Visa&Mastercard Hacked !

0
anonim
İki firmanın salı günü en büyük güvenlik sızmalarından biri olarak belirttikleri olayda, bir bilgisayar korsanı toplam 8 milyon Visa ve MasterCard hesabına erişti.
Bir Mastercard yetkilisi 2.2 milyon kayıtlı MasterCard kullanıcısının bilgilerine erişildiğini söyledi.

Visa International 5 milyondan fazla Visa hesabının etkilendiğini ve bilgisayar korsanının bir Amerika-tabanlı kart "işleyicisi" ile kart bilgilerine eriştiği bu olayda FBI ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

Bir Visa yetkilisi "FBI ile görüşüyoruz, bu konuda tüm kanun güçleri ile birlikte çalışıyoruz" dedi.

Yetkili, Visa'nın bilgisayar korsanının bilgileri çalmasından sonra firmanın güvenlik prosedürünü değiştirmediğini fakat kart işleyicilerine güvenlik prosedürleri uygulamalarını tavsiye ettiklerini ve işleyicilerin en son güvenlik teknolojilerine sahip olup olmadıklarını kontrol ettiklerini belirtti.

MasterCard sözcüsü problemin bir kart işleyici (tüccar) firma tarafından rapor edildiğini söyledi fakat iki firma da problemi bildiren işleyici firmayı açıklamadı.

Visa kullanıcı hesabı bilgilerinin tehlikede olmadığını belirtti: "Hiçbir kullanıcı hesabına girilmediğini onayladık. Şu ana kadar bu kartlar ile sahte işlem yapıldığını haber almadık ve bu tip işlemler genelde ilk 24-48 saat içerisinde gerçekleştiği için bundan sonra da haber alacağımızı düşünmüyoruz".

Kaynak: http://cooltech.iafrica.com/technews/211002.htm İşte böyle dostlar Visa nın bile hack edilebildiği bir dünyada hangimiz güvende olabiliriz ki? Güvenlik bir çözüm değil bir süreçtir ama bu süreçte crackerlar her zaman bir adam önde olacaklar galiba... Ama belki de gelişmenin ve ilerlemenin bir koşuludur bu?

Be the Source With You

Görüşler

0
malkocoglu
Türkçeeeee! Türkçe!
0
oktay
Bu haberi 5-6 saat önce okuduğumda uzun süre aradım nedir Türkçe olmayan dıye

O kadar alışmışız ki her yerde ingilizce görmeye koskoca başlığın Türkçe olmadığını farketmedim
0
SHiBuMi
Bugün ATV'de internet bankacılığı hırsızlığı ile ilgili saçma salak bir haber vardı. Sözüm ona adamın birinin bilgisayarına trojan yollamışlar, o trojan da adamın bilgisayarını ele geçirip banka hesabından 75 milyarı başka bir bankaya EFT yapmış. E güzel kardeşim, adamın banka hesaplarının kaydı kendi bilgisayarında mı tutuluyor ki bilgisayarını ele geçirip banka hesaplarına girsinler? Dikkat çekelim diye böyle salakça haber yapılır mı?

Olayın aslı şu, trojan ile adamın bastığı tuşları kaydedip (keylogging) adamın internet şubesi parolasını öğrenmişler, sonra da paşa paşa sanal şubenin ön kapısından girip paraları transfer etmişler. Bunu önlemek için bazı bankaların internet şubelerinde yerleri her seferinde değişen rakamlı butonlar var, bunlara mouse ile tıklayıp nereye tıkladığınızı belli etmeden giriş yapabiliyorsunuz.

İşin özü bilmediğiniz etmediğiniz programları makinanıza yüklemeyeceksiniz, ya da Sundance'in işaret ettiği üzere neden open source yazılımın vurgulandığını bir kez daha düşüneceksiniz. Güvenlik hackerlar kadar bizim de elimizde, tabii sahip olduğumuz nimetlerden vazgeçmeden.
0
FZ
Böylece bir kez daha görüyoruz ki TV seyretmek insan sağlığına zararlıdır :-P

Şaka bir yana saçma salak TV´lerin, gazetelerin ve dergilerin millete yaydıkları bu gelişigüzel ve yanlış teknik bilgilendirmelerin oluşturduğu hasarı gidermek için Bilgisayar Konusunda Halkı Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Kursları açılsa ne güzel olur :)
0
anonim
atv haberin `fubar` olduğunu hala anlamadıysanız diyecek bir şey yok. İzlemeye devam ediyorsanız şikayet etmemelisiniz bence..
0
FZ
Şöyle bir site olsa: (misal,) tüm büyük medya yayın organlarını takip edip oradaki teknik saçmalıkları tek tek tespit edip, doğruları ile birlikte yayınlasa... Hmm, sadece bir fikir...
0
o_ozardic

Bu isi Haysiyet.com yapiyor tabii biraz farkli bir anlamda. Oraya FM şubesi açalim :)

0
bmg
computer movies suck gibi bir yazı okumuştum. filmlerdeki saçmalıklardan bahsediyordu. başlığı yanlış hatırlıyor olabilirim...
0
bmg
aa! yine mi atv?
bkz. http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1032
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

WinNT/IIS yöneticilerine 1 Nisan şakası

larweda

Birçok anti-güvenlik grubu 1 Nisan günü acı bir şaka yaparak Internette WinNT/W2K - MS IIS konfigürasyonuna sahip web sunucularının güvenlik önlemlerini kırdı ve anasayfalarını değiştirdi.

Microsoft Windows NT4.0 veya Microsoft Windows 2000 sunucular üzerinde Microsoft Internet Information Server ile sunulan ve saldiriya ugrayan adresler arasında Walt Disney, Wall Street Journal'in WebWatch'ı, British Telecomms, HSBC, Good Year Motors, MSN Dollars, Amerikan Deniz Kuvvetleri Taktik Sistemleri (Navy Center for Tactical Systems Interoperability), Ringling Bros. and Barnum & Bailey ve Doğu Carolina Üniversitesi de var.

Kuyruklu yalan dolmuşuna binmeyin...

ftaski

Geçen gün icq mesajlarıma bakarken boş forward yapmayacağına inandığım bir zat tarafından "Symantec 17 Nisan'da bulunan yeni bir virüsün, antivirüs programları tarafından tanınmadığı, ayrıca 1 haziranda aktif olacağını açıkladı. PC'nizde bu virüsün olup olmadığını incelemek için SULFNBK.EXE adlı dosyayı arattırın." şeklinde bir mesaj aldım. Olayın aslını merak etmeden dosyayı arattım ve bir güzel sildim (Bu dosya uzun dosya isimlerini saklamaya yarayan bir exe imiş). Kıllandığımda geçti çünkü Symantec in sayfasında konu ile ilgili linkte "Category: Hoax"(!!!) yazmaktaydı... Gerek e-maille gerek icq ile gelen her mesaja inanmayınız/inandırtmayınız; zira ben bu mesajı forward ettiğim herkese pişmanlık ve uyarı dolu yeni mesajlar attım ve bazılarına bu dosyayı bulup yolladım. Aman Dikkat. http://www.symantec.com/

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

OpenBSD 3.5 pf firewall sistemi geliştiricileri ile söyleşi

FZ

Aralarında Can Erkin Acar´ın da bulunduğu OpenBSD pf firewall güvenlik sistemi geliştiricileri ile yapılmış O´Reilly söyleşisinin 2. bölümünü burada okuyabilirsiniz.

Söz konusu söyleşi OpenBSD 3.5 çıkışına dikkatleri çekmek ve güvenlik konusunda hassasiyetleri ile bilinen geliştirici ekibinin ortaya koyduğu ``pf´´ (packet filter) firewall sistemini daha iyi tanıtmak amacı ile yapılmış.