Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

0
muhuk
Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Görüşler

0
tongucyumruk
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmek üzeredir. Lütfen alıcılarınızın ayarıyla oynamayınız.
0
sundance
Cık, cık!

Schneier'a yakışmıyacak bir haber/yorum olmuş. Savunma Bakanlığı'ndan bir adam demiş ki, zamanında şifresini vermemekte direnen bir Ukraynalıyı Türk'lere bırakmışlar bir hafta, sonunda razı olmuş. Bu sırada şiddet uygulanmış olabilirmiş.

İçi geçmiş zamanı kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var, yoksa iş tamamen hikayeye dönüyor.

Gerek Emniyet güçleri, gerekse gizli servislerin, bilgi almak için şiddet uyguladıkları kesinlikle kabul edilemez ve/fakat bilinen bir şey. Dahası Amerika'nın bunu metodolojik olarak yabancı topraklarda kurdukları merkezlerde uyguladıkları da sık sık gündeme gelmiş halde.

Her hafta bilgi almak bir yana, sırf öfke suçu olarak ya da keyif için adam dövüp hatta öldüren California Polisi dünyaya mal olmuşken, Türkiye'de ise meşhur Hortum Süleyman vakası hala unutulmamışken, "şifreyi ele geçirmek için Türk polisi şiddet uygulamış olabilir" haberi de çok da tın afedersiniz.
0
Tarık
+1 aynen con waynen...
koca popolu mutant gibi ortalarda gezip türlü fakir millete kendi ülkelerinde eziyet ederler, sonra ellerindeki kire bakmadan gelip ahkam keserler... avrupadan amerikaya aynen devam eden ikiyüzlülüğü...
0
akoguzh
Olay ambalajda başka bişey değil. Eminim aynı iddia herhangi bir Amerikan polis departmanı için dillendirilse; ertesi gün yetkili kişi çıkar, kesinlikle yalan biz o adamı krallar gibi ağırladık nazikçe sorduk o da işbirliği yapmayı kabul etti derdi. Biz de yerdik.
0
conan
Bruce ilginc gordugu bir konuyu nakletmis, ama bu haberin asil kaynagina bakarsaniz, (Cnet article'i) artniyet asil o yaziyi yazanda. Kendisi de yazisinin sonunda dipnot olarak art niyetini acikca belirtmis. Disclosure kismina bakarsaniz gorebilirsiniz.

Bu olay olmus olabilir, buna kesinlikle sasirmam. Insan haklari konusunda nerede oldugumuz belli. Sadece Cnet yazarinin traji komik disclaimer'i beni cidden üzdü o kadar...
0
auselen
"Cox quipped about leaving a stubborn suspect alone with Turkish police for a week as a way to get them to voluntarily reveal their password"

burada bizim yaraticiligimizdan da bahsediyor olabilir. boyle bir sozden gocunmak, yaramiz oldugu anlamina da gelebilir.
0
sami
Konuyla ilgili bir fıkra var.
Amerikan, İngiliz, Fransız ve Türk istihbarat teşkilatlarından hangisinin iyi olduğunu anlamak için bir sınav yapmaya karar vermişler.

Bir maymunu ormana salmışlar bir süre sonra Fransız ekipleri göndermişler. 5 saatte bulup getirmiş Fransızlar.
Aynısını İngilizler için yapmışlar 3 saatte bulup gitirmişler. Sonra sıra Amerikanlara gelmiş. Onlar da 2 saatte bulup getirmişler. En sonunda sıra bizimkilere gelmiş. Bizimkiler girmiş ormana. Aradan 5 saat geçmiş 10 saat geçmiş tık yok.
Neyse birgün sonra bizimkiler yanlarında bir zürefayla gelmişler. Amerikan, İngiliz ve Fransızlar şaşkın şaşkın bakarken.
-A.İ.F.: Maymunu bulacaktınız siz zürefa bulup getirmişsiniz?!
-T: Hayvana sorun isterseniz.
-H: Vallahi maymunum abi billlahi maymunum.

Böyle bir şeydi galiba. Yanlış anlatmış da olabilirim.
0
admin
Bizim için çok doğal bir olay ama gel gör ki elin gavuru bunu şaşkınlıkla karşılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.