Visa&Mastercard Hacked !

0
anonim
İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.
Bir Mastercard yetkilisi 2.2 milyon kayıtlı MasterCard kullanıcısının bilgilerine erişildiğini söyledi.

Visa International 5 milyondan fazla Visa hesabının etkilendiğini ve bilgisayar korsanının bir Amerika-tabanlı kart "işleyicisi" ile kart bilgilerine eriştiği bu olayda FBI ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bir Visa yetkilisi "FBI ile görüşüyoruz, bu konuda tüm kanun güçleri ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

Yetkili, Visa'nın bilgisayar korsanının bilgileri çalmasından sonra firmanın güvenlik prosedürünü değiştirmediğini fakat kart işleyicilerine güvenlik prosedürleri uygulamalarını tavsiye ettiklerini ve işleyicilerin en son güvenlik teknolojilerine sahip olup olmadıklarını kontrol ettiklerini belirtti.

MasterCard sözcüsü problemin bir kart işleyici (tüccar) firma tarafından rapor edildiğini söyledi fakat iki firma da problemi bildiren işleyici firmayı açıklamadı.

Visa kullanıcı hesabı bilgilerinin tehlikede olmadığını belirtti: "Hiçbir kullanıcı hesabına girilmediğini onayladık. Şu ana kadar bu kartlar ile sahte işlem yapıldığını haber almadık ve bu tip işlemler genelde ilk 24-48 saat içerisinde gerçekleştiği için bundan sonra da haber alacağımızı düşünmüyoruz".

Kaynak: http://cooltech.iafrica.com/technews/211002.htm İşte böyle dostlar Visa nın bile hack edilebildiği bir dünyada hangimiz güvende olabiliriz ki? Güvenlik bir çözüm değil bir süreçtir ama bu süreçte crackerlar her zaman bir adam önde olacaklar galiba... Ama belki de gelişmenin ve ilerlemenin bir koşuludur bu?

Be the Source With You

Görüşler

0
malkocoglu
Türkçeeeee! Türkçe!
0
oktay
Bu haberi 5-6 saat önce okuduğumda uzun süre aradım nedir Türkçe olmayan dıye

O kadar alışmışız ki her yerde ingilizce görmeye koskoca başlığın Türkçe olmadığını farketmedim
0
SHiBuMi
Bugün ATV'de internet bankacılığı hırsızlığı ile ilgili saçma salak bir haber vardı. Sözüm ona adamın birinin bilgisayarına trojan yollamışlar, o trojan da adamın bilgisayarını ele geçirip banka hesabından 75 milyarı başka bir bankaya EFT yapmış. E güzel kardeşim, adamın banka hesaplarının kaydı kendi bilgisayarında mı tutuluyor ki bilgisayarını ele geçirip banka hesaplarına girsinler? Dikkat çekelim diye böyle salakça haber yapılır mı?

Olayın aslı şu, trojan ile adamın bastığı tuşları kaydedip (keylogging) adamın internet şubesi parolasını öğrenmişler, sonra da paşa paşa sanal şubenin ön kapısından girip paraları transfer etmişler. Bunu önlemek için bazı bankaların internet şubelerinde yerleri her seferinde değişen rakamlı butonlar var, bunlara mouse ile tıklayıp nereye tıkladığınızı belli etmeden giriş yapabiliyorsunuz.

İşin özü bilmediğiniz etmediğiniz programları makinanıza yüklemeyeceksiniz, ya da Sundance'in işaret ettiği üzere neden open source yazılımın vurgulandığını bir kez daha düşüneceksiniz. Güvenlik hackerlar kadar bizim de elimizde, tabii sahip olduğumuz nimetlerden vazgeçmeden.
0
FZ
Böylece bir kez daha görüyoruz ki TV seyretmek insan sağlığına zararlıdır :-P

Şaka bir yana saçma salak TV´lerin, gazetelerin ve dergilerin millete yaydıkları bu gelişigüzel ve yanlış teknik bilgilendirmelerin oluşturduğu hasarı gidermek için Bilgisayar Konusunda Halkı Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Kursları açılsa ne güzel olur :)
0
anonim
atv haberin `fubar` olduğunu hala anlamadıysanız diyecek bir şey yok. İzlemeye devam ediyorsanız şikayet etmemelisiniz bence..
0
FZ
Şöyle bir site olsa: (misal,) tüm büyük medya yayın organlarını takip edip oradaki teknik saçmalıkları tek tek tespit edip, doğruları ile birlikte yayınlasa... Hmm, sadece bir fikir...
0
o_ozardic

Bu isi Haysiyet.com yapiyor tabii biraz farkli bir anlamda. Oraya FM şubesi açalim :)

0
bmg
computer movies suck gibi bir yazı okumuştum. filmlerdeki saçmalıklardan bahsediyordu. başlığı yanlış hatırlıyor olabilirim...
0
bmg
aa! yine mi atv?
bkz. http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1032
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

Akşam'ın bilgisayar eki!

sundance

Bugünden itibaren Akşam gazetesi her hafta, özellikle yeni başlayanları hedef alan 32 sayfalık bir ek çıkartacak.

Internet'ten Linux'a birçok konunun işlendiği bu ekte Fazlamesai ekibi olarak Güvenlik bölümünden sorumlu olacağız. İşlememizi isteyeceğiniz konularda önerilerinizi ve eleştirilerinizi bekliyoruz.

DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri

anonim

DoS (Denial of Service) atakları çok yeni bir konu olmasa da lamer camiasında kolay uygulanabilir olması ve az teknik bilgi istemesi nedeniyle halen popularitesini koruyor. Bu konu ile ile ilgili daha detaylı bilgi için Özgür ÖZDEMİRCİLİ tarafından hazırlanan "DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri" başlıklı belgeye bu adresden ulaşalabilirsiniz.

108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

FZ

Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.