Nessus 3 çıktı

0
darkhunter
Bilinen en iyi zayıflık tarama araçlarından biri olan Nessus'un, 3'üncü versiyonu geçtiğimiz günlerde duyuruldu.

Nessus'un yeni sürümü şu an için sadece FreeBSD ve Linux için çıktı. Windows, MacOS X ve Solaris için 2006'nın ilk ayları ön görülmekte. Hali hazırda destek verilen dağıtımlar şöyle :
  • Red Hat ES3 and ES4
  • SuSE 9.3 and 10.0
  • FreeBSD 5 and 6
  • Fedora Core 4
  • Debian 3.1
Daha önce FM semalarına haber olarak girildiği üzre, Nessus'un bu versiyonu ile yazılımın kaynak kodu kapatıldı. Sonraki versiyonlarda da öyle olacak gibi görünüyor. Fakat hala ücretsiz.

Nessus 3'deki iyileştirmelerin odağında NASL3 motoruyla sağlanan 2 kata yakın hız artışı, daha fazla log ve yeni tarama mimarisi var.

Ayrıntılı bilgi ve download için : nessus.org

Görüşler

0
Tarık
Çok merak ediyorum bu tür açık tarayıcıları en çok kimlere hizmet ediyor. Sırf açıkları arayıp ona göre saldırı yapmak isteyen lamerlere mi ? yoksa bu tarayıcılardan bi haber Türkiye Security Uzmanlarına mı? ( Amacım security uzmanlarını bilgisini tartışmaya açmak değil. )
0
anonim
Bu tarayıcılardan bi haber güvenlik uzmanlarına saygı duymak lazım. Tarayıcı kullanmak işin kolay kısmı önemli olan bunun daha ötesinde neler yapabildiği güvenlik uzmanının. Bir diğer nokta güvenlik meselesinde bilgi her amaca hizmet edebilir işin doğası gereği. Bu bilgileri saklamak çözüm değildir. Önemli olan düzenli bir şekilde değişimi takip etmek ve uyguladığınız güvenlik politikanızı buna uygun biçimde evrime tabi tutmaktır.
0
Tarık

yorum sadece bununla ilgiliydi teşekkür ederim.

Fakat bazı önemli olayların " tarayıcılar, açıklar, exploitler" bu şekilde çıktığı gibi bizlere sunulması diğerlerininde işine yarıyor gibi.

Bilgi yi saklamak yada açık etmek, demokrasinin bazı kuralları, açık kaynak, bill gates'in ne kadar kazanıp tekel oluşturduğu, dünyanın en hızlı veritabanı, en eğlenceli programlama dili, linux'u linux yapan linus mu vs.vs. . .gibi aslında muallak sorular herkesin kendi bakış açısına göre şekillenip cevap buluyor.

Peki bunları bir standarda bağlamak mümkün değil mi?

Yani bilgiyi filtrelerden geçirip bazı insanların (hiçbir zaman güvenlik uzmanı olmamaya yemin etmiş, GNU kanı taşımayan korsancı zihniyet :) ) bilgiye ulaşamamasını sağlayabilirmiyiz.

Mesela, fm.net'i okuyarak (fm'den öğrendikleriyle) fm'yi hacklemeye çalışan insanlara bu lamerizm kaynaklarını nasıl kapatabiliriz.

Yani adam fm'de gördüğü nessus 3 ile fm deki açıkları bulup hackleyemesin diyorum kısaca.

Bu insanların (lamerlerin) 10-25 yaş arası teknik bilgisi zayıf insanlardan oluştuğu, ellerine geçen araçlarla hertarafa deneme yanılma yöntemiyle saldırdıklarını düşünürsek.

Ortaya koymaya çalıştığım olay'ın " açık kaynak yazılımların kaynaklarıın açık olması bu yazılımların güvenliğini kötü amaçlı kişilere teslim etmektir" düşüncesiyle hiçbir alakası yoktur. Bu düşünceye bende karşıyım :P

0
anonim
Öneriniz teoride güzel olsada pratikde uygulanabilirliği düşük. Üstelik belki lameing yolun bir parçası. Programcının ruhunun olgunluğa ulaşması için geçilmesi gereken bir dere.

Bu gün açık kaynağa destek veren insanların bir kısmının teenage döneminde bu işlere ucundan kıyısından bulaştığını söyleyebilirim.

Merak araştırma ve kendini kanıtlama isteğindeki ergen ruhu bir parça bilgisayar bilgisine ulaşınca bu işlerden uzak durmak zor görünüyor. Zaten az buçuk düzgün kurulmuş bir sistemede DDoS atakları dışında zarar vermek kolay kolay mümkün değil lamer saldırılarıyla. O açıdan bu tip saldırıların riski sistemin kendisinden kaynaklanacak sorunlardan daha yüksek değil.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris Sistemlerde Ciddi Güvenlik Açığı

FZ

Dün yayınlanan ve sadece Sun Solaris 10, Solaris 11 işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açığı telnet servisine herhangi bir sistem kullanıcısının parolasız bağlanabilmesini sağlıyor. Eğer root kullanıcısının telnet erişim yetkisi varsa bu, parolayı bilmeden sisteme tam yetkili erişilmesi manasına geliyor. Benzer bir açık 1994 yılında bazı UNIX sistemlerinde de görülmüştü.

Güvenlik açığını nasıl test edersiniz?

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.

İnternet Sözleşmelerini Okumadan Kabul Etmeyin!

anonim

İnternetteki programların üyelik ve kullanım sözleşmelerinin okunmadan kabul edilmesinin verilen kişisel bilgilerin ve bilgisayarda kayıtlı bulunan belgelerin güvenliğini ortadan kaldırdığı bildirildi.

Microsoft Tarafından Üretilen JVM´de Ciddi Açıklar

FZ

Microsoft tarafından MS Windows işletim sistemlerinde kullanılmak üzere üretilmiş Java Virtual Machine yazılımında çok ciddi açıklar tespit edildi!

Söz konusu habere göre Microsoft JVM'deki açıkları kullanan kötü niyetli bir programcı yazacağı bir Java applet ile kullanıcının bilgisayarında ciddi hasara yol açabilir. Söz gelimi bu appleti Internet Explorer ile görüntüleyen birinin bilgisayarındaki verileri değiştirebilir ya da silebilir, kullanıcı farkında olmadan diğer web siteleri ile haberleşebilir, başka programları yükleyip çalışan bazı programları durdurabilir ya da hard diski formatlayabilir, vs.

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)