Live CD'ler ve read-only mount

0
e2e
GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.

İlgili Yazılar

Lastik Hortum Kriptanalizi: Türk Usulü Şifre Çözme - Ya Seve Seve Ya ...

muhuk

Böyle haberlerle anılmak çok üzücü. Bruce Schneier'ın yazısından kısa bir alıntı yaparak yorumlara dikkatinizi çekmek istiyorum:
Cryptographers have long joked about rubber-hose cryptanalysis: basically, beating the keys out of someone. Seems that this might have actually happened in Turkey

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

Linux kaynak koduna gizlice sızma denemesi

anonim

ntvmsnbc'nin haberine göre kötü niyetli biri Linux çekirdeğinin yeni versiyonuna bir trojan yüklemeye çalışmış.

‘Bitkeeper’ kaynak kodu güvenlik birimi, dışardan gelen bu müdahaleyi 24 saat içerisinde tespit ederek açık veritabanını kapadı, böylece kötü niyetli yazılımcının çekirdek üzerinde yapmak istediği değişiklikler Linux kodlarına yansımadı. Bitkeeper’ın yazılımcısı Larry McVoy söz konusu tehdidin sonuca ulaşmadığını belirtti.

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)