Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

0
Soulblighter
m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.
m0nowall ile iki site arasında sanal özel ağ (VPN) oluşturabilir, veya m0n0wall'ı VPN ağ geçidi olarak kullanarak, yerel ağınıza Internet'ten erişebilirsiniz. RADIUS kullanarak, istemci kimlik denetimi yapabilir ve böylece güvenliği daha da arttırabilirsiniz.

m0n0wall, ayarların yapılabilmesi için çok iyi tasarlanmış bir web arayüzüne sahip. Ayarların bir çoğu web arayüzünden gerçekleştirilerek, XML dosyasında saklanması sağlanabilir. Böylece ayarlar bir disket, sabit disk veya harici depolama kartlarında saklanabilir. Bu da ayarların aynı donanıma sahip sistemler üzerinde kolayca kullanılmasını sağlıyor.

http://m0n0.ch/wall

İlgili Yazılar

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

sundance

Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

DOS, DDOS Atakları ve Korunma Yöntemleri Semineri

anonim

Tarih: 15 Ekim 2009 Perşembe, 14:00 – 17:00
Yer: Microsoft İstanbul Ofisi Levent Mah, Aydın Sok, No:7, Levent, İst

Huzeyfe Önal tarafından gerçekleştirilecek olan bu seminerde, internet’teki en büyük sorunlardan biri olan Denial-Of-Service atakları üzerinde durulacak, bu atakların sistemlere verdiği zararlar ayrıntılı şekilde ele alınacak ve bu saldırılara karşı neler yapılabileceği aktarılacaktır.

Etkinlik kayıt linki