Cepten cebe zıplayan solucan

0
anonim
Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Görüşler

0
murat09
Tam olarak görmediğim için nedir bilemiyorum ama, bir arkadaşımızın Nokia 6600 ü (Symbian Series 60 yüklüdür) 2 ay kadar evvel bir MMS worm'u ile tabir caizse kafayı yemişti :-) Serviste yeniden yazılım yükleyip düzeltmişler, belki de bu sorundur. Yani solucan galiba zaten Türkiyede...
0
Nightwalker
Bakın aklıma ne geldi. En son bizim bilgi işlem şefi virüslerden bunaldığı bir anda yakalayıp, "Şef gel sana Linux kuralım bak bunda ööle virüs falanda yok hem de daha kararlı çalışıyor" diyerekten kandırıp Linux a geçirmiştim. Hani diyorum ki şöyle Linux yüklü telefonlarımız [www.bradfordlearning.com] olsada uğraşmasak bu virüs gibi ilginçliklerle. Ama bu iş için Siemens i beklemek gerecek galiba.

Birde aklıma bişey takıldı. Sonuçta bu symbian da bir işletim sistemi olduğuna göre acaba birilerinin onun yüklü olduğu platformlar için Linux u özelleştirip yükleyebilmesi mümkün mü ?
0
tongucyumruk
Şu an bulunması en olası model olarak bu gözüküyor:

http://linuxdevices.com/news/NS3664493962.html

Ancak ben bu Linux tabanlı smartphone'lardan şikayetçiyim kardeşim.... İçinde shell olmayan, python olmayan, apache çalışmayan telefonu ne yapayım ben? Konuşayım mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windows 2000´e Güvenlik Ödülü (nasıl yani?)

anonim

Microsoft Windows 2000, Information Technology Security Evaluation for Common Criteria (Bilgi Teknolojileri Güvenlik Değerlendirmesi Ortak Kriterleri) tarafından belirlenen standartlara göre, bugüne kadar bir işletim sisteminin hayata geçirdiği en geniş çaptaki gerçek yaşam senaryoları nedeniyle Common Criteria Sertifikası almaya hak kazandı.

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

Solaris Sistemlerde Ciddi Güvenlik Açığı

FZ

Dün yayınlanan ve sadece Sun Solaris 10, Solaris 11 işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açığı telnet servisine herhangi bir sistem kullanıcısının parolasız bağlanabilmesini sağlıyor. Eğer root kullanıcısının telnet erişim yetkisi varsa bu, parolayı bilmeden sisteme tam yetkili erişilmesi manasına geliyor. Benzer bir açık 1994 yılında bazı UNIX sistemlerinde de görülmüştü.

Güvenlik açığını nasıl test edersiniz?

Paranoyaklar için THL

FZ

Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

KAISER, Meltdown, Spectre... Neler oluyor?

tongucyumruk

butch kibarca "neler oluyor?" diye sorduktan sonra kısaca son günlerde bilişim dünyasini sallayan, "bulutlarımız ne olacak?", "oyunlar da mı yavaşlayacak?" ve, "Bitcoin alalım mı?" gibi sorulara yol açan haberler üzerine kısa bir Türkçe açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Baştan söyleyeyim, konu üzerine çok derin bilgisi olan bir insan değilim, bu konu...