ICQ´da Güvenlik Açığı

0
orqan
Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

İlgili Yazılar

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Pasaportumda casus çip mi var?

towsonu2003

Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.

Security Portal

sundance

Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.