Pasaportumda casus çip mi var?

0
towsonu2003
Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.
Bu pasaportlar yaygınlaştıktan sonra yurt dışına çıkan aydınlarımız, bir darbe olursa (tahtaya vurun) kendilerini Orwell'ci bir distopya'nın içinde bulmazlar umarım...

Görüşler

0
sefalet
Pek sanmıyorum bu tür uygulamalar devletin ya da oteritenin işine yarasın.Hatta tam tersine dönebilir işler.RFID sistemli pasaportlar şimdiden bir güzel kırılıyor.Barkodlu pasaportlardaki bilgileri okumak için gerekenler genelağda elinizin altında.Bu durum olsa olsa geçişlerdeki yığılmaları önler yoksa toplumları kontrol altına almak için gayet yetersiz kalacağı ortada.Sahte pasaport kullananlar daha az maliyet ile elektronik donanımlı pasaportların sahtelerini elde edebilirler.Ayrıca bir uzmanın belirttiği gibi teröristlerin kalabalık içinde bu pasaportlar sayesinde kimin hangi milletten olduğunu saptamaları da çabası işin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gmail Kırıldı

sonereker

Buradan orjinal dökümana ulaşılabilir.

Google bu durumun muhtemel saldırgana bilgi veren kullanıcılar için geçerli olduğunu savundu. Açık kapatıldı, Google bu durum üzerine resmi bir açıklama yapmadı ve Full-disclosure'da da aynı sitede yakında yayınlanacak olan --tüm online banka sistemlerinin barındırdığı- benzer türde bir açığın duyurusu yapıldı :)

Güvenlik uzmanlarına göre kullanılan sistemlerin %98'inde benzer türde rapor edilmemiş açıklar mevcut.

%100 güvenlik mümkün değil

daegil

Önemli güvenlik organizasyonlarından Information Systems Security Association'ın İngiltere şubesi, web sunucularının saldırıya uğradığını ve ana sayfanın değiştirildiğini belirtti. Yetkililere göre 2004 Aralık tarihinde ana sunucu başka bir makinaya taşındıktan ve güncellendikten sonra, bazı yamaların yüklenmesinin unutulması yüzünden böyle bir şey mümkün olabildi.

7 Ocak 2005 - 19:39 tarihinde gerçekleşen olaya dair bir web sitesinden alınan bilgiye göre eylemin sorumlusu "iskorpitx" takma isimli kötü niyetli bir bilgisayarcı. Aynı haber sitesinde yer alan ve vakayı gösteren görüntüde büyük Türk bayrakları vardı ve "HACKED By iSKORPiTX (Turkish Hacker)" yazıyordu, ardından tarayıcı kullanıcıyı yunus resimleri ile dolu bir siteye yönlendiriyordu.

Kaynak: http://news.zdnet.co.uk/0,39020330,39185308,00.htm

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.

İstanbul´da Siber Savaş (Hacking) Yarışması!

FZ

SİBER SAVAŞ OYUNLARI 2002 Başlıyor!

Sizleri, bilgisayarları korumak ya da güvenlik önlemlerini aşmak konusundaki becerilerinizi bir eğlenceye dönüştürecek "Siber Savaş Oyunları 2002"ye katılmaya davet ediyoruz.

Bilgisayar güvenliği alanındaki deneyiminizi göstermeye hazır mısınız?

19-21 Aralık 2002 tarihlerinde Istanbul Harbiye Kültür Merkezi (Askeri Müze)'de gerçekleştirilecek "VIII. Türkiye'de Internet Konferansı" (inet-tr'02) kapsamında düzenlenecek Siber Savaş Oyunları yarışmasında iki seçeneğiniz var:

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.