Nessus 3 çıktı

0
darkhunter
Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :
  • Red Hat ES3 and ES4
  • SuSE 9.3 and 10.0
  • FreeBSD 5 and 6
  • Fedora Core 4
  • Debian 3.1
Daha önce FM semalarına haber olarak girildiği üzre, Nessus'un bu versiyonu ile yazılımın kaynak kodu kapatıldı. Sonraki versiyonlarda da öyle olacak gibi görünüyor. Fakat hala ücretsiz.

Nessus 3'deki iyileştirmelerin odağında NASL3 motoruyla sağlanan 2 kata yakın hız artışı, daha fazla log ve yeni tarama mimarisi var.

Ayrıntılı bilgi ve download için : nessus.org

Görüşler

0
Tarık
Çok merak ediyorum bu tür açık tarayıcıları en çok kimlere hizmet ediyor. Sırf açıkları arayıp ona göre saldırı yapmak isteyen lamerlere mi ? yoksa bu tarayıcılardan bi haber Türkiye Security Uzmanlarına mı? ( Amacım security uzmanlarını bilgisini tartışmaya açmak değil. )
0
anonim
Bu tarayıcılardan bi haber güvenlik uzmanlarına saygı duymak lazım. Tarayıcı kullanmak işin kolay kısmı önemli olan bunun daha ötesinde neler yapabildiği güvenlik uzmanının. Bir diğer nokta güvenlik meselesinde bilgi her amaca hizmet edebilir işin doğası gereği. Bu bilgileri saklamak çözüm değildir. Önemli olan düzenli bir şekilde değişimi takip etmek ve uyguladığınız güvenlik politikanızı buna uygun biçimde evrime tabi tutmaktır.
0
Tarık

yorum sadece bununla ilgiliydi teşekkür ederim.

Fakat bazı önemli olayların " tarayıcılar, açıklar, exploitler" bu şekilde çıktığı gibi bizlere sunulması diğerlerininde işine yarıyor gibi.

Bilgi yi saklamak yada açık etmek, demokrasinin bazı kuralları, açık kaynak, bill gates'in ne kadar kazanıp tekel oluşturduğu, dünyanın en hızlı veritabanı, en eğlenceli programlama dili, linux'u linux yapan linus mu vs.vs. . .gibi aslında muallak sorular herkesin kendi bakış açısına göre şekillenip cevap buluyor.

Peki bunları bir standarda bağlamak mümkün değil mi?

Yani bilgiyi filtrelerden geçirip bazı insanların (hiçbir zaman güvenlik uzmanı olmamaya yemin etmiş, GNU kanı taşımayan korsancı zihniyet :) ) bilgiye ulaşamamasını sağlayabilirmiyiz.

Mesela, fm.net'i okuyarak (fm'den öğrendikleriyle) fm'yi hacklemeye çalışan insanlara bu lamerizm kaynaklarını nasıl kapatabiliriz.

Yani adam fm'de gördüğü nessus 3 ile fm deki açıkları bulup hackleyemesin diyorum kısaca.

Bu insanların (lamerlerin) 10-25 yaş arası teknik bilgisi zayıf insanlardan oluştuğu, ellerine geçen araçlarla hertarafa deneme yanılma yöntemiyle saldırdıklarını düşünürsek.

Ortaya koymaya çalıştığım olay'ın " açık kaynak yazılımların kaynaklarıın açık olması bu yazılımların güvenliğini kötü amaçlı kişilere teslim etmektir" düşüncesiyle hiçbir alakası yoktur. Bu düşünceye bende karşıyım :P

0
anonim
Öneriniz teoride güzel olsada pratikde uygulanabilirliği düşük. Üstelik belki lameing yolun bir parçası. Programcının ruhunun olgunluğa ulaşması için geçilmesi gereken bir dere.

Bu gün açık kaynağa destek veren insanların bir kısmının teenage döneminde bu işlere ucundan kıyısından bulaştığını söyleyebilirim.

Merak araştırma ve kendini kanıtlama isteğindeki ergen ruhu bir parça bilgisayar bilgisine ulaşınca bu işlerden uzak durmak zor görünüyor. Zaten az buçuk düzgün kurulmuş bir sistemede DDoS atakları dışında zarar vermek kolay kolay mümkün değil lamer saldırılarıyla. O açıdan bu tip saldırıların riski sistemin kendisinden kaynaklanacak sorunlardan daha yüksek değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

Windows 2000’de bir açık daha

pulsar

Microsoft bu ay içerisinde 2. defa, DoS saldırısına yol açabilecek güvenlik açığı uyarısında bulundu.
Microsoft’tan yapılan açıklamada, Windows 2000 Server’daki yeni açığın ‘Denial of Service’ saldırısına yol açabileceği vurgulandı. Windows 2000 Server’ın yanı sıra Advanced Server ve Datacenter’ı da etkileyen açık, Kerberos servisindeki bellek ‘sızmasından’ kaynaklanıyor. Kerberos diğer bilgisayarlardan gelen isteklerin onaylanmasıyla ilgili bir yöntem.
Konuyla ilgili güvenlik duyurusunu müşterilerine gönderen Microsoft, gerekli yamayı da çıkardı. Yeni açığın Defcom Labs tarafından ocak sonlarında keşfedildiği belirtildi.
Way be adamların hataları bile endüstri standardı?!

Avustralya, Koreli korsanların tehdidinde!

Soulblighter

Kuzey Kore askeri birliği, 500 kadar bilgisayar korsanı kiraladı. Korsanların görevi Güney Kore, japonya ve Amerika ağlarına sızarak bilgi çalmak.
Güvenlik uzmanları, Avusturalya'nın Amerika ve Avrupa'ya göre daha fazla risk altında olduğunu, bilgisayar korsanları için basit hedef olduğunu söylüyor.
Adını açıklamak istemeyen bir Amerikalı güvenlik uzmanı, Avustralya'nın şirket ağlarına giriş için "arka kapı" olarak kullanılabileceğini ve Kuzey Korenin amacına ulaşmasına neden olabileceği yönünde uyarıyor.
Avustralya'lı firmalar ise Amerika'lı ve Avrupa'lı firmalar ile aynı düşünce yapısına sahip olmasına rağmen güvenlik konusunda daha rahat davranıyorlar. Bu da onları açık tehdit haline getiriyor. Haberin devamı...

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

Okulu Bırakıyorum, Okula Gidiyorum!

PCc0d3r

Her zaman demişimdir Türkiye'deki eğitim sistemi bir işe yaramaz diye. Hele bir de şu haberi duyunca Fransa'da oku diye fısıldadı şeytan bana: Fransa'da Zi Hackademy adında (elbette resmi olmayan) bir okul açılmış. 450 Franc karşılığında gittiğiniz okul toplam 9 saat ders veriyor ve verilen eğitimin konusu ise bence cok ilgi çekici: "bir sistem nasıl hack edilir?".
Ben daha fazla dayanamayacağım haberi biraz daha araştıracağım. Siz nerden mi başlayacaksınız işte buradan.