Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

0
ts
Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.
- PF istatistikleri, aktif baglantilar, aktif kurallar.
- TCP, UDP, ICMP tabanli PF log analizi
- Lokal sistem durumu; process, uptime, vm stats.
- Web tabanli PF kural yaraticisi.
- Referans kutuphanesi; Onemli RFC'ler, MAC ID sorgulamasi, port sorgulamasi.
- Sistem loglari.

Metacortex hakkında daha fazla bilgi ve ekran görüntüleri için: http://www.securityoffice.net/products/metacortex/

Görüşler

0
cfq
sevgili tamer $ahin;

oncelikle yazinda linkleri hatali vermi$sin, mumkunse duzeltilsin.

metacortex matrix'le alakali mi? hacker'larin hacker'i, the one'imiz, biricik thomas anderson'umuz bu yazilimin uzerinde cali$ti mi?
daha onemlisi matrix'i bu yazilimla mi hack etti? securityoffice, metacortex'in bir alt kurulu$u, paravan $irketi mi?

guzel bir yazilim olmu$, ellerinize saglik.
0
FZ
Tam da metamatemetik semineriydi, yok efendim neocortex idi, vs. ders çalıştığım günlerde Metacortex´i görünce dellendim bir an, ne oluyoruz falan diye, sonra kolonya verdi arkadaşlar, sakinleştim. Ekran görüntülerine falan baktım, şık tasarımlarla karşılaştım ;-)

Bu arada yazılımı geliştiren kişinin uluslararası camiaya hitap ettiği anlaşılıyor ama ben yine de diyorum ki o ürünün tanıtımının bir de Türkçesi olsa bir yerde fena mı olur? Türkiye´de Türkçe konuşan insanlar bu firewall yönetim aracı ile ilgili olarak kendi anadillerinde haberdar olamazlar mı? ;-)

Bir de merak ettiğim bir şey, acaba ticari ürünlerle OpenBDS PF, FreeBSD, Linux iptables vs. tarzı yazılımlar arasında biri bir karşılaştırma yapabilir mi? Yani hangisi daha çok kullanılıyor veya şirketler söz gelimi bir CheckPoint firewall sistemini bu tür sistemlere tercih mi ediyorlar, evetse neden, hayırsa neden,vs.

Hatta belki birileri buradan yola çıkarak detaylı bir makale ya da rapor hazırlar, bizimle paylaşır, fena mı olur? ;-)

0
cfq
yazilimi geli$tiren falan demi$siniz, ama zaten biliyoruz kim oldugunu ve ne du$undugunu. tamer $ahin openbsd ustune cali$an, oralari master etmi$ birisi. openbsd yetkili contact'i. olucak o kadar.

yanliz gercekten de oralarda bir language selection olmaliymi$. zaten internationalize edilemeyen kodun kalitesinden $uphe ederim. eminim ki 3 vakte kadar language file'lar akmaya ba$lar.
0
cea
Ekran goruntuleri iyi hos ama alt tarafta fazla bir malzeme yok, sadece toplama 1-2 awk script ve internette mevcut ethernet/port databaselerin makyajlanip gosterilmesi. Herhangi bir kontrol ozelligi yok bu durumda firewall yonetim araci demek icin hayal gucunu zorlamak gerekiyor, olsa olsa izleme araci olur.

OpenBSD ve pf ile ilgili gecenlerde LKD bunyesinde Ankara'da verilen seminerin slidelarina http://mindcast.org/~bdd/slides/OpenBSD_3.12.2003.can-bdd.pdf [mindcast.org] adresinden erisebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sun ve Microsoft Elele: Bir İlk :))

sundance

Evet evet yanlış duymadınız. Sun ve Microsoft iki rakip firma (bildiğim kadarıyla ilk defa) birlikte çalışıp Internet`in en ilginç wormlarından birini dünyaya getirdiler.

Söz konusu worm Solaris 5.6 ve 7 işletim sistemlerindeki bir açıktan (deyim yerindeyse sekerek) Microsoft IIS bulunan makinalara geçiyor ve bunlardaki bazı açıklardan yararlanıp ana sayfalarını değiştiriyor.

Aldığımız haberlere göre binlerce site bu problemden etkilenmiş. En azından ben Türkiye`de üç tane biliyorum :p

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.

Korsan mı değil mi?

bahadirkandemir

BBC'deki bir haberde, Asya'daki tsunami sonrası açılan Felaketler ve Acil Durum Komitesi (Disasters and Emergency Committee - DEC) web sitesini kırma girişimi engellenmiş. Metropolitan Polisi, Bilgisayar Suçları Birimindeki memurların söylediğine göre, BT'nin yılbaşı arifesinde yapılan kırma girişimini bloklamasının ardından bir soruşturma başlatılmış.

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...