Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

0
sundance
Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...
Hepimiz kendisini geçen sene gerçekleşen Superonline saldırısından tanıyoruz. Daha önce de Asparagaz gibi güzide bir sitemizin de aralarında bulunduğu bir kaç siteyi Network Solutions`ın gevşek güvenlik önlemlerine imkan sağlayan yapısı sayesinde ele geçiren T.Ş.den bahsediyoruz.

Superonline saldırısının ardından SiteBuilders`tan bazı arkadaşlar söz konusun T.Ş.nin yeralacağı bir güvenlik semineri düzenlediler. Bu seminerde T.Ş.nin verdiği bilgiler gerçekten de çok önemliydi. Öncelikle bize Superonline ve diğer siteleri ele geçirmesine imkan veren tekniği anlattı. Ardından da birçok sistemin sahip olduğu zayıflıkları. Hoş bahsettiği zayıflıkların %90'ı windows altında (onun da %50'si Windows 95-98 gibi serverla alakasız platformlarda) ve oldukça eski zayıflıklardı.

Seminer bittiğinde herkes aynı şeyi konuşuyordu. "Biz ölmüşüz!"

"Biz ölmüşüz" çünkü `Internet diyince` ilk akla gelen servis sağlayıcımız da dahil olmak üzere o kadar güvenlikten uzak ve amatör ortamlarda çalışıyorduk ki...

"Biz ölmüşüz" çünkü birçok teknik makaleyi anlayabilecek kadar bile teknik bilgisi olmayan, 2000`e girerken verdiği seminerde shadowlanmamış passwordleri ele geçirmekten bahsedecek kadar Unix bilgisinden yoksun bir çocuğun teki bile sistemlerde cirit atabiliyordu.

Evet, cahil olabilir, tecrübesiz ve ne oldum meraklısı olabilir, ama T.Ş. bize çok önemli şeyler öğretiyor.

Milyonlarca dolarlar döküp Internet altyapısına yatırım yapan firmalar bile güvenlik denince "Checkpoint var işte" demekten ileri gidemezken, bir şirketin yöneticilerinden birine "İşte sizin passwordünüz bu, aynı şekilde diğer çalışanlarınızın passwordlerine de ulaşabilirim" diyen birisi işe alınacakken güvenlik görevlilerince bina dışına çıkartılıyorsa.

Bu ülkenin öğreneceği daha çok şey var, ve galiba hepsi de acı tecrübeler olacaklar

Görüşler

0
anonim
HOŞ 5 VERDİM GİTTİ
0
anonim
OLDUĞUMU SÖYLEMEM
0
anonim
Tamer Sahinin yaptigi tek sey securityfocus.com u takip edip, yayinlanan aciklari aninda onune gelen her sitede denemek. Baska hic bir esprisi yok onun yaptigini isterse mouse ve klavye kullanmayi bilen her kez yapabilir.
0
anonim
biz bunlara script kiddie dioz :P
0
anonim
internic in gerzekliginden istifade ederek, domain handle eden, kullandigi scriptlerin herhangibir satirinda cr den kaynaklanan bi sorun olsa yada coma olmasa aha bu bozuk diyecek, network programming yada tcp/ip programing bi kenara, kendi adini n defa ekrana herhangibir programlama dilini kullanarak print edemeyecek bir kisinin, turk kahraman yaratma ezikligi icinde bu sekilde promote edilmesi ve yaptiklarinin ilgi cekecek sekilde lanse edilmesi bence komplexlerimizin en buyuk gostergelerinden birisidir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

URL Parametrelerini doğru kullanmayınca başa gelenler

tongucyumruk

Hep ciddi ciddi şeyler yazacak değiliz, biraz da eğlenelim. Bazen (düzeltme: çoğu zaman) en büyük şirketler dahi web üzerinde birşeyler yaparken en basit güvenlik önlemlerini unutabiliyorlar. İşte bu sefer madara olan şirketimiz de sürekli olarak geliştiricilerin ahını almaktan çekinmeyen Oracle. Bu linke tıklayarak kendilerinin URL parametrelerini hiçbir doğrulamadan geçirmeden doğrudan...

Yeni nmap çıktı!

conan

Vazgeçilmez port scanner nmap`in yeni versiyonu çıktı. (Gerçi çıkalı yaklaşık 10 gün oluyor ama yeni farkettim :)

Son versiyon 2.54BETA31. Yapilan bazı yenilikler ise şöyle:
- ICMP Timestamp ve Netmask ping tipleri eklenmiş. (Normal pinglere cevap vermeyen hostlar bunlara cevap verebiliyor ;)
- data_length seçeneği her ICMP ping tipi için çalışır duruma getirilmiş.
- Bir kaç bug giderilmiş
- Yeni bir çok TCP fingerprint eklenmiş.
- Kod temizlenmiş (compile edilirken verilen warningler ozellikle)

En son versiyonun indirmek için bu adrese gidebilirsiniz.

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.