Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

0
muhuk
Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Görüşler

0
tongucyumruk
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmek üzeredir. Lütfen alıcılarınızın ayarıyla oynamayınız.
0
sundance
Cık, cık!

Schneier'a yakışmıyacak bir haber/yorum olmuş. Savunma Bakanlığı'ndan bir adam demiş ki, zamanında şifresini vermemekte direnen bir Ukraynalıyı Türk'lere bırakmışlar bir hafta, sonunda razı olmuş. Bu sırada şiddet uygulanmış olabilirmiş.

İçi geçmiş zamanı kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var, yoksa iş tamamen hikayeye dönüyor.

Gerek Emniyet güçleri, gerekse gizli servislerin, bilgi almak için şiddet uyguladıkları kesinlikle kabul edilemez ve/fakat bilinen bir şey. Dahası Amerika'nın bunu metodolojik olarak yabancı topraklarda kurdukları merkezlerde uyguladıkları da sık sık gündeme gelmiş halde.

Her hafta bilgi almak bir yana, sırf öfke suçu olarak ya da keyif için adam dövüp hatta öldüren California Polisi dünyaya mal olmuşken, Türkiye'de ise meşhur Hortum Süleyman vakası hala unutulmamışken, "şifreyi ele geçirmek için Türk polisi şiddet uygulamış olabilir" haberi de çok da tın afedersiniz.
0
Tarık
+1 aynen con waynen...
koca popolu mutant gibi ortalarda gezip türlü fakir millete kendi ülkelerinde eziyet ederler, sonra ellerindeki kire bakmadan gelip ahkam keserler... avrupadan amerikaya aynen devam eden ikiyüzlülüğü...
0
akoguzh
Olay ambalajda başka bişey değil. Eminim aynı iddia herhangi bir Amerikan polis departmanı için dillendirilse; ertesi gün yetkili kişi çıkar, kesinlikle yalan biz o adamı krallar gibi ağırladık nazikçe sorduk o da işbirliği yapmayı kabul etti derdi. Biz de yerdik.
0
conan
Bruce ilginc gordugu bir konuyu nakletmis, ama bu haberin asil kaynagina bakarsaniz, (Cnet article'i) artniyet asil o yaziyi yazanda. Kendisi de yazisinin sonunda dipnot olarak art niyetini acikca belirtmis. Disclosure kismina bakarsaniz gorebilirsiniz.

Bu olay olmus olabilir, buna kesinlikle sasirmam. Insan haklari konusunda nerede oldugumuz belli. Sadece Cnet yazarinin traji komik disclaimer'i beni cidden üzdü o kadar...
0
auselen
"Cox quipped about leaving a stubborn suspect alone with Turkish police for a week as a way to get them to voluntarily reveal their password"

burada bizim yaraticiligimizdan da bahsediyor olabilir. boyle bir sozden gocunmak, yaramiz oldugu anlamina da gelebilir.
0
sami
Konuyla ilgili bir fıkra var.
Amerikan, İngiliz, Fransız ve Türk istihbarat teşkilatlarından hangisinin iyi olduğunu anlamak için bir sınav yapmaya karar vermişler.

Bir maymunu ormana salmışlar bir süre sonra Fransız ekipleri göndermişler. 5 saatte bulup getirmiş Fransızlar.
Aynısını İngilizler için yapmışlar 3 saatte bulup gitirmişler. Sonra sıra Amerikanlara gelmiş. Onlar da 2 saatte bulup getirmişler. En sonunda sıra bizimkilere gelmiş. Bizimkiler girmiş ormana. Aradan 5 saat geçmiş 10 saat geçmiş tık yok.
Neyse birgün sonra bizimkiler yanlarında bir zürefayla gelmişler. Amerikan, İngiliz ve Fransızlar şaşkın şaşkın bakarken.
-A.İ.F.: Maymunu bulacaktınız siz zürefa bulup getirmişsiniz?!
-T: Hayvana sorun isterseniz.
-H: Vallahi maymunum abi billlahi maymunum.

Böyle bir şeydi galiba. Yanlış anlatmış da olabilirim.
0
admin
Bizim için çok doğal bir olay ama gel gör ki elin gavuru bunu şaşkınlıkla karşılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

Cisco'ya karşı takım

sundance

Cumartesi gecesi DefCon'un akabinde, partiler ve eğlenceler zamanıydı. Fakat bütün bu karmaşadan uzak bir odada, bir grup laptoplarının başında çalışmakta, zaman zaman birbirleriyle konuşmakta ve odanın ortasında duran iki metal kutuya ilgi ile bakmaktaydılar.
Konu, Michael Lynn'in BlackHat 2005'de yaptığı Cisco Routerlar üzerine sunumunun engellenmeye çalışılması ve çalıştığı firma olan ISS'den ayrılmak zorunda kalmasıyla ilgiliydi. Şimdi ise bir grup uzman, Michael Lynn'in yolundan giderek, biraraya gelip sözkonusu açığı genişletmeyi hedefliyorlardı. Kara Şapkalı'lardan birinin belirttiği gibi "Michael'ın altı ayda yaptığını biz çok daha kısa sürede çözebiliriz. Cisco'nun yaptığı basitçe ifade etmek gerekirse aptalcaydı, böylece üstü örtülmüş bir probleme çok daha fazla dikkat çektiler"

GNU/Linux OpenBSD Kadar Güvenli Mi?

Nightwalker

Internette dolaşırken tesadüfen rastladığım makale oldukça ilginç. Makalede GNU/Linux'un neden hiçbir zaman OpenBSD kadar güvenli olamayacağı açıklanıyor. Başlıktaki iddaya önce şüpheyle yaklaşsam da savunulan tezler oldukça mantıklı gözüküyor. OpenBSD desktop uygulaması olarak belki Linux'un karşısına kolay kolay çıkamayacak. Ama sunucu hizmetlerinde... Neyse bakalım gelecek kimin olacak?

Pasaportumda casus çip mi var?

towsonu2003

Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.