Cepten cebe zıplayan solucan

0
anonim
Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

Görüşler

0
murat09
Tam olarak görmediğim için nedir bilemiyorum ama, bir arkadaşımızın Nokia 6600 ü (Symbian Series 60 yüklüdür) 2 ay kadar evvel bir MMS worm'u ile tabir caizse kafayı yemişti :-) Serviste yeniden yazılım yükleyip düzeltmişler, belki de bu sorundur. Yani solucan galiba zaten Türkiyede...
0
Nightwalker
Bakın aklıma ne geldi. En son bizim bilgi işlem şefi virüslerden bunaldığı bir anda yakalayıp, "Şef gel sana Linux kuralım bak bunda ööle virüs falanda yok hem de daha kararlı çalışıyor" diyerekten kandırıp Linux a geçirmiştim. Hani diyorum ki şöyle Linux yüklü telefonlarımız [www.bradfordlearning.com] olsada uğraşmasak bu virüs gibi ilginçliklerle. Ama bu iş için Siemens i beklemek gerecek galiba.

Birde aklıma bişey takıldı. Sonuçta bu symbian da bir işletim sistemi olduğuna göre acaba birilerinin onun yüklü olduğu platformlar için Linux u özelleştirip yükleyebilmesi mümkün mü ?
0
tongucyumruk
Şu an bulunması en olası model olarak bu gözüküyor:

http://linuxdevices.com/news/NS3664493962.html

Ancak ben bu Linux tabanlı smartphone'lardan şikayetçiyim kardeşim.... İçinde shell olmayan, python olmayan, apache çalışmayan telefonu ne yapayım ben? Konuşayım mı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.