Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

0
ts
Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.
- PF istatistikleri, aktif baglantilar, aktif kurallar.
- TCP, UDP, ICMP tabanli PF log analizi
- Lokal sistem durumu; process, uptime, vm stats.
- Web tabanli PF kural yaraticisi.
- Referans kutuphanesi; Onemli RFC'ler, MAC ID sorgulamasi, port sorgulamasi.
- Sistem loglari.

Metacortex hakkında daha fazla bilgi ve ekran görüntüleri için: http://www.securityoffice.net/products/metacortex/

Görüşler

0
cfq
sevgili tamer $ahin;

oncelikle yazinda linkleri hatali vermi$sin, mumkunse duzeltilsin.

metacortex matrix'le alakali mi? hacker'larin hacker'i, the one'imiz, biricik thomas anderson'umuz bu yazilimin uzerinde cali$ti mi?
daha onemlisi matrix'i bu yazilimla mi hack etti? securityoffice, metacortex'in bir alt kurulu$u, paravan $irketi mi?

guzel bir yazilim olmu$, ellerinize saglik.
0
FZ
Tam da metamatemetik semineriydi, yok efendim neocortex idi, vs. ders çalıştığım günlerde Metacortex´i görünce dellendim bir an, ne oluyoruz falan diye, sonra kolonya verdi arkadaşlar, sakinleştim. Ekran görüntülerine falan baktım, şık tasarımlarla karşılaştım ;-)

Bu arada yazılımı geliştiren kişinin uluslararası camiaya hitap ettiği anlaşılıyor ama ben yine de diyorum ki o ürünün tanıtımının bir de Türkçesi olsa bir yerde fena mı olur? Türkiye´de Türkçe konuşan insanlar bu firewall yönetim aracı ile ilgili olarak kendi anadillerinde haberdar olamazlar mı? ;-)

Bir de merak ettiğim bir şey, acaba ticari ürünlerle OpenBDS PF, FreeBSD, Linux iptables vs. tarzı yazılımlar arasında biri bir karşılaştırma yapabilir mi? Yani hangisi daha çok kullanılıyor veya şirketler söz gelimi bir CheckPoint firewall sistemini bu tür sistemlere tercih mi ediyorlar, evetse neden, hayırsa neden,vs.

Hatta belki birileri buradan yola çıkarak detaylı bir makale ya da rapor hazırlar, bizimle paylaşır, fena mı olur? ;-)

0
cfq
yazilimi geli$tiren falan demi$siniz, ama zaten biliyoruz kim oldugunu ve ne du$undugunu. tamer $ahin openbsd ustune cali$an, oralari master etmi$ birisi. openbsd yetkili contact'i. olucak o kadar.

yanliz gercekten de oralarda bir language selection olmaliymi$. zaten internationalize edilemeyen kodun kalitesinden $uphe ederim. eminim ki 3 vakte kadar language file'lar akmaya ba$lar.
0
cea
Ekran goruntuleri iyi hos ama alt tarafta fazla bir malzeme yok, sadece toplama 1-2 awk script ve internette mevcut ethernet/port databaselerin makyajlanip gosterilmesi. Herhangi bir kontrol ozelligi yok bu durumda firewall yonetim araci demek icin hayal gucunu zorlamak gerekiyor, olsa olsa izleme araci olur.

OpenBSD ve pf ile ilgili gecenlerde LKD bunyesinde Ankara'da verilen seminerin slidelarina http://mindcast.org/~bdd/slides/OpenBSD_3.12.2003.can-bdd.pdf [mindcast.org] adresinden erisebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apache.org´u nasıl hack ettim?

conan

Baştan söyleyeyim, hack eden ben değilim ;) Daha önce Apache.org un başına gelenler yazısında belirttiğim olayın akabinde, hack'in nasıl gercekleştirildigine dair hacker (cracker?) ile bir IRC roportajı yapılmış.

Kendini fluffy bunny diye tanıtan hacker roportajda detaylı bir şekilde apache.org, VA Linux (themes.org), Source Forge (5 ay) ve de bir ISP'yi (Akamai.net) nasıl eline geçirdiğini anlatıyor. Genel olarak sniffing ve SSH üstünden trojan horse yollayarak passwordleri ele geçirdiğinden bahseden bunny kendisine white hat mi yoksa black hat mi diye soranlara da gray hat olduğunu soylemiş ;) (Do not underestimate the power of the dark side... [Star Wars - Yoda])

Detaylı bilgi

Echelon'a karşı kuantum kriptografi

e2e

Computer World'daki habere göre Avrupa Birliği, önümüzdeki 4 yıl boyunca Kuantum Kriptografi altyasıyla güvenli veri iletişimi alanında yapılacak geliştirme çalışmalarına 13 milyon Euro ayırmayı planlıyor.

Eğer proje başarılı olursa "kırılamaz kod" gerçekleştirilmiş olacak. Böylece ABD, İngiltere, Kanada, Yeni Zelanda ve Avustralya gizli servislerine bilgi taşıyan Echelon'un devre dışı bırakılması hedefleniyor.

Şifre Bilimi Nedir?

eitatli

http://www.mystery-twister.com . Bu site, şifre bilimi (cryptography) nin nasıl birşey olduğunu bu işin içinde olmayan ancak merak edenlere yarışma yoluyla öğretmeyi hedefleyen bir site.

Internet Üzerinden Bir Takip Öyküsü

FZ

Geçen gün bir arkadaşımla yazışırken ilginç bir hikaye dinledim ve sizinle paylaşmak istedim:

Arkadaşım Internet üzerinden ICQ aracılığıyla birisi ile yazışıyormuş. Alışıldığı üzere karşısındakine ismini sormuş ancak karşı taraf ismini söylememekte ısrar edince arkadaşım bu inatçı şahsiyeti biraz şaşırtmaya karar vermiş. Önce ICQ programını kontrol etmiş ve yazıştığı kişinin IP numarası gösterme özelliğinin açık olduğunu görmüş (hata 1). Buradan makinanın IP adresini öğrenmiş ve ardından Essential Net Tools isimli programı kullanarak makinanın NetBIOS sisteminin açık olduğunu tespit etmiş (hata 2). Böylece makinanın MS Windows ağındaki makina ismini öğrenmiş: xxxxxx-24 gibi bir isim (hata 3). Bu bilgileri edindikten sonra tüm zamanların en faydalı sitesi Google arama sitesine girip "xxxxxx" ismini aratmış ve karşısına "xxxxxx internet cafe, adres:....." şeklinde bilgiler çıkmış.

Bu bilgilerle donanmış olan arkadaşım karşısındakine şöyle bir mesaj göndermiş: "Şu anda falanca adreste, falanca telefonlu Internet Kafe'de, 24 numaralı makinanın başındasın, hala ismini söylemek istemiyorsan sen bilirsin ;-)". Karşı tarafın küçük çaplı bir şok geçirip dumura uğraması üzerine muhabbeti fazla uzatmamış ;-)

Kıssadan hisse: Windows ortamında, Internet Kafe'de falan yazışırken dikkatli olun. Ya inatçılık etmeyin, ya da edecekseniz gereksiz servisleri kapatın, işletim sisteminizi kontrol edin, vs. vs. ;-)

Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

anonim

Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...