JPEG lerde Virüs

0
redogre
Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

Görüşler

0
anonim
> Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre
> benim gibi rahat insanların da virüs korumasız
> günleri sona erdi galiba....

siz windows kullandiginiz surece hukmen malup sayiliyorsunuz bu dalda ;)
0
elrond
Desktopların %70 şi başka bir işletim sistemi olsa acaba ne olurdu?
Sorusuna cevap var mı?
0
anonim
windows arkasinda cok buyuk bir ekip ile bir desktop yarratti
bu ekipteki insanlar ustune ustluk para alarak bu isi yapiyorlar

linux icin dunya capinda bir kac kisinin katilimi ile hicbir mali kazanc gutmeksizin bu noktaya/stabiliteye geldi

eger desktop'larin %70'i linux olsaydi
gelistiriciler kat kat artardi
buna ragmen ustune ustluk bir de gelistiriciler para alirsa
bencu bu stabiliteyi kaybetmek yerine daha da arttirirlardi

ama sonuc itibariyle bunlar benim fikirlerim
elbette yanlis olabilir ;)
0
anonim
(Bu işlerde acemiyim kusura bakmayın....)
Şimdi bu kısa yazıdan anladığıma göre bir JPEG resim dosyasını EXE uzantılı bir extractor ile açtığınız zaman (yanı EXE nin içerisinde JPEG) olduğu zaman size VİRÜS bulaşmış oluyor...
MCAFEE nin sitesinde ise EXTRACTOR un, resmi açarkeni REGISTRY kayıtlarına birkaç kayıt eklediği yazılmakta... Siz masaüstünden JPEG veya TXT metin belgelerine çift tıkladığınız zaman REGISTRY kaydı gereği EXTRK.EXE isimli bir program çalışıyor.... Yani anlayacağımız DOĞRUDAN JPEG üzerinden bir virüs bulaşması mümkün değil... Çünkü JPEG sadece okunabilir bir dosya yani İşletim sistemi ile doğrudan ilgilinen bir PROGRAM PARÇASI değil... Ama EXTRACTATOR bunun tam tersi, çalışabilir bir program...
UZUN LAFIMIN KISACASI....
Her yerde Her Zaman MACINTOSH....
Çünkü Macintoshlarda sizin istemediğiniz bir programın Registry kaydı gibi bir olayla çalışması mümkün değil...
0
tongucyumruk
Mac alacak paramız olmadığına göre şimdilik i386 üzerinde Linux ile devam etsek olmazmı?
0
anonim
Her türlü alternatife açığım...
Mac üzerinde Mac sistemi olur...
Mac üzerinde Linux da olur...
VirtualPC programıyla Mac üzerinde Windows da oluyor (Ama ben denemedim)
AMA BİR TÜRLÜ WİN üzerinde MAC OLMUYORRRR!
0
FZ
DDJ'nin son sayısında Mac OS X'in reklam sloganı şöyle idi:

Sends other UNIX boxes to /dev/null

:)
0
conan
evek gordum cok komik :)
0
FZ
Benim de canım çekti, ben de bir Mac ve üzerinde Mac OS X istiyorummmmm :)
0
anonim
Win Üzerinde Mac olmuyor mu ?
Bence Yanılıyorsun ....

biraz araştır emülatörleri var !!!
linux üzerinde de mac oluyor !!!
0
anonim
oluyo da yanlis hatirlamiyosam 68k emule ediyo sistem 8 falan calistiramiyosun.
0
Evil_Empire
Mac uzerinde windows pek hizli olmuyor, emulasyon sonucta. g3-400 unuz bir anda p75 oluyor. Kac kere mavi ekran gordum saymadim.
0
anonim
Darwin is the core of Mac OS X. The Darwin kernel is based on FreeBSD and Mach 3.0 technologies and provides protected memory and pre-emptive multitasking. Darwin runs on PowerPC-based Macintosh computers and a version is also available for x86-compatible computers.
Darwin project
0
FZ
Temellerini FreeBSD ve Mach 3.0'dan alan bir işletim sisteminden korkulur! ;-)
0
anonim
Acemiyim demiştim ama elime geçen son bilgilerde bu virüsün resim dosyalarını bozabileceği
http://www.siyahsapka.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=507&mode=thread&order=0
adresinde yazıyor....
Şimdi burada yazan bilgilere bakarsak bu virüs JPEG dosyalarından bulaşmıyor! Bu virüs JPEG virüslerini BOZUYOR....
Uzmanlar ilk kez resim dosyalarına zarar veren bir virüse rastladıklarını ifade ettiler cümlesine katılmıyorum...
Demiştim ya! Macintoshlarda böyle bir virüs (daha doğrusu solucan) 2 YIL ÖNCEDEN VARDI!
(Bana katlandığınız için teşekkür ederim)
0
redogre
biraz karışık oldu galba haber, virus ayrı extractorı ayrı bulaşıyor. Virus resim dosyalarını bozmuyor, bir miktar uzatıyor.. Madem extractora ihtiyac var neden direk extractor her halti yapmıyor derseniz... valla bu virus zararli da olmadiina göre voltran yapmış amcam :)
0
redogre
Siz zavallı windows kullanıcıları imasına da hasta oluyorum, 8 yıldır 3dsmax-acad ile iş yapıyorum, win meraklısı diilim ama maalesef linuxda maxin esnekliğine sahip program henüz yok... Zavallı linux partitionımda ben çalışırken tozlanmakla meşgul...
0
anonim
katılıyorum. ve ekleme yapmak isterim; ben de windows kullaniyorum. corel ve gimp her ne kadar guclu programlar olsa da en az bi 5 yil daha photoshop ve freehand in yerini dolduramayacaklar. e linux platformunda nasil kullanacagiz raster ve vektor manipulasyon yazilimlarini. Eywallah mantik super desktop da nerdeyse super de super yazilimlar nerde? Demek ki bi sure daa micro$ofttayiz.
PS: blender diye bisi cikardilar linux icin ama ne arayuz dooru duzgun ne de program guclu.
0
anonim
episode II ve shreq gibi filmlerin linux'da hazirlandigini belirtmek isterim.
wmvare ile photoshop kullaniyorlar (ki windows'daki performansini yakalamakla kalmayip bazi filterlerin cok daha hizli uygulandigini belirtiyorlar)
diger 3d yazilmlar ise alias|wavefront vs vs
bu arada neden gimp kullanmadiklarinida belirtmisler bir kac yerde bunlardan en onemlisi ise photoshop'daki filterlerin cogunun yokluguymus...
ayrintili bilgi icin linuxmagazine.com muydu ne iste ole bisidi...

bu arada arkadas blender'i begenmemis, cani sagolsun
ama soyle bir soru sormak istiyorum -her ne kadar sidik yaristirmak istemedigimi belirtsemde oyle olacak gibi- acaba blender'daki gaming modulu 3dmax'de var mi?
tamam katiliyorum 3dmax'in blender'dan cok ustunlugu var ama blender'inda 3dmax'e fark attigi alanlar da var...
zaten NaN blender'a destegini kesmisken yarama tuz basmayin...

'Siz zavallı windows kullanıcıları imasına da hasta oluyorum'a da ben hasta oluyorum, bulasici galiba bu :D
siz haklisiniz. bende diyorum zaten gelin linux.org.tr'yi falan iss uzerinde host edelim diye. kac kere dedim, aklin yolu bir dedim ama hic dinletemedimki...
0
anonim
Blender güzel bir program aslında ama amacınız organik modelleme veya oyun ise... Maxin de netten bedava dağıtılan bir oyun programı var... Evet Alias da harika ama oda organik modelleme konusunda harika... Maxin üstünlüğü mimari alanda..
Redogre
0
anonim
blender ve max tabii ki yaristiralamaz eywalla. gaming modullerini de denemedim hic acikcasi en kisa zamanda kurcalayacaim. Ben olaya tamamen rendererlarinin kalitesi acisindan yaklastim. Bana kalirsa en baba hala lightwave; hiz konusunda gecilebileceine inanmiyorum. Ama max icin yazilmis binlerce (rakamla 1000) plug in varken her konuda ( radiosity ornekleri dersek brazil, final render, Vray, mental ray en gucluleri) rahatlikla soyleyebilirim ki su anda varolan en guclu gorselleme yazilim 3dsmax tir. ve linux ortaminda kullanamadiim surece de isimi windows ta halletmek zorundayim.
GilGamish.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

ICQ´da Güvenlik Açığı

orqan

Core Security Technologies firmasının ICQ'da 6 tane güvenlik açığı bulduklarını açıkladı. En son versiyon olan Pro 2003a'da da bulunan bu açıkların ICQLite'da bulunmadığını belirten firma yetkilisi Ejovi Nuwere testleri Windows üzerinde yaptıklarını fakat ICQ Pro kullanan diğer platformların da bundan etkilenmiş olabileceğini söyledi.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler