Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

0
anonim
Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.
Merkez "Microsoft programı olmayan bazı programlarda da açığı olan GDI kütüphaneleri kullanılıyor. Bu aracı kullanarak, açık olması olası yazılımları tanımlayabilir ve üretici firmadan güncellemesini isteyebilirsiniz" diyor.

ISC JPEG GDI açığına yönelik pek çok sızma tespit edildiğini söyledi ve sızmaların önümüzdeki bir kaç gün içinde çok hızla artacağı uyarsında bulundu.

Sızmaların artacağının ispatı, Microsoft'un yama yayınlamasından yalnızca 8 gün sonra açığın internette dolaştırılması oldu. Bu da korsanların, bilinen güvenlik değiklerine uygun araç geliştirme sürelerinin azaldığı korkusunu haklı çıkarıyor.

Microsoft yetkilileri açık kodunun ortalıkta dolaştığından haberdar olduklarını ve konunun soruşturmakta olduğunu söylediler. Microsoft kullanıcıların öncelikle MS04-028 yamasını yüklemeleri gerektiği nakaratını tekrarlıyor.

ISC tarafından tespit edilen sızma kodu, sızmaya müsait makinaların komut satırını açıyor. Bunun anlamı, kanunsuz hacker'ların potansiyel olarak girdikleri makinayı ele geçirmeleri ve büyük çalı saldırlarda asalak olarak kullanmaları demek oluyor. Merkez "Komut satırının açıldığını farkederseniz, kötü bir şeyler olacağını anlayın" diyor.

Anti-virus firması Trend Micro, bu saldırı riskini "yüksek" olarak sınıflandırıyor. Başarılı bir saldırı sonucu saldırganın makinanızı ve haklarınızı ele geçirebileceği, programlarını çalıştırabileceği, verilerinizi ele geçirebileceği uyarısında bulunuyor.

Microsoft Outlook ve Outlook Express kullanıcılarının, özellikle de kurumsal ayarları olanların sadece txt formatlı mailleri okumaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
Challenger
Müjdeler olsun. İlk JPEG virüsü Usenet' e birisi tarafından gönderilmiş.

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/09/27/2319222
http://www.easynews.com/virus.html

Ulan Micros~1, resimlere bile potansiyel virüs yuvası gözüyle bakmamıza neden oldun ya! Helal olsun! Sen olmasan biz ne yapardık?
0
o_ozardic
Bunun dışında securityfocus'ta "JPEG exploit toolkit " ile ilgili bir haber daha var. :)
adresi de vereyim tam olsun :
security focus [www.securityfocus.com]
JPEG Zayıflığı Exploiti için:
f-secure weblog [www.f-secure.com]
0
386-DX
Cok egleniyorsunuz sanirim.

Ayni acigin Firefox'ta da oldugunu duymadiniz herhalde. Kendisinin diger marifetlerini de.. Bu firefox ki;

- urilardaki (hem email, hem web sayfalarindaki) non-ascii karakterleri execute ediyor (masallah)
- kotu niyetli bir pop3 server mozilla mail client ve thunderbird uzerinde code execute edebiliyor
- privilegemanagerin uyarilari degistirilerek art niyetli bir scripti calistirmaya kullanici ikna edilebiliyor
- web siteleri kullanicilarin clipboardlarina ulasabiliyor
- ozel hazirlanmis vcardlari execute ediyor


Siz burada kendi kabugunuzda yasamaya devam edin..
0
murat09
O FireFox ki,
2.8 Prescott 512DDR400 80 SATA Hddli Windows XP Pro (lisanslı!) kurulu makinede her nedense çalışmayan (SP2 dahi kurulu) Internet Explorer'in yerine gayet güzel geçerek (üstelik ingilizce ve alelacele kuruldu) aylardır tık dememiştir. Kullanıcısı da bir defa olsun (acemi windows, orta düzey Unix kullanır kendileri) şikayet etmemiştir. Hiç bir güncelleme de yapmadan çatır çatır da çalışmaktadır. Üstelik ücretsizdir. Denemeden lütfen peşin hüküm vermeyiniz. Saygılar, sevgiler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

Phrack 58 çıktı!

sundance

Internet öncesinden beri güvenlik ve iletişim ortamlarının tartışmasız bir numaralı dergisi PHRACK`in yeni sayısı çıktı.

Özellikle LoopBack bölümünde okur mektuplarına verilen cevapları okumanızı tavsiye ederim, eminim eski sayıları da teker teker elden geçirirsiniz...

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

İlk JPEG virüsü yayınlandı !

huseyin

Microsoft'un yayınladığı ve fazlamesai sitesinde haber olan açıkta GDI kütüphanelerinde sorun olduğu açıklanmıştı.
Hiç gecikmeden birisi Usenet'e exploit yolladı. Virüsü Pazar akşamı Easynews keşfetti. Virüs hakkında ve neler yaptığına dair bilgiye http://www.easynews.com/virus.html adresinden ulaşabilirsiniz.
Resmi görüntülediğinizde uzaktan yönetim yazılımı yükleyip(winvnc veya radmin) irc'ye bağlanıyor.
Kaynak:http://it.slashdot.org/it/04/09/27/2319222.shtml?tid=172&tid=218

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.