Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

0
FZ
Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.
Buraya kadar iyi güzel de acaba bu dışarı çıkan veri kontrolü (outbound traffic control) ne kadar sağlam bir kontrol? Maalesef o kadar sağlam değil çünkü Robin Keir adlı programcı arkadaşımızın geliştirmiş olduğu 13 K büyüklüğündeki FireHole adlı yazılım gayet sinsi bir şekilde, sizin ruhunuz dahi duymadan nasıl birtakım bilgilerin sizin bilgisayarınızdan başka bir bilgisayara aktarılabileceğini gösteriyor.

Robin arkadışımız bunun için SetWindowsHookEx isimli Win32 API fonksiyonunu bir DLL dosyasının içine yerleştiriyor ve bu dosyanın mesela Internet Explorer ile aynı hafıza bölgesinde çalışmasını sağlayarak kişisel FireWall sisteminizin güvenlik kontrollerini aşabiliyor.

Robin Keir söz konusu programı bir tür demo olarak geliştirmiş ve benzer tekniklerden faydalanacak bir Trojan yazılımının çok daha sinsi olabileceği konusunda bizi uyarıyor.

İlgili Yazılar

GnuPG Sisteminde Kullanılan El-Gamal İmza Anahtarlarında Problem

FZ

(FM kurucu editörlerinden sundance´in uyarısına göre:) Phong Nguyen isimli uzmanın tespitine göre GnuPG sayısal şifreleme ve belge imzalama sisteminde kullanılan ve sistemin belge imzalama kısmını ilgilendiren ElGamal anahtar oluşturma kısmında ciddi bir problem mevcut. Bu ciddi açıktan yola çıkarak ElGamal imzalı belgelerde değişiklik yapmak ve daha da önemlisi bunlardan yola çıkarak belgeyi imzalayan kişinin sahip olduğu özel (private) sayısal anahtarı birkaç saniyede öğrenmek mümkün.

Konu ile ilgili ilk resmi yazışmalardan birini bu adreste okuyabilirsiniz.

Monitörünüzü Radyo Verici Olarak Kullanabilir Misiniz?

FZ

Yani hiçbir ekstra donanım kullanmadan, mevcut bilgisayar sisteminizde kullandığınız monitörünüz bir radyo verici olarak çalışabilir mi?

Bu sorunun cevabı evet. Şimdiye dek belki de casusluk ya da bilimkurgu romanlarında okuduğunuz ve TEMPEST olarak geçen olgunun ne demek olduğunu eğlenceli bir şekilde öğrenmek isterseniz yapmanız gereken tek şey Tempest for Eliza sitesinden ilgili programı çekmek, derlemek ve açıklandığı şekilde çalıştırmak.

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....

NetCat, Telnet, Reverse Telnet ve türlü numaralar :)

sundance

Bu yazıda Unix'in efsanevi komutlarından belki de en gençlerinden birine sistem yöneticilerinin ve hackerların daim dostu NetCat'e basitçe değinmeyi amaçladım.

Her ne kadar basitçe değinecek olsam da networkle ilgilenenlerin işe yarar bir şeyler bulacağınıza inanıyorum bu yazıda. Özellikler Reverse Telnet birçok download meraklısının (ve evinden firewall'lu işyeri makinasına bağlanmak isteyen adamın) ilgisini çekecektir ;)

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.