2000 kullanmalarına artık izin verilmiyormuş. Haberin kaynağı olan UCSB Yurt Ağları yönetiminin yazısını burada bulabilirsiniz. Özet olarak Win2000 hataları yüzünden kampus ağının altüst olmasına daha fazla tahammül edemediklerini anlatan ve öğrencilerin XP Home'a geçmelerini isteyen bir yazı. Hatta bu geçiş için yardıma gereksinim duyanlara destek bile oluyorlar. Başlarının Win2000 ile ne denli dertte olduğunu gösteriyor bu kararları.

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.