Google Hacking Database (GHDB)

0
sonereker

İlgili Yazılar

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

Apache.org un başına gelenler

conan

Mayıs ayının ortalarında Apache Software Foundation (ASF) halka açık serverlarından birisi hack edilmiş. Bu server bütün maillistleri, web servisleri ve işin kötüsü Apache'nin bütün kaynak kodlarını tuttuğu servermış.

Server'ı bir süre elinde tutan şahısın Apache`nin binary sürümlerinden bir yada bir kaç tanesini backdoor'lu olan kendi versiyonu ile değiştirmiş olmasından endişe ediliyor.

Paranoyaklar için THL

FZ

Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

iPhone Hediyeli Hacking Yarışması!

anonim

IstSec ‘09 – İstanbul Bilgi Güvenliği Konferansı’nın ikinci günü yapılacak Capture The Flag yarışmasına katılarak son model bir iPhone(iPhone 3Gs) kazanma şansı elde edebilirsiniz.

CTF yarışması gerçek hayatta sistem adminleri, network adminleri ve güvenlik adminlerinin yaptığı hataları simüle eden bir yarışmadır ve toplam 11 adımdan oluşmaktadır.