Owasp - En çok karşılaşılan 10 web güvenlik problemi ( 2007 güncellemesi )

0
Yns_
Owasp -the free and open application security community- web uygulamalarında en çok karşılaşılan 10 güvenlik problemini ele almış.

İçerikte saldırı türleri, örnek saldırılar ve önlemler ele alınmış. Bu adresten word veya .PDF formatında indirip inceleyebilirsiniz.
Listede benim dikkatimi çeken nokta, "insecure cryptographic storage" bölümünde md5 ve sha1'in zayıf algoritmalar olarak tanımlanmış olması.

İlgili cümle tam olarak şöyle; " Do not use weak algorithms, such as md5, sha1 "

Mail listesinden gelen orjinal metin;

Hi there, OWASP is pleased to announce the immediate availability of the OWASP Top 10 2007 release candidate 1. You can download it in Word and PDF form here:

http://www.owasp.org/index.php/Top_10_2007
The public comments phase opens today and will continue until February 28, 2007 for all and sundry. We have collected some feedback already, which will be incorporated into RC2 - such as:

* CWE links to particular weaknesses for every section
* Links to Suhosin and HardenedPHP for one of the sections

If you have any feedback or changes, please either join the OWASP Top 10 mail list, or mail me offline if you cannot work publicly.

http://lists.owasp.org/mailman/listinfo/owasp-topten
Thanks,
Andrew van der Stock
Executive Director, OWASP

Görüşler

0
anonim
Sha1 i bilmem ama internette bir sürü Md5 database i bulunduğundan, yukarıda bahsedilen uyarı bence doğrudur..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ağ güvenliğiniz için, m0n0wall kurun

Soulblighter

m0n0wall, Manuel Kasper tarafından FreeBSD üzerinde geliştirilmiş açık kaynak bir ateşduvarı ve kablosuz yönlendirici. m0n0wall, Check Point Firewall-1 ve Cisco PIX gibi ticari ateşduvarlarının sunduğu özelliklerin bir çoğunu sunuyor.

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

Okulu Bırakıyorum, Okula Gidiyorum!

PCc0d3r

Her zaman demişimdir Türkiye'deki eğitim sistemi bir işe yaramaz diye. Hele bir de şu haberi duyunca Fransa'da oku diye fısıldadı şeytan bana: Fransa'da Zi Hackademy adında (elbette resmi olmayan) bir okul açılmış. 450 Franc karşılığında gittiğiniz okul toplam 9 saat ders veriyor ve verilen eğitimin konusu ise bence cok ilgi çekici: "bir sistem nasıl hack edilir?".
Ben daha fazla dayanamayacağım haberi biraz daha araştıracağım. Siz nerden mi başlayacaksınız işte buradan.

Apache.org un başına gelenler

conan

Mayıs ayının ortalarında Apache Software Foundation (ASF) halka açık serverlarından birisi hack edilmiş. Bu server bütün maillistleri, web servisleri ve işin kötüsü Apache'nin bütün kaynak kodlarını tuttuğu servermış.

Server'ı bir süre elinde tutan şahısın Apache`nin binary sürümlerinden bir yada bir kaç tanesini backdoor'lu olan kendi versiyonu ile değiştirmiş olmasından endişe ediliyor.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google