Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

0
FZ
Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Görüşler

0
conan
>Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3.

abi root passwordumu niye public bir ortama yazarsiniz annamiom :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

VIRUS ALERT - W32/Nimda@MM

anonim

Hızla yayıldığı belirtilen bu ' worm ' hem e-mail attachment ile ( readme.exe ) hem de Microsft IIS serverda 15 Mayıs 2001'de bulunan bir güvenlik açığını ( PWS Escaped Characters Decoding Command Execution Vulnerability ) kullanarak yayılabilmektedir. Ayrıca, Internet Explorer 5.0 veya 5.5 kullanılarak web ( http ) üzerinden mailboxlara ( hotmail, yahoo, vs..) erişim söz konusu olduğunda, yine bir başka güvenlik açığını kullanarak bu mesaj okunduğunda ve hatta sadece önizleme penceresinde görüntülendiğinde dahi sisteme bulaşabilmektedir.

Code Red 2 (Yepyeni bir worm)

conan

Evet yeni code red Agustos 4'te başgösterdi. Yapılan açıklamalara göre bu worm daha agresif ve tamamen baştan yazılmış bir worm. Bulaşma yöntemleri farklı olsa da hedef işletim sistemi aynı. Microsoft Windows 2000. (Bu sefer NT ya da 9X değil. Çünkü kullandıkları bir assembly komutu sadece windows 2000 icin geçerliymiş) Unutmadan, bu versiyon yanında bir de trojan taşıyor ;) Gelelim yeni yaramaz kurtçuğun neler yaptığına, nasıl bulaştığına.

SHA-1 kırıldı!

abakana

Bruce Schneier blogunda Şandung Üniversitesinden bir grup aratırmacının SHA- 1 algoritmasını kırdığını belirtti.

SHA-0 ve SHA-1'e yönelik daha önceki kırma girişimlerinden üretilen yeni metod büyük bir kripto-analitik sonuç olarak belirtilmiş.

bogofilter İle Olasılıksal SPAM Filtreleme

FZ

Paul Graham 2002 yılı Ağustos'unda yazdığı makalede spam filtrelemede Bayes Teoremi'nin (Öznel Olasılık Teorisi) kullanılabilirliğine değinerek SPAM e-posta (email) ile savaş konusunda yeni bir akımı başlatmış oldu.

Graham'a göre aldığımız her email'e içerdiği kelimeler - mesaj başlığındakiler (header) de dahil olmak üzere- incelenerek 0 ile 1 arasında bir spam skoru atamak mümkün. Bu sayının hesaplanabilmesi için öncelikle size gelen çok sayıda spam ve spam olmayan emailin ayrı ayrı incelenmesi gerekiyor. Bu inceleme sonucunda eğer belli bir kelimeye sadece spam olan emaillerde rastlanıyorsa o kelimeyi göreceğiniz bir sonraki emailin de spam olma olasılığı çok yüksek olacaktır. Aynı mantıktan yola çıkarak, büyük bir çoğunlukla gerçekten okumak istediğiniz emaillerde rastlanan kelimelerin gelecekte de spam içermeyen emaillerde görülmesi beklenir. Bu anlattıklarımızın iyice yerleşmesi için birkaç örnek verelim: