M$ Word´deki Açık Makroları Uyarı Olmadan Çalıştırıyor

0
Challenger
Olympos.org' da yer alan bu habere göre M$ Word' deki bir açık sayesinde, makro virüsleri, Word size bir uyarı vermeden otomatik olarak çalışabiliyor.

"Açık sayesinde bir saldırganın kötü amaçlı bir doküman hazırlayarak macro güvenlik modelini aşması mümkün oluyor. Eğer doküman açılırsa, ayarlı olan macro güvenlik ayarı ne olursa olsun ekli olan makro otomatik olarak çalışıyor. Kötü amaçlı makro dosya ekleme, değiştirme, silme, bir web sitesi ile haberleşme ve disk sürücüyü formatlama gibi kullanıcının yetkisi olduğu tüm işlemleri gerçekleştirebiliyor."

Not: Eh be Micros~1 kelime işlemciyi bile baş belası haline getirdin ya! Helal olsun!

Görüşler

0
mysterious
Kevgir olmuş artık M$ daha ne beklenirki.
Artık böyle haberler duydukça karşımda; üstünü yama, çapıt gibi şeylerle kapatmaya ve iş adamı statüsüne girmeye çalışan biri geliyor aklıma.

Not: Zaten oldum olası şu macroları kim kullanır diye düşünür dururum. haket ne işe yarar. Neden yapmış m$ bunu :-P
0
Challenger
Disk sürücü formatlamak için
0
julyano
Microsoft bir dizi yeni güvenlik açığını duyurdu. Çarşamba günü yapılan açıklamada Microsoft Office ürünlerinde"kritik" seviyelerde açıklarda bulunuyor.
En ciddi açık Microsoft Office içinde gelen ugulama geliştirme yazılımı Visual Basic(VB) 'te bulunuyor. Kötü niyetli biri VB kullanarak bir döküman oluşturup yazılımın kullandığı hafızada hafıza taşmasına yol açabiliyor. Hafıza taşmasından yararlanarak istenilen program çalıştırılabiliyor.
Bu açık VB betiklerini çalıştıran tüm Office yazılımlarında bulunuyor. MS Office 97,2000,2002 sürüm Word , Excel , PowerPoint ve Access. Ayrıca Project 2000 ve 2002, Visio 2000 ve 2002,Works Suite 2000 , 2001 , 2002 gibi programlarıda etkiliyor.
Bir atak olması için öncelikle kullanıcı kötü niyetli kodu taşıyan bir dosya alıp bunu çalıştırması gerekiyor. Eğer Outlook eposta alıcısı aktifse ve Word kelime işlem yazılımı varsayılan html editörünüzse kötü niyetli kod bulunduran bir epostayı almak veya forword etmek bile yeterli.
Ayrıca "Önemli" olarak belirtilen bir açıkta Word kullanıcılarını tehdit ediyor. Word 97,98,2000,20002 ve Works 2001, 2002, 2003 için geçerli olan bu açık sayesinde kötü niyeli bir kişi word üzerinde istediği Macro'yu çalıştırabiliyor.
Diğer bir açık ise yine "Önemli" olarak nitelnedirilmiş, Corel Word Perfect ile hazırlanmış dosyayı Microsoft Office dosyasına dönüştürürken hafıza taşmasına yol açıyor. MS Office, FrontPage, Publisher ve Works Suite yazılımlarında bulunan bu açık için yama yayınlanmış
Başka bir açık bu sefer "orta" derecede olduğu belirtilmiş, kullanıcı tehlikeli kod barındıran dosyayı Access yazılımının "Snapshot Viewer" aracıyla açıldığında isteğe bağlı kod yürütme zayıflığına neden oluyor. Bu açık Access 97, 2000 ve 2002'de var.
Son olarak "düşük" derecede olduğu belirtilmiş, NetBIOS ağ bileşeninde bazı durumlarda ağ sorgusuna verilen cevapta bilgisayarın belleğinden rastgele seçilmiş veri gönderiliyor. Bu gönderilen veri büyük ihtimalle önemli bir veri oluyor.
Microsoft kullanıcıları bilgisayarlarına gerekli yamaları kurmaları veya Microsoft güncelleme sitesinden sistemlerini güncellemelerini istedi.
http://www.netkonomi.com/index.php?option=news&task=viewarticle&sid=315

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Crack aracı olarak Google

sundance

Google'a gidip, allinurl:wwwboard/passwd.txt arattırırsanız, size çok kullanılan bir forum programı olan wwwboard sitelerinin admin isimleri ve DES ile kodlanmış (Jack the Nipper ile çözülebilecek) şifrelerini bulabilirsiniz.

Bu ve bunun gibi başka Google incelikleri için bu makaleyi okuyabilirsiniz.

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)