108 Bitlik Şifre Çözme Yarışı Sona Erdi

0
FZ
Certicom tarafından düzenlenen ve belirli bazı 108bitlik şifreleme sistemlerin güvenliğinin test edilmesini amaçlayan 10.000$ ödüllü ECC2K-108 şifresi çözüldü.

108 bitlik şifreleme sisteminin çözülmesine Irlandalı matematikci Robert Harley ve Fransız Ulusal Bilgisayar Bilimi Ve Kontrol Araştırma Enstitüsü (INRIA)'da calışan Damien Doligez, Daniel de Rauglaudre ve Xavier Leroy öncülük ettiler. Proje ayni zamanda Internet haber gruplarından, e-posta listelerinden ve web sitelerinden de yardım aldı. Yani 40 ülkeden yaklasik 1300 gönüllü Harley'in yazilımını çekip bilgisayarına yükledi ve bilgisayarlarının aylak zamanlarında (idle time) problemin çözümüne katkıda bulundular. Hesaplamada yaklasik 9500 bilgisayar kullanıldı.

Certicom, denilene göre zaten bu problemin birkac ayda cözülebilecegini tahmin ediyordu. Bu yüzden güvenlik için en az 160 bitlik anahtarlar öneriyor. Yapilan hesaplamalara göre 160 bitlik bir anahtarla şifrelenmis bir veriyi çözmek 108 bitlik veriyi çözmeye kiyasla yaklasik 100 milyon kat daha uzun sürebilir.

Ödülün 9.000$'lik bölümü açık kaynak kodlu web sunucu yazılımı geliştirilmesini desteklemek için Apache Yazılım Kuruluş`una bağışlanacak. ECC meydan okuması ile ilgili detaylı bilgi için bu adrese bakabilirsiniz.

İlgili Yazılar

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN

Internet Ortamındaki Kişisel Bilgisayarlar İçin Temel Güvenlik Tehditleri

anonim

Bilgisayarı karıştırırken bir kongre için yazıp daha sonra göndermekten vazgeçtiğim aşağıdaki tarama/derleme türündeki makale özeti gözüme çarptı. Aslında daha çok başlangıç düzeyindeki bir makalede olsa bilgisayarın harddiskinde tozlanmasına gönlüm razı olmadı. Burada en azından yeni başlayan arkadaşlar için bir kaynak olabileceğini düşünüyorum.

Metacortex - OpenBSD PF Toolbox

ts

Metacortex BSD lisansı ile dağıtılan OpenBSD PF firewall için monitoring yazılımıdır. Web arabirimi ile sistem yöneticileri için kullanışlı bir araçtır.

Phrack 57 Çıktı!

sundance

Cyber (ve Cyber öncesi) Hack Phreak ortamlarının en sağlam dergisi PHRACK`in 57`inci sayısı çıktı.

Yaklaşık 15 yıldır yayında olan PHRACK ilk sayısını 17 Kasım 1985`te çıkartmıştı. Zamanında 2400Bps BBS`ler ve uzun dalga radyo BBS arşivlerinin vazgeçilmez parçalarını oluşturan PHRACK sayıları, hala eski tadını korumakta. Biraz olsun neler dönüyor bu kapalı kutuların içinde merak ediyorsanız, kesinlikle kaçırmayın...

Windows ve Güvenlik - Daha Doğrusu: Micros~1 ve Güvenlik

cayfer

Windows işletim sistemlerinin güvenlik sorunları bitmez! Çünkü "güvenlik" kavramı Micro~1'un umurunda değil! "Güvenlik", tasarım süreçlerinin bir parçası değil.

Neden mi?