SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

0
FZ
Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.
Philadelphia Sanat Müzesine bağlı bir veritabanı sunucusuna sızan ve burada yakalanıp etkisiz hale getirilen worm'un Cleveland'daki Case Western Reserve Üniversitesindeki bir IRC sunucusuna bağlanmaya çalıştığı ve bulaştığı makinanın adresi ve muhtemel veritabanı şifrelerini göndermeye çalıştığı tespit edildi.

Sistemin REGISTRY dosyası ile oynayıp sistem açılışında tuva atı yazılımlarını yüklemek üzere programlanmış wormun ayrıca 1433 numaralı port üzerinden diğer SQL Server çalıştıran makinaları da aradığı görüldü.

Söz konusu zararlı yazılımı tespit edip analiz eden teknik görevliler, wormun çok iyi yazılmadığını ve kolayca tespit edilebileceğini ama gene de dikkatli olunması gerektiğini belirttiler.

Görüşler

0
elrond
Yahu SA ya password vermiyorsan WORM a gerek yok ki önüne gelen girer çıkar sisteme. Ne diyim allah akıl fikir versin böyle admini olan şirketlere...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri

anonim

DoS (Denial of Service) atakları çok yeni bir konu olmasa da lamer camiasında kolay uygulanabilir olması ve az teknik bilgi istemesi nedeniyle halen popularitesini koruyor. Bu konu ile ile ilgili daha detaylı bilgi için Özgür ÖZDEMİRCİLİ tarafından hazırlanan "DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri" başlıklı belgeye bu adresden ulaşalabilirsiniz.

Ücretsiz Metasploit Eğitimi

parsifal

Backtrack geliştiricilerinin kurmuş olduğu Offensive Security grubunun, üzerinde zaman harcayarak hazırlamış oldukları ücretsiz eğitim serisininden bir yeni eğitim: Metasploit Unleashed - Mastering the Framework