M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

0
Challenger
Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Görüşler

0
mysterious
Kevgir olmuş artık M$ daha ne beklenirki.
Artık böyle haberler duydukça karşımda; üstünü yama, çapıt gibi şeylerle kapatmaya ve iş adamı statüsüne girmeye çalışan biri geliyor aklıma.

Not: Zaten oldum olası şu macroları kim kullanır diye düşünür dururum. haket ne işe yarar. Neden yapmış m$ bunu :-P
0
Challenger
Disk sürücü formatlamak için
0
julyano
Microsoft bir dizi yeni güvenlik açığını duyurdu. Çarşamba günü yapılan açıklamada Microsoft Office ürünlerinde"kritik" seviyelerde açıklarda bulunuyor.
En ciddi açık Microsoft Office içinde gelen ugulama geliştirme yazılımı Visual Basic(VB) 'te bulunuyor. Kötü niyetli biri VB kullanarak bir döküman oluşturup yazılımın kullandığı hafızada hafıza taşmasına yol açabiliyor. Hafıza taşmasından yararlanarak istenilen program çalıştırılabiliyor.
Bu açık VB betiklerini çalıştıran tüm Office yazılımlarında bulunuyor. MS Office 97,2000,2002 sürüm Word , Excel , PowerPoint ve Access. Ayrıca Project 2000 ve 2002, Visio 2000 ve 2002,Works Suite 2000 , 2001 , 2002 gibi programlarıda etkiliyor.
Bir atak olması için öncelikle kullanıcı kötü niyetli kodu taşıyan bir dosya alıp bunu çalıştırması gerekiyor. Eğer Outlook eposta alıcısı aktifse ve Word kelime işlem yazılımı varsayılan html editörünüzse kötü niyetli kod bulunduran bir epostayı almak veya forword etmek bile yeterli.
Ayrıca "Önemli" olarak belirtilen bir açıkta Word kullanıcılarını tehdit ediyor. Word 97,98,2000,20002 ve Works 2001, 2002, 2003 için geçerli olan bu açık sayesinde kötü niyeli bir kişi word üzerinde istediği Macro'yu çalıştırabiliyor.
Diğer bir açık ise yine "Önemli" olarak nitelnedirilmiş, Corel Word Perfect ile hazırlanmış dosyayı Microsoft Office dosyasına dönüştürürken hafıza taşmasına yol açıyor. MS Office, FrontPage, Publisher ve Works Suite yazılımlarında bulunan bu açık için yama yayınlanmış
Başka bir açık bu sefer "orta" derecede olduğu belirtilmiş, kullanıcı tehlikeli kod barındıran dosyayı Access yazılımının "Snapshot Viewer" aracıyla açıldığında isteğe bağlı kod yürütme zayıflığına neden oluyor. Bu açık Access 97, 2000 ve 2002'de var.
Son olarak "düşük" derecede olduğu belirtilmiş, NetBIOS ağ bileşeninde bazı durumlarda ağ sorgusuna verilen cevapta bilgisayarın belleğinden rastgele seçilmiş veri gönderiliyor. Bu gönderilen veri büyük ihtimalle önemli bir veri oluyor.
Microsoft kullanıcıları bilgisayarlarına gerekli yamaları kurmaları veya Microsoft güncelleme sitesinden sistemlerini güncellemelerini istedi.
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=315

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ADSL Modem Öntanımlı Parola Zayıflığı

extacy

Bu açık başka ülkelerde var mıdır bilmem ama bizim ülkemiz insanlarında %80 oranında geçerlidir :(

Bunun nedeni bilgisizlik midir, vurdum duymazlık mıdır bilmem ama... sonuçları çok kötü olabilir. Malum güzel ülkemin her yanı ADSL ile yeni yeni tanışmaya başladı fakat beraberinde yeni bir sorun getirdi. Lafı kisa tutup soruna geçmek istiyorum.

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

Tarayıcınıza güvenlik testi

Soulblighter

Internet tarayıcınız güvenli mi? Güvenlik firması ScanIT bunun için online çalışan bir güvenlik testi hazırlamış.
http://bcheck.scanit.be/bcheck adresinden ulaşabilirsiniz...

Test uygulaması, kullandığım Firefox 1.0.1 tarayıcısında herhangi bir hataya rastlamadı. :)

Solaris 8 mi ? Yoksa FreeBSD 4.3 mu ?

anonim

Solaris 8 ve FreeBSD 4.3 işletim sistemlerini default kurulumdan sonra Nessus ile güvenlik testine tabi tuttuk. İki isletim sistemi de patch yüklenmeden test edildi ve sonuç FreeBSD daha guvenli ve sağlam.(Sundance:Default kurulum, sistem adminlerinin isi degildir. Sistem adminlerinin işi serverlardır, öyleyse serverlar default kurulmaz)