Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

0
anonim
Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.
Merkez "Microsoft programı olmayan bazı programlarda da açığı olan GDI kütüphaneleri kullanılıyor. Bu aracı kullanarak, açık olması olası yazılımları tanımlayabilir ve üretici firmadan güncellemesini isteyebilirsiniz" diyor.

ISC JPEG GDI açığına yönelik pek çok sızma tespit edildiğini söyledi ve sızmaların önümüzdeki bir kaç gün içinde çok hızla artacağı uyarsında bulundu.

Sızmaların artacağının ispatı, Microsoft'un yama yayınlamasından yalnızca 8 gün sonra açığın internette dolaştırılması oldu. Bu da korsanların, bilinen güvenlik değiklerine uygun araç geliştirme sürelerinin azaldığı korkusunu haklı çıkarıyor.

Microsoft yetkilileri açık kodunun ortalıkta dolaştığından haberdar olduklarını ve konunun soruşturmakta olduğunu söylediler. Microsoft kullanıcıların öncelikle MS04-028 yamasını yüklemeleri gerektiği nakaratını tekrarlıyor.

ISC tarafından tespit edilen sızma kodu, sızmaya müsait makinaların komut satırını açıyor. Bunun anlamı, kanunsuz hacker'ların potansiyel olarak girdikleri makinayı ele geçirmeleri ve büyük çalı saldırlarda asalak olarak kullanmaları demek oluyor. Merkez "Komut satırının açıldığını farkederseniz, kötü bir şeyler olacağını anlayın" diyor.

Anti-virus firması Trend Micro, bu saldırı riskini "yüksek" olarak sınıflandırıyor. Başarılı bir saldırı sonucu saldırganın makinanızı ve haklarınızı ele geçirebileceği, programlarını çalıştırabileceği, verilerinizi ele geçirebileceği uyarısında bulunuyor.

Microsoft Outlook ve Outlook Express kullanıcılarının, özellikle de kurumsal ayarları olanların sadece txt formatlı mailleri okumaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
Challenger
Müjdeler olsun. İlk JPEG virüsü Usenet' e birisi tarafından gönderilmiş.

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/09/27/2319222
http://www.easynews.com/virus.html

Ulan Micros~1, resimlere bile potansiyel virüs yuvası gözüyle bakmamıza neden oldun ya! Helal olsun! Sen olmasan biz ne yapardık?
0
o_ozardic
Bunun dışında securityfocus'ta "JPEG exploit toolkit " ile ilgili bir haber daha var. :)
adresi de vereyim tam olsun :
security focus [www.securityfocus.com]
JPEG Zayıflığı Exploiti için:
f-secure weblog [www.f-secure.com]
0
386-DX
Cok egleniyorsunuz sanirim.

Ayni acigin Firefox'ta da oldugunu duymadiniz herhalde. Kendisinin diger marifetlerini de.. Bu firefox ki;

- urilardaki (hem email, hem web sayfalarindaki) non-ascii karakterleri execute ediyor (masallah)
- kotu niyetli bir pop3 server mozilla mail client ve thunderbird uzerinde code execute edebiliyor
- privilegemanagerin uyarilari degistirilerek art niyetli bir scripti calistirmaya kullanici ikna edilebiliyor
- web siteleri kullanicilarin clipboardlarina ulasabiliyor
- ozel hazirlanmis vcardlari execute ediyor


Siz burada kendi kabugunuzda yasamaya devam edin..
0
murat09
O FireFox ki,
2.8 Prescott 512DDR400 80 SATA Hddli Windows XP Pro (lisanslı!) kurulu makinede her nedense çalışmayan (SP2 dahi kurulu) Internet Explorer'in yerine gayet güzel geçerek (üstelik ingilizce ve alelacele kuruldu) aylardır tık dememiştir. Kullanıcısı da bir defa olsun (acemi windows, orta düzey Unix kullanır kendileri) şikayet etmemiştir. Hiç bir güncelleme de yapmadan çatır çatır da çalışmaktadır. Üstelik ücretsizdir. Denemeden lütfen peşin hüküm vermeyiniz. Saygılar, sevgiler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

Linux´la Erişebilmek, Linux´a Erişebilmek

denizlilikaan

Evet abilerim aranızda bana fazla laf düşmez ama yeni keşfettiğim bir kolaylıktan aslında iki kolaylıktan bahsetmek istiyorum

Bir: Geçen hafta sonu değerli bir öğretmenimizin bilgisayarı feci şekilde göçmüştü. Tahmin edersiniz ki MS Win_Me Kullanıyordu.

Makina, Güvenli Kip dahil herhangi bir şekilde açılmayı reddediyordu. Aslında makinayı açıp HDD'yi söküp "Vector Linux yüklü PC"me bağlayıp hocamızın bilgilerini günlük ve yıllık planlarını kurtarabilirdim. (Öğretmenler için Planlar çok önemlidir. Bir de hazırlamak için günlerinizi, gecelerinizi harcadıysanız)

Google'dan güvenli iletişim için yeni bir adım: Anahtar Şeffaflığı Sistemi

tongucyumruk

Tam da WhatsApp'ın kullanıcıların şifreleme anahtarlarını değiştirmesinin bir güvenlik açığı oluşturup oluşturmadığının tartışıldığı şu günlerde Google sanki önceden durumun kokusunu almış gibi kullanıcıların anahtarlarını ve anahtar geçmişlerini doğrulamayı sağlayacak Anahtar Şeffaflığı (Key Transparency) aracını duyurdu.

Anahtar Şeffaflığı sunucu/istemci modeli ile çalışan bir anahtar...