Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

0
ts
Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.
- PF istatistikleri, aktif baglantilar, aktif kurallar.
- TCP, UDP, ICMP tabanli PF log analizi
- Lokal sistem durumu; process, uptime, vm stats.
- Web tabanli PF kural yaraticisi.
- Referans kutuphanesi; Onemli RFC'ler, MAC ID sorgulamasi, port sorgulamasi.
- Sistem loglari.

Metacortex hakkında daha fazla bilgi ve ekran görüntüleri için: http://www.securityoffice.net/products/metacortex/

Görüşler

0
cfq
sevgili tamer $ahin;

oncelikle yazinda linkleri hatali vermi$sin, mumkunse duzeltilsin.

metacortex matrix'le alakali mi? hacker'larin hacker'i, the one'imiz, biricik thomas anderson'umuz bu yazilimin uzerinde cali$ti mi?
daha onemlisi matrix'i bu yazilimla mi hack etti? securityoffice, metacortex'in bir alt kurulu$u, paravan $irketi mi?

guzel bir yazilim olmu$, ellerinize saglik.
0
FZ
Tam da metamatemetik semineriydi, yok efendim neocortex idi, vs. ders çalıştığım günlerde Metacortex´i görünce dellendim bir an, ne oluyoruz falan diye, sonra kolonya verdi arkadaşlar, sakinleştim. Ekran görüntülerine falan baktım, şık tasarımlarla karşılaştım ;-)

Bu arada yazılımı geliştiren kişinin uluslararası camiaya hitap ettiği anlaşılıyor ama ben yine de diyorum ki o ürünün tanıtımının bir de Türkçesi olsa bir yerde fena mı olur? Türkiye´de Türkçe konuşan insanlar bu firewall yönetim aracı ile ilgili olarak kendi anadillerinde haberdar olamazlar mı? ;-)

Bir de merak ettiğim bir şey, acaba ticari ürünlerle OpenBDS PF, FreeBSD, Linux iptables vs. tarzı yazılımlar arasında biri bir karşılaştırma yapabilir mi? Yani hangisi daha çok kullanılıyor veya şirketler söz gelimi bir CheckPoint firewall sistemini bu tür sistemlere tercih mi ediyorlar, evetse neden, hayırsa neden,vs.

Hatta belki birileri buradan yola çıkarak detaylı bir makale ya da rapor hazırlar, bizimle paylaşır, fena mı olur? ;-)

0
cfq
yazilimi geli$tiren falan demi$siniz, ama zaten biliyoruz kim oldugunu ve ne du$undugunu. tamer $ahin openbsd ustune cali$an, oralari master etmi$ birisi. openbsd yetkili contact'i. olucak o kadar.

yanliz gercekten de oralarda bir language selection olmaliymi$. zaten internationalize edilemeyen kodun kalitesinden $uphe ederim. eminim ki 3 vakte kadar language file'lar akmaya ba$lar.
0
cea
Ekran goruntuleri iyi hos ama alt tarafta fazla bir malzeme yok, sadece toplama 1-2 awk script ve internette mevcut ethernet/port databaselerin makyajlanip gosterilmesi. Herhangi bir kontrol ozelligi yok bu durumda firewall yonetim araci demek icin hayal gucunu zorlamak gerekiyor, olsa olsa izleme araci olur.

OpenBSD ve pf ile ilgili gecenlerde LKD bunyesinde Ankara'da verilen seminerin slidelarina http://mindcast.org/~bdd/slides/OpenBSD_3.12.2003.can-bdd.pdf [mindcast.org] adresinden erisebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.

Spam ve Hacking Elele

sundance

Spam hepimizin malumu, "Internet ne de güzel bir yer, bulalım birilerinin e-posta adreslerini de reklamla bombalayalım" eylemine verilen isim. Yurt dışında ciddi parasal cezaları olan spam, Türkiye içinde de en ünlü ISP`mizin başını bayağı bir ağrıtmıştı zamanında.

Genelde fazla bilgisayar bilgisi olmayan Spamciler bu sefer oldukça teknik bir yöntem geliştirmişler. Spam atabilmek için birkaç ISP`i hack edip onun üstünden mail göndermişler...

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.