SHA-1 Kırıldı!

0
tongucyumruk
Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.
Son on yıl içerisinde MD5, HAVAL-128, MD4 ve RIPEMD algoritmalarını da kırmayı başaran Profesör Wang Xiaoyun ile Pekin Tsinghua Üniversitesi ve Shandong Teknoloji Üniversitesi'nden çalışma arkadaşları SHA-1 algoritmasını kırdıklarını açıkladılar. Wang ve ekibinin yeni geliştirdiği ve kaba kuvvete dayalı çakışma yöntemlerine oranla 2000 kat daha hızlı çalışan metod sayesinde harmanlama algoritmadaki çakışma noktalarını bulmak mümkün hale geldi.

Evet, yeni harmanlama algoritması geliştirmek isteyen?

Görüşler

0
ripper
Delinin bir tanesi bir kuyuya taş atmış bin tane akıllı çıkaramamış olayına döndü bu iş.
Tabi senin suçun deil , epochtimes dan biri tutupta
yıllanmış bir haberi alıp tekrar piyasaya sürünce herkes yeni birşey bulunmuş gibi hissetti.

Oysa
burda,
şurda bişiler bulabilirsiniz.
Ayrıca bir kırılma da yok sadece brute force dan birazcık daha iyi bi ihtimal bulmuşlar. 2 üzeri 69 gibi bişi bu da einizde süper bilgisayar yoksa pek bişiye yaramaz.
0
ripper
ucch linkler göçmüş
http://www.schneier.com/blog/archives/2007/01/sha1_cracked.html
http://www.schneier.com/blog/archives/2005/08/new_cryptanalyt.html
0
butch
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&sid=2693
0
yilmaz
hash algoritmalarının çözülebilmesi için çakışmaların bulunması lazım. Bu kısıma kadar tamam. RSA da bile çok buyuk asallar seçilince çok büyük rakamlar üzerinde hesap kitap yapmak gerekiyor. Çakışma tespit etmenin tek başına bir faydası yok. Kullanılan asallar farklı ise işler daha zorlaşıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansı

onal

IstSec - Istanbul Güvenlik Konferansları- Türkiye’de eksikliği hissedilen ürün/teknoloji bağımsız güvenlik anlayışına katkı amacıyla düşünülmüş bir etkinlik serisidir.

IstSec etkinliklerinde konusunda uzman kişiler tarafından yapılacak uygulamalı sunumlar eşliğinde katılımcılar merak ettiği konulara cevap bulmakla kalmayıp uygulamalı olarak görebilecekler.

Yılda iki kere yapılması planlanan IstSec etkinliklerinin ilki Microsoft, RSA ve ADEO’nun sponsorluğunda Microsoft Türkiye ofisinde yapılacaktır.

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Telsim GPRS üzerinden izinsiz giriş!

anonim

TELSIM üzerinden yaklaşık 6 aydır Internet´e bağlanıyorum. Geçen hafta bilgisayarıma ZoneAlarm kuruncuya kadar her şey normal gidiyordu. Ne zaman Internet´e bağlansam 5-10 dakika sonra ZoneAlarm

The firewall has blocked internet access to your computer(NetBIOS Name) from 81.6.65.39 (UDP Port 1025)

mesajı verir oldu. Sonunda IP sahibini aramaya karar verdim. Aşağıda IP sahibinin detaylı bilgisini gösteren adres yer alıyor.

http://arul.telenet-systems.com/cgi-bin/track.cgi?host=81.6.65.39

Garip değil mi?

Cep Telefonları ve Şifreleme Algoritmaları

FZ

GSM sistemi ile çalışan cep telefonlarının veri iletişim güvenliği ile ilgili olarak son günlerde pek çok gazete haberi ile karşılaşmış ve belki de bir kısmını okumuşsunuzdur. Benim burada dikkati çekmek istediğim ise öyle komplo teorileri ya da işte hangi GSM iletişim şirketi kimin telefonunu ne kadar dinlemiş falan değil.

Daha teknik bir konu ile ilgili birkaç belge adresi vermek istiyorum. Cep telefonlarında iki taraflı iletişim şifrelemesi için hemen hemen tüm dünyada yaygın olarak A5 (A5/1 ve A5/2) algoritmaları kullanılıyor. Peki bu algoritmalar ne kadar güvenli ?

Opera 7.53 ve öncesi versiyonlarda güvenlik açıkları tesbit edildi

ttk

Opera web tarayıcısının 7.53 ve öncesi versiyonlarında, Linux, Mac ve Windows platformlarında tehlikeli güvenlik açıkları tesbit edildi.

Kullanıcının makinasındaki dosya ve klasörlere okuma hakkı ile erişim, Opera ile alınmış maillerine erişim, kullanıcıya ait cookie'lerin çalınabilmesi, adres yanıltması ve kullanıcının daha önce girdiği adreslerin tesbit edilebilmesi bu açıklardan bazıları imiş. Açığı tesbit edenler ilgili yerleri bilgilendirmişler ve Opera web tarayıcısının açıkları giderilmiş 7.54 numaralı versiyonu indirilmek üzere sitesine konulmuş. Bu programı tercih edenlerin yeni versiyonu indirmeleri faydalarına olacaktır.

Orijinal haber için adres : http://www.net-security.org/vuln.php?id=3625