Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

0
anonim
Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.
Merkez "Microsoft programı olmayan bazı programlarda da açığı olan GDI kütüphaneleri kullanılıyor. Bu aracı kullanarak, açık olması olası yazılımları tanımlayabilir ve üretici firmadan güncellemesini isteyebilirsiniz" diyor.

ISC JPEG GDI açığına yönelik pek çok sızma tespit edildiğini söyledi ve sızmaların önümüzdeki bir kaç gün içinde çok hızla artacağı uyarsında bulundu.

Sızmaların artacağının ispatı, Microsoft'un yama yayınlamasından yalnızca 8 gün sonra açığın internette dolaştırılması oldu. Bu da korsanların, bilinen güvenlik değiklerine uygun araç geliştirme sürelerinin azaldığı korkusunu haklı çıkarıyor.

Microsoft yetkilileri açık kodunun ortalıkta dolaştığından haberdar olduklarını ve konunun soruşturmakta olduğunu söylediler. Microsoft kullanıcıların öncelikle MS04-028 yamasını yüklemeleri gerektiği nakaratını tekrarlıyor.

ISC tarafından tespit edilen sızma kodu, sızmaya müsait makinaların komut satırını açıyor. Bunun anlamı, kanunsuz hacker'ların potansiyel olarak girdikleri makinayı ele geçirmeleri ve büyük çalı saldırlarda asalak olarak kullanmaları demek oluyor. Merkez "Komut satırının açıldığını farkederseniz, kötü bir şeyler olacağını anlayın" diyor.

Anti-virus firması Trend Micro, bu saldırı riskini "yüksek" olarak sınıflandırıyor. Başarılı bir saldırı sonucu saldırganın makinanızı ve haklarınızı ele geçirebileceği, programlarını çalıştırabileceği, verilerinizi ele geçirebileceği uyarısında bulunuyor.

Microsoft Outlook ve Outlook Express kullanıcılarının, özellikle de kurumsal ayarları olanların sadece txt formatlı mailleri okumaları tavsiye ediliyor.

Kaynak: turk.internet.com

Görüşler

0
Challenger
Müjdeler olsun. İlk JPEG virüsü Usenet' e birisi tarafından gönderilmiş.

http://slashdot.org/article.pl?sid=04/09/27/2319222
http://www.easynews.com/virus.html

Ulan Micros~1, resimlere bile potansiyel virüs yuvası gözüyle bakmamıza neden oldun ya! Helal olsun! Sen olmasan biz ne yapardık?
0
o_ozardic
Bunun dışında securityfocus'ta "JPEG exploit toolkit " ile ilgili bir haber daha var. :)
adresi de vereyim tam olsun :
security focus [www.securityfocus.com]
JPEG Zayıflığı Exploiti için:
f-secure weblog [www.f-secure.com]
0
386-DX
Cok egleniyorsunuz sanirim.

Ayni acigin Firefox'ta da oldugunu duymadiniz herhalde. Kendisinin diger marifetlerini de.. Bu firefox ki;

- urilardaki (hem email, hem web sayfalarindaki) non-ascii karakterleri execute ediyor (masallah)
- kotu niyetli bir pop3 server mozilla mail client ve thunderbird uzerinde code execute edebiliyor
- privilegemanagerin uyarilari degistirilerek art niyetli bir scripti calistirmaya kullanici ikna edilebiliyor
- web siteleri kullanicilarin clipboardlarina ulasabiliyor
- ozel hazirlanmis vcardlari execute ediyor


Siz burada kendi kabugunuzda yasamaya devam edin..
0
murat09
O FireFox ki,
2.8 Prescott 512DDR400 80 SATA Hddli Windows XP Pro (lisanslı!) kurulu makinede her nedense çalışmayan (SP2 dahi kurulu) Internet Explorer'in yerine gayet güzel geçerek (üstelik ingilizce ve alelacele kuruldu) aylardır tık dememiştir. Kullanıcısı da bir defa olsun (acemi windows, orta düzey Unix kullanır kendileri) şikayet etmemiştir. Hiç bir güncelleme de yapmadan çatır çatır da çalışmaktadır. Üstelik ücretsizdir. Denemeden lütfen peşin hüküm vermeyiniz. Saygılar, sevgiler...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Çalışanların 2/3'ü şifrelerini not ediyor

anonim

Searchsecurity.com tarafından yapılan araştırmada kullanıcılar IT şifrelerini en az bir defa kağıt kalem ile not ettiklerini itiraf ettiler. Bunun başlıca sebebi olarak firmaların yüzde 75'inin şifreleri en az 13 haftada bir değiştirmeleri cevabını verdiler.

Şirketler şifre seçiminin önemini yavaş yavaş kavramaya başladı fakat güvenli sağlam şifre ile akılda kalması çok zor şifre arasındaki ince çizgiyi fark etmek gerekiyor aksi takdirde kullanıcı şifreyi not almak ve hatta bu notu ekranın köşesine iliştirmek zorunda kalıyor.
Zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür sözünü bir kez daha hatırlatıyorum.
Haberin Kaynağı

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

JEdit ActiveX Nesnesi Veri İfşa Açığı

anonim

Türkiye'deki bir çok bankanın kullanıcılarını tuş kaydedici (keylogger) ve truva atlarına karşı korumak için hizmete sunduğu JEdit objesinde veri ifşa açığı bulundu. Bu açık kullanılarak kurumsal ağların güvenlik yapılarını aşmak için önemli bilgilere erişilebiliyor.

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.