Symantec'den log analizi...

0
RoR
Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.
Symantec log analiz kavramını daha da geliştirerek, sizin kişisel firewall loglarınızı client bir program aracılığı ile alıp kendisinde tuttuğu bir veritabanı ile analiz edip size bir web arayüzünden sunuyor. Bu simbiyotik bir fayda getiriyor, program kullanıcısı symantec in bir uç takipçisi oluyor analiz edilen verilerdende kullanıcı kendi adına nasıl bir tehlikede olabileceğini anlıyor.
Daha fazla bilgi...

İlgili Yazılar

IstSec '09 - İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı

sundance

2009 yılında dünyaya damgası vuran ve siber tehditlere karşı önemini daha çok hissettiren siber güvenlik, siber casus yetiştirme politikaları, siber savaşlar ve bu alana yönelik olarak ülkelerin bütçelerinden ayırdıkları hatırı sayılır oranlara ulaşan rakamlar, bilgi güvenliğini bireysel, kurumsal ve ülke güvenliği açısından kritik öneme kavuşturmuştur. ISTSEC ‘09 konferansı bu eksendeki soru ve sorunlara çözüm ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.

Kayıt için www.istsec.org

Garanti Bankası Hack Mi Edildi ?

sundance

Cuma günü yaklaşık olarak saat 11'den 3'e kadar Garanti Bankası web sitesine ulaşmak isteyenler, amaçlarına ulaşamadılar. Dahası Garanti`nin bankaları arasındaki bağlantı da bir şekilde zarar gördü, ATM'ler cevap vermedi, banka şubeleri hizmet veremedi.

Şu ana kadar bunun sebebinin ne olduğuyla ilgili bir bilgi bize ulaşmadı, haberi olanlar lütfen bizi de haberdar etsin.

Türkiye`nin ilk -ekonomik olarak ciddi- güvenlik saldırısı olmasın bu ?

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Phrack #63

sakpolat

Merakla beklenen Phrack dergisinin 63. sayısı yayınlandı.
http://www.phrack.org

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.