Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

0
pulsar
Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Attrition.org yetkilileri Solaris solucanının etkisiz hale getirdiği 8 bin 800 siteden sadece yüzde 25’inin tekrar işlevsel hale getirildiğini, geri kalanlarının hala düzeltilmediğine dikkat çekti.

Sadmind/IIS olarak adlandırılan solucan, Sun’ın Unix tabanlı işletim sistemi Solaris’teki açığı kullanarak, Microsoft’un Internet Information Server (IIS) web sunucusuna saldırıyor.

Solaris’te iki yıl önce bulunan bir zaafiyetten yararlanan solucan sisteme girdikten sonra özel bir yazılım yüklüyor. Yazılım yüklendikten sonra internet üzerinden başka mekineleri arayarak Microsoft’un web sunucusu Internet Information Server’daki güvenlik açığını bulmaya çalışıyor. Uzmanlar solucanın ya tarama yaptığını ya da önceden hazırlanmış IP adreslerini kullandığını düşünüyor.

Yazılım bu açığa sahip IIS sunucusu bulduğu an o sunucuya ait Web sitesini otomatikman devre dışı bırakıyor. Otomatikman hack’lenen site, sabit bir sayfa ile değiştiriliyor. Bu sayfada “f**k USA Goverment f**k PoizonBOx” şeklinde Amerikan hükümeti karşıtı bir mesaj yer alıyor. Bu mesaj geçen hafta sonunda hack’lenen Başbakanlığın web sitesinde de yer alıyordu. Bu, Başbakanlığın hala IIS’da 7 ay önce bulunan güvenlik açığını yamamadığı anlamına geliyor.

Kaynak:ntvmsnbc

Acaba Türkiye'de durum nasıl?:)
Yoksa siz hala NT'ye güveniyor musunuz?

İlgili Yazılar

Symantec´ten İnternet Güvenliği Tehditleri Raporu

Nightwalker

Internet güvenliği çözümleri alanında dünya lideri olan Symantec, siber güvenlik eğilimleri hakkındaki en kapsamlı analizleri içeren Symantec Internet Güvenliği Tehdit Raporu’nu yayımladı. 30 terabyte’dan fazla veri incelemesinin sonucu olan bu raporda, ağ-bazlı saldırı eğilimlerine, zayıflık tespitlerine ve kötü niyetli kodlara yer verilmektedir.

Küçücük parmak izi tarayıcı!

conan

Authentec firması dünyanın en küçük parmak izi tarayıcısını piyasaya sunmuş. 14mm x 14 mm x 1,4 mm kare şeklinde olan bu chip/tarayıcının 128 x 128 pixelkarelik bir tanıma matrix'ine de sahip olduğu EntréPad AES3500 Sensor/chip'inin teknik verilerinden anlaşılıyor. USB üzerinden çalışan bu tarayıcı şu an için Microsoft® Windows 98®, ME®, NT® 4.0, 2000®, XP® ve Symbian® uyumluymuş. Firmanın asıl hedefi bu tarayıcının kullanımını PDA gibi ortamlarda yaygınlaştırmak.

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

CIA Analiz Yapmayı Bir Türk'ten Öğreniyor

FZ

Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı'nın (CIA) dünyaca ünlü analizcileri, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirme konularında bir Türk'ün geliştirdiği yöntemi kullanıyorlar. Cenk Gazen adlı Türk bilgisayar bilimcisinin iki arkadaşıyla geliştirdiği Argus Projesi, terörizmle savaşta çok önemli olarak görülüyor.

Alcatel DSL Modemlerde Güvenlik Sorunları

parsifal

Eğer Alcatel DSL modeminiz varsa şunu bilin ki herhangi bir internet kullanıcısı modeminizin ayarlarını ve şifrenizi değiştirebilir, bilgilerinizi çalabilir veya zevk için modeminizi bozabilir.

Bunu keşfeden ise Tsutomu Shimomura. Shimomura 1994 yılında Kevin Mitnick'in izini bulmuştu. Mitnick ise ABD'nin aranan en ünlü internet hackerlarından biri idi. Sayısız bilgisayar sistemine girip şifrelerden tutun gizli program kodlarına kadar pek çok bilgiyi ele geçirmişti.