Google Hacking Database (GHDB)

0
sonereker

İlgili Yazılar

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

Kernel'da yeni açık

e2e

Linux kernel'ında bulunan yeni bir açıktan faydalanılarak basit bir C programıyla kernel'ın kırılabilecegi ve bu açık sayesinde tüm sistemin kilitlenebileceği belirtiliyor

Bu güvenlik açığından 2.4.2x ve 2.6.x versiyonları; x86 ile x86_86 mimarileri etkileniyor.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Cepten cebe zıplayan solucan

anonim

Symantec´in sitesinde yer alan habere göre 14/06/2004 tarihi itibariyle Nokia nin Series 60 modelli cep telefonlarına bulaşan bir solucan keşfedilmiş.

Bu küçük ve becerikli, kötü niyetli solucanın ismi EPOC.Cabir. Bulaşma şekli: Bluetooth zayıflığı. Series 60´lardaki bluetooth mesafesini düşünürsek 2005´in bu aylarında söz konusu solucanı Turkiye´ye bekliyoruz :)

Kaynak:http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/epoc.cabir.html