Türkçe Güvenlik Wikisi

0
charissma
Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.
Bir süredir Wikipedi'ye katkıda bulunsam mı acaba diye düşünüyordum, ilgi alanım olan güvenlik ile ilgili maddeler yazacaktım ama açıkçası çekiniyordum. Çünkü ortalıkta bu kadar sistem uzmanı, güvenlik admini varken bana mı kalmış diye düşünüyordum. Üstte bahsettiğim güvenlik wikisinin geliştiğini de öğrendiğim bir blog yazısını okuduktan sonra fikrim değişti. Yazının son cümlesinde dendiği gibi "Kendinizden korkmayın, wikilere yazın."

İlgili Yazılar

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

butch

15 Kasım 2008 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Keylogger üreticisine dava... Ama neden?

tongucyumruk

ABD ordusunda çalışıyorsanız, eşinize güvenmediğiniz için bilgisayarına keylogger yüklediyseniz ve boşanmanızın ardından durum ortaya çıkınca hiç tahmin etmediğiniz tazminat davası ile karşı karşıya kalırsanız ne yaparsınız?

Tabiiki her vatansever Amerikan vatandaşının yapacağını: Kanadalı şirketi dava edersiniz.

Dreamcast kullanarak firewall nasıl delinir...

conan

Yaratıcılıkta sınır tanımayan hacker "dostlarımız", artık ebay`den 100$'ın altına bulunabilen Dreamcast`leri içine Linux yükleyerek şirketlerin sistemlerine giriyorlarmış. Dreamcast`i seçmelerinin asıl nedeni ucuz olması ve içinde ethernet bağlantısıyla gelmesi 1 2. Yöntem ise oldukça güzel :) Şirket içinde networke bir oyun makinası getirdim diyerekten aslında bir ayağı firewall dışında bir ayağı ise içeride olan bir hackbox sokmuş oluyorlar. Bu kutu içerisinde SSH, Web browsers gibi toollar ekleyerek de firewall bypass edilmiş bölgeye istedikleri bir yerden sızabiliyorlar. (Günümüzde tuvaletten bile network kablosu geçtiği düşünülürse basit bir ziyaretçi bile içeri bir box sokabilir hehe)

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Microsoft Windows Explorer'da Kritik Güvenlik Açığı

FZ

Microsoft, 18 Ocak'ta rapor edilen kritik bir MS Windows Güvenlik açığı ile ilgili olarak hala yama yayınlamadı. Söz konusu açık Windows Explorer'daki bir problemden kaynaklanıyor ve keyfi bir komut çalıştırılmasına izin veriyor.

Israil merkezli GreyMagic Software geçen gece yayınladığı bülten ile Win2000 Pro., Server ve Advanced Server sistemlerinin etkilenebileceğini belirtti. Şirketin verdiği bilgilere göre, Windows 2000'deki Web View DLL'sini kullanan tüm sistemler de aynı açıktan muzdarip.

Bültene göre "kötü niyetli dosyanın etkisini göstermesi için çalıştırılmasına, üzerine çift tıklanmasına gerek yok. Dosyayı seçtiğiniz anda söz konusu açıktan faydalanan kötü niyetli yazılım devreye giriyor."

Detaylı bilgi için: http://searchsecurity.techtarget.com