M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

0
Challenger
Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Görüşler

0
mysterious
Kevgir olmuş artık M$ daha ne beklenirki.
Artık böyle haberler duydukça karşımda; üstünü yama, çapıt gibi şeylerle kapatmaya ve iş adamı statüsüne girmeye çalışan biri geliyor aklıma.

Not: Zaten oldum olası şu macroları kim kullanır diye düşünür dururum. haket ne işe yarar. Neden yapmış m$ bunu :-P
0
Challenger
Disk sürücü formatlamak için
0
julyano
Microsoft bir dizi yeni güvenlik açığını duyurdu. Çarşamba günü yapılan açıklamada Microsoft Office ürünlerinde"kritik" seviyelerde açıklarda bulunuyor.
En ciddi açık Microsoft Office içinde gelen ugulama geliştirme yazılımı Visual Basic(VB) 'te bulunuyor. Kötü niyetli biri VB kullanarak bir döküman oluşturup yazılımın kullandığı hafızada hafıza taşmasına yol açabiliyor. Hafıza taşmasından yararlanarak istenilen program çalıştırılabiliyor.
Bu açık VB betiklerini çalıştıran tüm Office yazılımlarında bulunuyor. MS Office 97,2000,2002 sürüm Word , Excel , PowerPoint ve Access. Ayrıca Project 2000 ve 2002, Visio 2000 ve 2002,Works Suite 2000 , 2001 , 2002 gibi programlarıda etkiliyor.
Bir atak olması için öncelikle kullanıcı kötü niyetli kodu taşıyan bir dosya alıp bunu çalıştırması gerekiyor. Eğer Outlook eposta alıcısı aktifse ve Word kelime işlem yazılımı varsayılan html editörünüzse kötü niyetli kod bulunduran bir epostayı almak veya forword etmek bile yeterli.
Ayrıca "Önemli" olarak belirtilen bir açıkta Word kullanıcılarını tehdit ediyor. Word 97,98,2000,20002 ve Works 2001, 2002, 2003 için geçerli olan bu açık sayesinde kötü niyeli bir kişi word üzerinde istediği Macro'yu çalıştırabiliyor.
Diğer bir açık ise yine "Önemli" olarak nitelnedirilmiş, Corel Word Perfect ile hazırlanmış dosyayı Microsoft Office dosyasına dönüştürürken hafıza taşmasına yol açıyor. MS Office, FrontPage, Publisher ve Works Suite yazılımlarında bulunan bu açık için yama yayınlanmış
Başka bir açık bu sefer "orta" derecede olduğu belirtilmiş, kullanıcı tehlikeli kod barındıran dosyayı Access yazılımının "Snapshot Viewer" aracıyla açıldığında isteğe bağlı kod yürütme zayıflığına neden oluyor. Bu açık Access 97, 2000 ve 2002'de var.
Son olarak "düşük" derecede olduğu belirtilmiş, NetBIOS ağ bileşeninde bazı durumlarda ağ sorgusuna verilen cevapta bilgisayarın belleğinden rastgele seçilmiş veri gönderiliyor. Bu gönderilen veri büyük ihtimalle önemli bir veri oluyor.
Microsoft kullanıcıları bilgisayarlarına gerekli yamaları kurmaları veya Microsoft güncelleme sitesinden sistemlerini güncellemelerini istedi.
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=315

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux OpenBSD Kadar Güvenli Mi?

Nightwalker

Internette dolaşırken tesadüfen rastladığım makale oldukça ilginç. Makalede GNU/Linux'un neden hiçbir zaman OpenBSD kadar güvenli olamayacağı açıklanıyor. Başlıktaki iddaya önce şüpheyle yaklaşsam da savunulan tezler oldukça mantıklı gözüküyor. OpenBSD desktop uygulaması olarak belki Linux'un karşısına kolay kolay çıkamayacak. Ama sunucu hizmetlerinde... Neyse bakalım gelecek kimin olacak?

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Bir Türk Güvenlik Sitesi - Olympos

FZ

Geçen hafta haberdar olduğum bir site ile ilgili fazlamesai.net üyelerini bilgilendirmek istedim.

Olympos Network Security, hayatlarını ağ ve bilgisayar güvenliğini araştırma, geliştirmeye adamış kişiler tarafindan kurulmuş. Tek amacı Türkiye’de Bilgisayar/Ağ güvenliği konusunda insanları bilgilendirmek olan bu sitede yayınlanan her şey profesyonel bir ekip tarafından hazırlanmakta.

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.