"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

0
anonim
Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Görüşler

0
aragorntheelessar
olypmos'u sürekli takip eden bir kişi olarak bu yazı gerçekten çok hoşmu gitti.Yine kalitesine yakısan bir çeviri yapılmış.herkesin ilgisini çekeceğine de eminim.
0
FZ
Parola "nancy" ha! El insaf, yahu insan bir iki rakam, ne bileyim noktalama işareti falan kullanır!
0
Nightwalker
Zaten buradaki sistemde pazarlam departmanına ait ve aslında bir modemle dışarı açılmaması gerekiyor. Üstelik gerçek dünyaya ait deneyimlerim ve duyduklarım bana bu durumun çok farklı olmadığını gösteriyor. İnsanların önemli bir bölümü bırakın sözlükteki kelimeleri, kullanıcı isimlerini veye bunların rakamlarla kombinasyonlarını kullanıyorlar parola olarak.
0
sametc
böyle hikayeleri anlatan flimler yapılamazmı ?

yani antitrust mesela boyle bir flim degil ama guzel bir hikaye idi :) hatta o flimde ciddi bir acık kaynak savunucusu olan bir cekik gozlu arkadas olduruluyor idi ;) ve şirket başkanını oynayan tim robbins'de ciddi bir şekilde bill gates'e benzetilmişti... ;) yani gercekten oyleydi sanırım...

boyle hikayelerin flimlerini cekseler ne kadar guzel olur... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.

fazlamesai'ye soralım: Ev yapımı alarm sistemleri

butch

Çoğumuzun (özellikle İstanbul'da yaşayanların) gerek aylık servis, gerek tek ödemeyle edindiği alarm sistemlerini kullandığını tahmin ediyorum. Tam da doların başını alıp gittiği bu dönemde dövize endeksli sistemler için yaptığımız harcamanın bir AR-GE yatırımı olarak kullanılabileceği düşüncesiyle fazlamesai'ye sormaya karar verdim. Elimizde RaspberryPi, binbir çesit algılayıcı,...

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?

Bayrağı yakalamaya çalışanları yakalayın!

conan

Her sene DEF CON dünyanın en büyük "hacking party"sini düzenliyor. Capture the flag ismi verilen bu partiye dünyanın dört bir yanından hackerlar katılıyor. Göreviniz 72 saat içerisinde bir sisteme girebilmek!

İşte bu kargaşada da The Shmoo Group da oluşan bütün trafiği loglamış ve de online olarak internet ortamına sunmuş. 5.8 GB'lik herhalde dunyanın en büyük IDS testinin sonucunu indirmek isteyenlere kolay gelsin! :)))

Not: ben baktığımda site sanırım slashdot etkisinden down olmuştu ;) Yine de referans olarak linkleri vereyim dedim.

Symantec'den log analizi...

RoR

Symantec internet güvenlik takibini, Kişisel bilgisayarlardaki firewall loglarından faydalanarak genişletiyor.