"Hacker"lar sistemlere nasıl girer... ve yakalanır!

0
anonim
Bir cumartesi günü internette dolaşırken bu hoş ve sürükleyici hikayeye rastladım. Hikaye Abednego (İncil'de bahsedilen, Babilliler tarafından esir edilen ve bir ateş duvarını yürüyerek geçip hayatta kalan bir israilli) ve Dogberry (William Shakespeare`in 'Much Ado About Nothing'deki polis memuru) takma adlarına sahip bir cracker ve sistem yöneticisi arasında geçen siber savaşı anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici hikayedeki anlatılan tekniklerin çoğu (hikaye 1998 yılında yazılmış olsada ) halen güncelliğini korumakta. FM camiasının da benim gibi beğeneceğini umarım.

Görüşler

0
aragorntheelessar
olypmos'u sürekli takip eden bir kişi olarak bu yazı gerçekten çok hoşmu gitti.Yine kalitesine yakısan bir çeviri yapılmış.herkesin ilgisini çekeceğine de eminim.
0
FZ
Parola "nancy" ha! El insaf, yahu insan bir iki rakam, ne bileyim noktalama işareti falan kullanır!
0
Nightwalker
Zaten buradaki sistemde pazarlam departmanına ait ve aslında bir modemle dışarı açılmaması gerekiyor. Üstelik gerçek dünyaya ait deneyimlerim ve duyduklarım bana bu durumun çok farklı olmadığını gösteriyor. İnsanların önemli bir bölümü bırakın sözlükteki kelimeleri, kullanıcı isimlerini veye bunların rakamlarla kombinasyonlarını kullanıyorlar parola olarak.
0
sametc
böyle hikayeleri anlatan flimler yapılamazmı ?

yani antitrust mesela boyle bir flim degil ama guzel bir hikaye idi :) hatta o flimde ciddi bir acık kaynak savunucusu olan bir cekik gozlu arkadas olduruluyor idi ;) ve şirket başkanını oynayan tim robbins'de ciddi bir şekilde bill gates'e benzetilmişti... ;) yani gercekten oyleydi sanırım...

boyle hikayelerin flimlerini cekseler ne kadar guzel olur... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...