Cisco'ya karşı takım

0
sundance
Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Bence adam haklı birisinin işini düzgün yapamamsı sonucu bir başkası(lynn) işten çıkarıldı. Bu yüzden ilk yarıda Cisco 1- Lynn 0 idi ama galiba Lynn ve ekibi atağa geçip Cisco'yu baş aşağı edecekler. Neyse böylece daha güvenli IOS lar çıkacağına eminim.

Cisco yanlış yaptı, Lynn ı alıp karşısına bu açığı nasıl buldunuz? demeli ve nasıl kapatılacağını araştırmalıydı.
0
yilmaz
internetin altyapısının buyuk bir kısmının cisco tarafından oluşturulduğu düşünülürse. Açık bulurlarsa çok kötü olcak.
0
zekeriya_akyildiz
öyle ama sonuçta adamların yazılımlarıda biraz daha iyileşecek, hem bi bakarsın internet çöktü zaten deyip huraa internet2 ye geçiveririz.
0
sakpolat
Yanlış anlaşılan bir nokta var , Lynn IOS ta yeni bir açık bulmadı. Güvenli bir şekilde (sistemin kapanmasını/ reboot'u vs. önleyerek) Cisco IOS nasıl istismar edilir , sunumunda bunu anlatmış. Bence Cisco yu esas kızdıran olay , Lynn in sunumunda IOS un yeni sürümlerinde kullanılacak olan "virtual process" yapısının ,bulunan açıkların istismarını cok daha kolaylaştıracak olmasını anlatması.

Cd ler nasıl değiştirilir sayfalar nasıl yırtılır , ilginç bir video , http://42.pl/lynn/cisco.mov.
0
sefalet
Verdiğiniz vidyo adresi ben bu satırları yazarken çalışmıyordu.Şurdan indirebilirsiniz.

http://downloads.oreilly.com/make/cisco.mov

Bu arada Cisco IOS kaynak kodları geçen sene zaten çalınmış.Lynn'in bulduğu açık ikili kod üzerinde tersine mühendislik yapılarak elde edilmiş.Kaynak kodu ele geçirenlerin yapabileceklerini siz düşünün.Ayrıca Lynn'in bahsettiğine göre mevcut açık kullanılarak yalnız yazılıma değil donanıma da zarar vermek olası imiş.
http://reviews.cnet.com/4520-3513_7-6282711-1.html?tag=cnetfd.sd
0
sefalet

Cisco takımıda aptal değil bu tür bir tepki verdiklerinde bunun olumsuz sonuçları olacağını tahmin etmişlerdir.Ona rağmen böyle bir engelleme girişimine girdilerse sorunun kolay halledilecek bir şey olmadığı sonuçu çıkarılabilir.Cisco 'nun bir süredir olayı bildiği ve açık kapama girişiminde bulunduğu biliniyor ama demekki basit bir güncelleme ile kapatılacak bir şey değil.Daha çok yapısal bir sorun gibi gözüküyor.Bulunan açığı incelemeden gelişen olaylar bu yönde düşünmeye itiyor beni.
0
conan
Birisi kalkiyor, dunyaca kullanilan bir urunde bir sorun buldum diyor. Bunu aciklayamiyor. Aciklamamasi icin tehdit ve rusvet veriliyor. Rusvette karar kiliniyor. Cisco aciklanirsa kaybedecegi borsa hisse degerlerininden daha kucuk bir parayi oneriyor. Michael Lynn de dunya yararina bu parayi kabul edip naapalim bi dahakine diyerek simdilik susyor...

Sorun 6 ay erteleniyor. ISS besliyor, Cisco temizliyor. Bu dunya boyle donuyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Visa&Mastercard Hacked !

anonim

İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.

Internet Tarayıcınız Ne Kadar Güvenli?

FZ

Sizi bilmem ama scanit firmasının Browser Security Test sistemi ile Windows 2000 Pro Service Pack 2 ve IE 5.0 yüklü sistemimi kontrol (Start The Test linkine tıklayarak) ettiğimde (yaklaşık 3-4 dakika süren ve bir sürü popup pencere açan bir test, panik yapmayın :) aşağıdaki sonuçları elde ettim:

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood