Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi

0
sundance
Ya da Nasıl Hacker Olunur 101

Herbirşeyde geriden gelen bir ülkeyiz ya, bilgisayar ve Internet`in geriden gelmesi bir yana bunların bağlı olduğu alt-kültürler de geriden geliyor.
Hacking denen eylemi ele alalım, Turkiye`nin en ünlü hacker`ı T.Ş. Unix`in U`sundan anlamayan bir çocuk...
Hepimiz kendisini geçen sene gerçekleşen Superonline saldırısından tanıyoruz. Daha önce de Asparagaz gibi güzide bir sitemizin de aralarında bulunduğu bir kaç siteyi Network Solutions`ın gevşek güvenlik önlemlerine imkan sağlayan yapısı sayesinde ele geçiren T.Ş.den bahsediyoruz.

Superonline saldırısının ardından SiteBuilders`tan bazı arkadaşlar söz konusun T.Ş.nin yeralacağı bir güvenlik semineri düzenlediler. Bu seminerde T.Ş.nin verdiği bilgiler gerçekten de çok önemliydi. Öncelikle bize Superonline ve diğer siteleri ele geçirmesine imkan veren tekniği anlattı. Ardından da birçok sistemin sahip olduğu zayıflıkları. Hoş bahsettiği zayıflıkların %90'ı windows altında (onun da %50'si Windows 95-98 gibi serverla alakasız platformlarda) ve oldukça eski zayıflıklardı.

Seminer bittiğinde herkes aynı şeyi konuşuyordu. "Biz ölmüşüz!"

"Biz ölmüşüz" çünkü `Internet diyince` ilk akla gelen servis sağlayıcımız da dahil olmak üzere o kadar güvenlikten uzak ve amatör ortamlarda çalışıyorduk ki...

"Biz ölmüşüz" çünkü birçok teknik makaleyi anlayabilecek kadar bile teknik bilgisi olmayan, 2000`e girerken verdiği seminerde shadowlanmamış passwordleri ele geçirmekten bahsedecek kadar Unix bilgisinden yoksun bir çocuğun teki bile sistemlerde cirit atabiliyordu.

Evet, cahil olabilir, tecrübesiz ve ne oldum meraklısı olabilir, ama T.Ş. bize çok önemli şeyler öğretiyor.

Milyonlarca dolarlar döküp Internet altyapısına yatırım yapan firmalar bile güvenlik denince "Checkpoint var işte" demekten ileri gidemezken, bir şirketin yöneticilerinden birine "İşte sizin passwordünüz bu, aynı şekilde diğer çalışanlarınızın passwordlerine de ulaşabilirim" diyen birisi işe alınacakken güvenlik görevlilerince bina dışına çıkartılıyorsa.

Bu ülkenin öğreneceği daha çok şey var, ve galiba hepsi de acı tecrübeler olacaklar

Görüşler

0
anonim
HOŞ 5 VERDİM GİTTİ
0
anonim
OLDUĞUMU SÖYLEMEM
0
anonim
Tamer Sahinin yaptigi tek sey securityfocus.com u takip edip, yayinlanan aciklari aninda onune gelen her sitede denemek. Baska hic bir esprisi yok onun yaptigini isterse mouse ve klavye kullanmayi bilen her kez yapabilir.
0
anonim
biz bunlara script kiddie dioz :P
0
anonim
internic in gerzekliginden istifade ederek, domain handle eden, kullandigi scriptlerin herhangibir satirinda cr den kaynaklanan bi sorun olsa yada coma olmasa aha bu bozuk diyecek, network programming yada tcp/ip programing bi kenara, kendi adini n defa ekrana herhangibir programlama dilini kullanarak print edemeyecek bir kisinin, turk kahraman yaratma ezikligi icinde bu sekilde promote edilmesi ve yaptiklarinin ilgi cekecek sekilde lanse edilmesi bence komplexlerimizin en buyuk gostergelerinden birisidir...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.