Cepten cebe zıplayan solucan

0
anonim
Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Görüşler

0
murat09
Tam olarak görmediğim için nedir bilemiyorum ama, bir arkadaşımızın Nokia 6600 ü (Symbian Series 60 yüklüdür) 2 ay kadar evvel bir MMS worm'u ile tabir caizse kafayı yemişti :-) Serviste yeniden yazılım yükleyip düzeltmişler, belki de bu sorundur. Yani solucan galiba zaten Türkiyede...
0
Nightwalker
Bakın aklıma ne geldi. En son bizim bilgi işlem şefi virüslerden bunaldığı bir anda yakalayıp, "Şef gel sana Linux kuralım bak bunda ööle virüs falanda yok hem de daha kararlı çalışıyor" diyerekten kandırıp Linux a geçirmiştim. Hani diyorum ki şöyle Linux yüklü telefonlarımız [www.bradfordlearning.com] olsada uğraşmasak bu virüs gibi ilginçliklerle. Ama bu iş için Siemens i beklemek gerecek galiba.

Birde aklıma bişey takıldı. Sonuçta bu symbian da bir işletim sistemi olduğuna göre acaba birilerinin onun yüklü olduğu platformlar için Linux u özelleştirip yükleyebilmesi mümkün mü ?
0
tongucyumruk
Şu an bulunması en olası model olarak bu gözüküyor:

http://linuxdevices.com/news/NS3664493962.html

Ancak ben bu Linux tabanlı smartphone'lardan şikayetçiyim kardeşim.... İçinde shell olmayan, python olmayan, apache çalışmayan telefonu ne yapayım ben? Konuşayım mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework

MS Windows ve GNU/Linux'a Bulaşabilen Virüs Yazıldı!

maeqlin

Antivirüs yazılım firması Kaspersky tarafından tespit edilen ve duyurulan virüs hem MS windows hem de GNU/Linux yüklü sistemlere bulaşabiliyor.

Kaspersky tarafından duyurulan virüsün iki ismi var; Virus.Linux.Bi.a / Virus.Win32.Bi.a. Virüsün herhangi bir zararı dokunmuyor yine de bunun bir "proof of concept" tarzı bir virüs olduğu, koduyla oynanarak zararlı hale getirilebileceği belirtiliyor. Virüsle ilgili daha çok bilgi bu adresten edinilebilir.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Klavyeden Çıkan Sesler Ne Yazıldığını Ele Veriyor

FZ

University of California, Berkeley araştırmacıları klavyede tuşa basarken çıkan sesleri analiz edip hangi tuşlara basıldığını anlamanın yolunu keşfetti.

10 dakikalık bir kaydı dinleyen sistem yazılanların %96sını çözebiliyor.

Bu tekniğin çalışmasının sebebi ise "a" tuşuna basıldığında çıkan sesle, mesela "t" tuşuna basıldığında çıkan ses arasında fark olması. Bilgisayar bilimleri profesörü Doug Tyger yapılan işin bir davulun değişik yerlerine vurulduğunda değişik ses çıkmasının fark edilmesine benzetti.