Cepten cebe zıplayan solucan

0
anonim
Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Görüşler

0
murat09
Tam olarak görmediğim için nedir bilemiyorum ama, bir arkadaşımızın Nokia 6600 ü (Symbian Series 60 yüklüdür) 2 ay kadar evvel bir MMS worm'u ile tabir caizse kafayı yemişti :-) Serviste yeniden yazılım yükleyip düzeltmişler, belki de bu sorundur. Yani solucan galiba zaten Türkiyede...
0
Nightwalker
Bakın aklıma ne geldi. En son bizim bilgi işlem şefi virüslerden bunaldığı bir anda yakalayıp, "Şef gel sana Linux kuralım bak bunda ööle virüs falanda yok hem de daha kararlı çalışıyor" diyerekten kandırıp Linux a geçirmiştim. Hani diyorum ki şöyle Linux yüklü telefonlarımız [www.bradfordlearning.com] olsada uğraşmasak bu virüs gibi ilginçliklerle. Ama bu iş için Siemens i beklemek gerecek galiba.

Birde aklıma bişey takıldı. Sonuçta bu symbian da bir işletim sistemi olduğuna göre acaba birilerinin onun yüklü olduğu platformlar için Linux u özelleştirip yükleyebilmesi mümkün mü ?
0
tongucyumruk
Şu an bulunması en olası model olarak bu gözüküyor:

http://linuxdevices.com/news/NS3664493962.html

Ancak ben bu Linux tabanlı smartphone'lardan şikayetçiyim kardeşim.... İçinde shell olmayan, python olmayan, apache çalışmayan telefonu ne yapayım ben? Konuşayım mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

anonim

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.

Blaster Windows´a Karşı

anonim

Blaster adında yeni keşfedilen bir solucan, Internet üzerinde Windows 2000/XP/2003 yüklü bilgisayarları arıyor ve RPC açığını kullanarak uzaktan bulaşıyor. Microsoft, bu açık için daha önce bir yama yayımlamıştı.

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.