Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

0
muhuk
Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Görüşler

0
tongucyumruk
Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmek üzeredir. Lütfen alıcılarınızın ayarıyla oynamayınız.
0
sundance
Cık, cık!

Schneier'a yakışmıyacak bir haber/yorum olmuş. Savunma Bakanlığı'ndan bir adam demiş ki, zamanında şifresini vermemekte direnen bir Ukraynalıyı Türk'lere bırakmışlar bir hafta, sonunda razı olmuş. Bu sırada şiddet uygulanmış olabilirmiş.

İçi geçmiş zamanı kullanırken biraz dikkatli olmakta fayda var, yoksa iş tamamen hikayeye dönüyor.

Gerek Emniyet güçleri, gerekse gizli servislerin, bilgi almak için şiddet uyguladıkları kesinlikle kabul edilemez ve/fakat bilinen bir şey. Dahası Amerika'nın bunu metodolojik olarak yabancı topraklarda kurdukları merkezlerde uyguladıkları da sık sık gündeme gelmiş halde.

Her hafta bilgi almak bir yana, sırf öfke suçu olarak ya da keyif için adam dövüp hatta öldüren California Polisi dünyaya mal olmuşken, Türkiye'de ise meşhur Hortum Süleyman vakası hala unutulmamışken, "şifreyi ele geçirmek için Türk polisi şiddet uygulamış olabilir" haberi de çok da tın afedersiniz.
0
Tarık
+1 aynen con waynen...
koca popolu mutant gibi ortalarda gezip türlü fakir millete kendi ülkelerinde eziyet ederler, sonra ellerindeki kire bakmadan gelip ahkam keserler... avrupadan amerikaya aynen devam eden ikiyüzlülüğü...
0
akoguzh
Olay ambalajda başka bişey değil. Eminim aynı iddia herhangi bir Amerikan polis departmanı için dillendirilse; ertesi gün yetkili kişi çıkar, kesinlikle yalan biz o adamı krallar gibi ağırladık nazikçe sorduk o da işbirliği yapmayı kabul etti derdi. Biz de yerdik.
0
conan
Bruce ilginc gordugu bir konuyu nakletmis, ama bu haberin asil kaynagina bakarsaniz, (Cnet article'i) artniyet asil o yaziyi yazanda. Kendisi de yazisinin sonunda dipnot olarak art niyetini acikca belirtmis. Disclosure kismina bakarsaniz gorebilirsiniz.

Bu olay olmus olabilir, buna kesinlikle sasirmam. Insan haklari konusunda nerede oldugumuz belli. Sadece Cnet yazarinin traji komik disclaimer'i beni cidden üzdü o kadar...
0
auselen
"Cox quipped about leaving a stubborn suspect alone with Turkish police for a week as a way to get them to voluntarily reveal their password"

burada bizim yaraticiligimizdan da bahsediyor olabilir. boyle bir sozden gocunmak, yaramiz oldugu anlamina da gelebilir.
0
sami
Konuyla ilgili bir fıkra var.
Amerikan, İngiliz, Fransız ve Türk istihbarat teşkilatlarından hangisinin iyi olduğunu anlamak için bir sınav yapmaya karar vermişler.

Bir maymunu ormana salmışlar bir süre sonra Fransız ekipleri göndermişler. 5 saatte bulup getirmiş Fransızlar.
Aynısını İngilizler için yapmışlar 3 saatte bulup gitirmişler. Sonra sıra Amerikanlara gelmiş. Onlar da 2 saatte bulup getirmişler. En sonunda sıra bizimkilere gelmiş. Bizimkiler girmiş ormana. Aradan 5 saat geçmiş 10 saat geçmiş tık yok.
Neyse birgün sonra bizimkiler yanlarında bir zürefayla gelmişler. Amerikan, İngiliz ve Fransızlar şaşkın şaşkın bakarken.
-A.İ.F.: Maymunu bulacaktınız siz zürefa bulup getirmişsiniz?!
-T: Hayvana sorun isterseniz.
-H: Vallahi maymunum abi billlahi maymunum.

Böyle bir şeydi galiba. Yanlış anlatmış da olabilirim.
0
admin
Bizim için çok doğal bir olay ama gel gör ki elin gavuru bunu şaşkınlıkla karşılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Script Kiddie ve Ötesi - Yeraltı Kültürüne Bir Bakış

FZ

AHBL güvenlik yöneticisi Andrew D. Kirch pek çok ``script kiddie´´ grubuna sızmış ve deneyimlerini Newsforge sitesi ile bir IRC röportajı şeklinde paylaşmış. Ele alınan konular arasında DDoS saldırılarını koordine etme konusunda yeni trendlerden tutun, büyük şirketlerin telekonferanslarını bloke etmeye kadar pek çok şey var.

İşte röportajdan bazı önemli alıntılar:

- Bu çocuklar sokak çetesi ile mafya karışımı bir organizasyona benzer şekilde organize oluyorlar. Yani arkadaşımın arkadaşı ilkesi.

- Bunların çoğu MyDoom´dan sonra ortaya çıktı. EMP bir süredir ortalıkta idi ancak ADP, SLiM (ki bu kişi geçenlerde NSA ve NIPC web sitelerinin yanısıra Beyaz Saray posta sunucularına da saldırdı) ve izm 10.000 bilgisayarlık ``DoSnet´´leri (açıkları bulunan sunucu listeleri, bu sunucular daha sonra DDoS saldırılarında kullanılabiliyorlar) 500$ gibi çok cüzi bir fiyata satın aldılar. DCOM bir NT açığı olduğu için -- 2000 ve XP´yi de etkiliyordu -- tüm bu makinalar IP paketlerinin tahrifatında (spoofing) kullanılabiliyor.

FBI Güvenlik Birimine Yeni Başkan

sundance

Security Focus haberine göre FBI geçtiğimiz günlerde Milli Network Yapısı Koruma Merkezi`ne (NIPC) yeni bir başkan seçti...
Temel olarak ülke çıkarlarına yönelik network saldırılarını, hack denemelerini engellemekle görevli bölümün başına getirilen Ronald Dick, bir anlamda FBI`ın ikinci başı oluyor

Bizde mi ne oluyor ? Milli Ateş Duvarı projemiz var ya, daha ne olsun :)

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

Küçücük parmak izi tarayıcı!

conan

Authentec firması dünyanın en küçük parmak izi tarayıcısını piyasaya sunmuş. 14mm x 14 mm x 1,4 mm kare şeklinde olan bu chip/tarayıcının 128 x 128 pixelkarelik bir tanıma matrix'ine de sahip olduğu EntréPad AES3500 Sensor/chip'inin teknik verilerinden anlaşılıyor. USB üzerinden çalışan bu tarayıcı şu an için Microsoft® Windows 98®, ME®, NT® 4.0, 2000®, XP® ve Symbian® uyumluymuş. Firmanın asıl hedefi bu tarayıcının kullanımını PDA gibi ortamlarda yaygınlaştırmak.

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.