Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

0
ts
Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.
- PF istatistikleri, aktif baglantilar, aktif kurallar.
- TCP, UDP, ICMP tabanli PF log analizi
- Lokal sistem durumu; process, uptime, vm stats.
- Web tabanli PF kural yaraticisi.
- Referans kutuphanesi; Onemli RFC'ler, MAC ID sorgulamasi, port sorgulamasi.
- Sistem loglari.

Metacortex hakkında daha fazla bilgi ve ekran görüntüleri için: http://www.securityoffice.net/products/metacortex/

Görüşler

0
cfq
sevgili tamer $ahin;

oncelikle yazinda linkleri hatali vermi$sin, mumkunse duzeltilsin.

metacortex matrix'le alakali mi? hacker'larin hacker'i, the one'imiz, biricik thomas anderson'umuz bu yazilimin uzerinde cali$ti mi?
daha onemlisi matrix'i bu yazilimla mi hack etti? securityoffice, metacortex'in bir alt kurulu$u, paravan $irketi mi?

guzel bir yazilim olmu$, ellerinize saglik.
0
FZ
Tam da metamatemetik semineriydi, yok efendim neocortex idi, vs. ders çalıştığım günlerde Metacortex´i görünce dellendim bir an, ne oluyoruz falan diye, sonra kolonya verdi arkadaşlar, sakinleştim. Ekran görüntülerine falan baktım, şık tasarımlarla karşılaştım ;-)

Bu arada yazılımı geliştiren kişinin uluslararası camiaya hitap ettiği anlaşılıyor ama ben yine de diyorum ki o ürünün tanıtımının bir de Türkçesi olsa bir yerde fena mı olur? Türkiye´de Türkçe konuşan insanlar bu firewall yönetim aracı ile ilgili olarak kendi anadillerinde haberdar olamazlar mı? ;-)

Bir de merak ettiğim bir şey, acaba ticari ürünlerle OpenBDS PF, FreeBSD, Linux iptables vs. tarzı yazılımlar arasında biri bir karşılaştırma yapabilir mi? Yani hangisi daha çok kullanılıyor veya şirketler söz gelimi bir CheckPoint firewall sistemini bu tür sistemlere tercih mi ediyorlar, evetse neden, hayırsa neden,vs.

Hatta belki birileri buradan yola çıkarak detaylı bir makale ya da rapor hazırlar, bizimle paylaşır, fena mı olur? ;-)

0
cfq
yazilimi geli$tiren falan demi$siniz, ama zaten biliyoruz kim oldugunu ve ne du$undugunu. tamer $ahin openbsd ustune cali$an, oralari master etmi$ birisi. openbsd yetkili contact'i. olucak o kadar.

yanliz gercekten de oralarda bir language selection olmaliymi$. zaten internationalize edilemeyen kodun kalitesinden $uphe ederim. eminim ki 3 vakte kadar language file'lar akmaya ba$lar.
0
cea
Ekran goruntuleri iyi hos ama alt tarafta fazla bir malzeme yok, sadece toplama 1-2 awk script ve internette mevcut ethernet/port databaselerin makyajlanip gosterilmesi. Herhangi bir kontrol ozelligi yok bu durumda firewall yonetim araci demek icin hayal gucunu zorlamak gerekiyor, olsa olsa izleme araci olur.

OpenBSD ve pf ile ilgili gecenlerde LKD bunyesinde Ankara'da verilen seminerin slidelarina http://mindcast.org/~bdd/slides/OpenBSD_3.12.2003.can-bdd.pdf [mindcast.org] adresinden erisebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Zombie virüsü geri döndü

FZ

Korku filmi başlığı gibi göründüğüne bakmayın, tüm zamanların en karmaşık virüslerinden biri olan Zombie, geri döndü ve bu sefer daha da gelişmiş ve güçlenmiş.

Symantec`ten Peter Szor`un açıklamalarına göre Mistfall motorunu kullanan virüs, hafızada kendine 32 MB yer ayırıp, bulaşmaya çalıştığı programı "decompile" edebiliyor. Daha sonra program kodunun bir kısmını belirleyip iptal ediyor, kendini o bölgeye yerleştiriyor, veri referanslarını yeniden oluşturup, çalışabilir program dosyasını (.exe dosyayı) yeniden derliyor. Böylece ZombieMist, bulaştığı şeye dönüşmüş oluyor. Szor'un açıklamalarına göre böyle bir durumla ilk defa karşılaşılıyor.

Microsoft Office Kullanıcıları, Dikkat!

FZ

W97M.Killboot virüsü Master Boot Record'a yazıyor.

Antivirüs firması Symantec, Microsoft Word kullanıcılarını hedefleyen yeni bir virüs konusunda kamuoyunu uyardı.

Söz konusu virüs bilgisayardaki harddisklerin Master Boot Record (MBR) bölümünü bozuyor (ve böylece de bilgisayarın açılmasını engelliyor).

W97M.Killboot olarak isimlendirilen virüs mevcut Word belgesine bulaştığı gibi bu belge kapatılır kapatılmaz Normal.dot isimli şablona da bulaşıyor. Yani kapatılan her belge virüsü taşımaya başlıyor.

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

ISCTurkey Uluslararası Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı

anonim

"GELECEĞİNİ KORU"

Telekomünikasyon Kurumu, Gazi Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ISCTURKEY (Information Security and Cryptology Conference) bu yıl "Geleceğini koru!" sloganı ve "Mobil / Elektronik İmza" ana temasıyla 13-14 Aralık tarihlerinde Ankara Sheraton Hotel & Convention Center'da.

Procmail ve MS Outlook Wormları

sundance

Procmail`ın iddia ettiğine göre (rakamları CNNfn`den almışlar) MS Outlook Wormları yüzünden 2001 yılı Ağustos ayına kadar olan tahmini zarar $8 milyar dolar kadar :)

\r \r Eğer siz de bu kaybın bir parçasını yaşamak istemiyorsanız (ve inatla MS Outlook kullanmaya devam etmek istiyorsanız; (iyi de FM okumuyorsunuz anlamına geliyor bu... neyse :p) Procmail-Sanitizer iyi bir çözüm olabilir. Tavsiye ederim.