Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

0
anonim
Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.
Merkez "Microsoft programı olmayan bazı programlarda da açığı olan GDI kütüphaneleri kullanılıyor. Bu aracı kullanarak, açık olması olası yazılımları tanımlayabilir ve üretici firmadan güncellemesini isteyebilirsiniz" diyor.

ISC JPEG GDI açığına yönelik pek çok sızma tespit edildiğini söyledi ve sızmaların önümüzdeki bir kaç gün içinde çok hızla artacağı uyarsında bulundu.

Sızmaların artacağının ispatı, Microsoft'un yama yayınlamasından yalnızca 8 gün sonra açığın internette dolaştırılması oldu. Bu da korsanların, bilinen güvenlik değiklerine uygun araç geliştirme sürelerinin azaldığı korkusunu haklı çıkarıyor.

Microsoft yetkilileri açık kodunun ortalıkta dolaştığından haberdar olduklarını ve konunun soruşturmakta olduğunu söylediler. Microsoft kullanıcıların öncelikle MS04-028 yamasını yüklemeleri gerektiği nakaratını tekrarlıyor.

ISC tarafından tespit edilen sızma kodu, sızmaya müsait makinaların komut satırını açıyor. Bunun anlamı, kanunsuz hacker'ların potansiyel olarak girdikleri makinayı ele geçirmeleri ve büyük çalı saldırlarda asalak olarak kullanmaları demek oluyor. Merkez "Komut satırının açıldığını farkederseniz, kötü bir şeyler olacağını anlayın" diyor.

Anti-virus firması Trend Micro, bu saldırı riskini "yüksek" olarak sınıflandırıyor. Başarılı bir saldırı sonucu saldırganın makinanızı ve haklarınızı ele geçirebileceği, programlarını çalıştırabileceği, verilerinizi ele geçirebileceği uyarısında bulunuyor.

Microsoft Outlook ve Outlook Express kullanıcılarının, özellikle de kurumsal ayarları olanların sadece txt formatlı mailleri okumaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
Challenger
Müjdeler olsun. İlk JPEG virüsü Usenet' e birisi tarafından gönderilmiş.

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/09/27/2319222
http://www.easynews.com/virus.html

Ulan Micros~1, resimlere bile potansiyel virüs yuvası gözüyle bakmamıza neden oldun ya! Helal olsun! Sen olmasan biz ne yapardık?
0
o_ozardic
Bunun dışında securityfocus'ta "JPEG exploit toolkit " ile ilgili bir haber daha var. :)
adresi de vereyim tam olsun :
security focus [www.securityfocus.com]
JPEG Zayıflığı Exploiti için:
f-secure weblog [www.f-secure.com]
0
386-DX
Cok egleniyorsunuz sanirim.

Ayni acigin Firefox'ta da oldugunu duymadiniz herhalde. Kendisinin diger marifetlerini de.. Bu firefox ki;

- urilardaki (hem email, hem web sayfalarindaki) non-ascii karakterleri execute ediyor (masallah)
- kotu niyetli bir pop3 server mozilla mail client ve thunderbird uzerinde code execute edebiliyor
- privilegemanagerin uyarilari degistirilerek art niyetli bir scripti calistirmaya kullanici ikna edilebiliyor
- web siteleri kullanicilarin clipboardlarina ulasabiliyor
- ozel hazirlanmis vcardlari execute ediyor


Siz burada kendi kabugunuzda yasamaya devam edin..
0
murat09
O FireFox ki,
2.8 Prescott 512DDR400 80 SATA Hddli Windows XP Pro (lisanslı!) kurulu makinede her nedense çalışmayan (SP2 dahi kurulu) Internet Explorer'in yerine gayet güzel geçerek (üstelik ingilizce ve alelacele kuruldu) aylardır tık dememiştir. Kullanıcısı da bir defa olsun (acemi windows, orta düzey Unix kullanır kendileri) şikayet etmemiştir. Hiç bir güncelleme de yapmadan çatır çatır da çalışmaktadır. Üstelik ücretsizdir. Denemeden lütfen peşin hüküm vermeyiniz. Saygılar, sevgiler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)