Microsoft Tarafından Üretilen JVM´de Ciddi Açıklar

0
FZ
Microsoft tarafından MS Windows işletim sistemlerinde kullanılmak üzere üretilmiş Java Virtual Machine yazılımında çok ciddi açıklar tespit edildi!

Söz konusu habere göre Microsoft JVM'deki açıkları kullanan kötü niyetli bir programcı yazacağı bir Java applet ile kullanıcının bilgisayarında ciddi hasara yol açabilir. Söz gelimi bu appleti Internet Explorer ile görüntüleyen birinin bilgisayarındaki verileri değiştirebilir ya da silebilir, kullanıcı farkında olmadan diğer web siteleri ile haberleşebilir, başka programları yükleyip çalışan bazı programları durdurabilir ya da hard diski formatlayabilir, vs.
Bu açığın temel sebebi olarak Microsoft'un JVM'sinin yine Microsoft COM (Component Object Model) teknolojisini desteklemesi gösteriliyor. Microsoft'un güvenlik bültenindeki bilgilere göre: "Her ne kadar Microsoft JVM'nin içinde Java appletlerinin COM nesnelerini çağırmasını kontrol eden güvenlik mekanizmaları olsa da bunları aşacak bir yöntem söz konusudur."

Kötü niyetli bir programcı, bu tür zararlı bir appleti siz Internet Explorer ile bir web sitesini ziyaret ettiğinizde ya da size yollanmış HTML formatlı bir e-postayı ("ay, ne şirin!") okuduğunuzda bilgisayarınıza yerleşecek şekilde ayarlayabilir.

Microsoft, tüm Windows kullanıcılarının JVM yazılımını güncellemeleri gerektiğini duyurdu.

Görüşler

0
anonim
Son critic update ten sonra makinalar sürekli windows update sitesine değişik iplerle bağlanıyor.Bu öyle bir hal aldı ki bazen internet hızı aşırı derecede düşüyor.LAN çok yoğun trafik yaşıyor.Sanki burada makinalar çıldırmış gibi internet bağlantısı istiyorlar.
Tesadüf mü bilmem ama hiç bir internet programi yokken sadece internete bağlıyken dos ta bir ^netstat -a^ yazın belki bilgisayarınız microsoft a bağlıdır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paranoyaklar için Linux: Tinfoil Hat

sundance

Bilgisayarınızda herhangibir şifre girerken rahatsız mı oluyorsunuz ? Bir başkasının bilgisayarına oturduğunuz zaman ilk onbeş dakika herhangibir keylogger var mı diye aramakla mı geçiyor ? PGP kullanmadığınız her e-mailin bir gün size soruşturma diye döneceğinden mi korkuyorsunuz ?

İşte sizin gibi normal vatandaşlar için bir Linux dağıtım Tinfoil Hat
Herhangibir keylogger kullanılmaması, PGP integrasyonu, şifrelerin ekrandan seçerek girilmesinden tutun da anti-tempest ekran renkleri ile herhangibir dijital kamera ile ekranın fotoğrafının bile çekilememesini sağlayan bir dağıtım... FZ, söz senin ;)

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

sundance

Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.

The Legend of Puffy Hood

barisozyurt

Only one remote hole in the default install, in more than 7 years!" sloganlı ailenizin işletim sistemi OpenBSD, 1 Kasım'da yayınlayacağı 3.4 sürümünün sürüm şarkısını duyurdu: The Legend of Puffy Hood

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.