Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

0
ts
Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.
- PF istatistikleri, aktif baglantilar, aktif kurallar.
- TCP, UDP, ICMP tabanli PF log analizi
- Lokal sistem durumu; process, uptime, vm stats.
- Web tabanli PF kural yaraticisi.
- Referans kutuphanesi; Onemli RFC'ler, MAC ID sorgulamasi, port sorgulamasi.
- Sistem loglari.

Metacortex hakkında daha fazla bilgi ve ekran görüntüleri için: http://www.securityoffice.net/products/metacortex/

Görüşler

0
cfq
sevgili tamer $ahin;

oncelikle yazinda linkleri hatali vermi$sin, mumkunse duzeltilsin.

metacortex matrix'le alakali mi? hacker'larin hacker'i, the one'imiz, biricik thomas anderson'umuz bu yazilimin uzerinde cali$ti mi?
daha onemlisi matrix'i bu yazilimla mi hack etti? securityoffice, metacortex'in bir alt kurulu$u, paravan $irketi mi?

guzel bir yazilim olmu$, ellerinize saglik.
0
FZ
Tam da metamatemetik semineriydi, yok efendim neocortex idi, vs. ders çalıştığım günlerde Metacortex´i görünce dellendim bir an, ne oluyoruz falan diye, sonra kolonya verdi arkadaşlar, sakinleştim. Ekran görüntülerine falan baktım, şık tasarımlarla karşılaştım ;-)

Bu arada yazılımı geliştiren kişinin uluslararası camiaya hitap ettiği anlaşılıyor ama ben yine de diyorum ki o ürünün tanıtımının bir de Türkçesi olsa bir yerde fena mı olur? Türkiye´de Türkçe konuşan insanlar bu firewall yönetim aracı ile ilgili olarak kendi anadillerinde haberdar olamazlar mı? ;-)

Bir de merak ettiğim bir şey, acaba ticari ürünlerle OpenBDS PF, FreeBSD, Linux iptables vs. tarzı yazılımlar arasında biri bir karşılaştırma yapabilir mi? Yani hangisi daha çok kullanılıyor veya şirketler söz gelimi bir CheckPoint firewall sistemini bu tür sistemlere tercih mi ediyorlar, evetse neden, hayırsa neden,vs.

Hatta belki birileri buradan yola çıkarak detaylı bir makale ya da rapor hazırlar, bizimle paylaşır, fena mı olur? ;-)

0
cfq
yazilimi geli$tiren falan demi$siniz, ama zaten biliyoruz kim oldugunu ve ne du$undugunu. tamer $ahin openbsd ustune cali$an, oralari master etmi$ birisi. openbsd yetkili contact'i. olucak o kadar.

yanliz gercekten de oralarda bir language selection olmaliymi$. zaten internationalize edilemeyen kodun kalitesinden $uphe ederim. eminim ki 3 vakte kadar language file'lar akmaya ba$lar.
0
cea
Ekran goruntuleri iyi hos ama alt tarafta fazla bir malzeme yok, sadece toplama 1-2 awk script ve internette mevcut ethernet/port databaselerin makyajlanip gosterilmesi. Herhangi bir kontrol ozelligi yok bu durumda firewall yonetim araci demek icin hayal gucunu zorlamak gerekiyor, olsa olsa izleme araci olur.

OpenBSD ve pf ile ilgili gecenlerde LKD bunyesinde Ankara'da verilen seminerin slidelarina http://mindcast.org/~bdd/slides/OpenBSD_3.12.2003.can-bdd.pdf [mindcast.org] adresinden erisebilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

DEF CON 10 zamanı açıklandı

anonim

DEF CON'un 10.sunun zamanı ve yeri açıklandı. Yer: Las Vegas, Nevada Alexis Hotel. Zaman ise 2-4 Agustos arası. DEF CON'u ilk defa duyanlar icin kısa bir açıklama: Dünyanın en büyük hacker partisi!

Elime geçen programa gore: Alan içerisinde 802.11b wireless network olacakmış. (Laptopını al ve konferans sırasında fazlamesai'ye haber yaz yani) Call for Papers icin ise su linke başvurmanız gerekiyor. Bu sene 3 konuşma alanı olacakmış. Ayrıca da 150'şer kişilik iki tane de demo odası. Örneğin TiVOnuzu nasıl hack edersiniz gibi toplu gosteriler oralarda yapılacakmış.

DefCon Videoları Google'da

FZ

Hacking Social Lives: MySpace.com, Tactical Exploitation, Convert Debugging, The Executable Image Exploit, Internet Wars 2007, Virtual World, Real Hacking, Webserver Botnets, How to be a WiFi Ninja ve Real-time Steganography with RTP gibi başlıklarla hazırlanmış DefCon videolarını Google Video üzerinden izleyebilirsiniz.

Not: Haber verdiği için LispNYC'den Marc Spitzer'a teşekkürler.

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

Geryon

OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092