Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

0
anonim

İlgili Yazılar

FBI insecure.org loglarının peşinde

e2e

SecurityFocus'taki habere göre, FBI, ünlü network tarama aracı Nmap'in download sitesi insecure.org'un loglarının peşinde.

Proje yöneticisi Fyodor bir mail listesine gönderdiği mesajda yasalar tarafından sıkıştırılabileceğini, bunun için mücadele edeceğini, fakat kullanıcılarının da dikkatli olmasını istiyor. "Network üzerindeki her hareketiniz iz bırakır" diyen Fyodor, anonim kalmak isteyen kullanıcılarına proxy kullanmalarını öneriyor.

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

larweda

Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

PGP Yeniden Open Source oluyor mu ?

sundance

Newsforge`da yayınlanan habere göre PGP`nin yazarı Zimmerman, 1997 yılında PGP`i sattığı Networ Associates şirketine, PGP`i Open Source yapmaları ya da kendisine geri satmaları isteğiyle başvurmuş.

Zimmerman`ın isteğinin temel sebebi, önce Nasdaq Kasım 2000 krizi ile, sonra da 11 Eylul 2001 krizi ile vurulan Silicon Vadisi`nin girdiği kriz, ve dolayısıyla Network Associates`in PGP konusunda sürdürülebilir bir model ortaya koyamaması ve son olarak da PGP konusunda çalışan bütün mühendislerinin işine son vermesi.

Zimmerman`ın önerdiği modeller OpenSource ve şirket yapısının nasıl biraraya getirileceği konusunda ilginç açılımlar içeriyor...