Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

0
conan
Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

Görüşler

0
conan
Bu konuda yukaridaki yazimi birazcik degistiriyorum. Bu yorumu okuyan kisi.. Bir saatini ver ve yukaridaki yazida bahsedilen sayfayi basindan sonuna kadar oku! Ozellikle packet spoofing, DoS, Trojan konularina ilgi duyan, ya da bunlardan korunmaya calisan kisilerin cidden bu yaziyi okumasini tavsiye ediyorum. Bir trojan nasil bir silaha donusebilir! (Itiraf ediyorum, ilk haberi yollarken sayfayi sadece yarisina kadar okumustum, eger tamamini okumus olsaydim cok daha detayli bir yazi hazirlardim)

Herkese sevgiler

0
ttk
Merhaba

"Tarihte bu gün" kısmından okudum yazıyı, gayet isabetli bir seçim yapıp iyi ki de buraya konulmuş.

Zamanında okumaya uğraşmıştım, yine uzun uzun baktım ama ingilizcem iyi olmadığı için yine kısmen okuyabildim. Gayretle yaşa başa bakmadan (o zaman site sahibinin 46 yaşında olduğunu dikkate alınca) iş yapabilenlerden ibret almak için dahi okunmaya değer, tavsiye ederim .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NSA Bizi Yiyor Mu?

experience

NSA'yı biliyoruz, söylenene gore hepimizi, her şeyimizi dinliyor bu keratalar.

Washington Post'ta 27 Ocak'ta yayımlanmış bir haber denk geldi. Habere burdan ulaşabilirsiniz.

Haberin özeti: Bush, NSA'yı ziyaret etmiş. Buraya kadar normal ama bu haberden ben NSA'nın pek de alengirli kulengirli sistemler kullanmadığına kanaat getirdim (bizi yiyor olmasınlar sakın?)

MacOS X ve Güvenlik

anonim

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da yapılan Serbest Yazılımcılar Konferansına katılan arkadaşım Sundance bana güvenlikle ilgili seminerde konuşmacı arkadaşın örnek verdiği işletim sistemlerinin arasında MacOS X ve MacOS X Server'ın bulunmadığını anlattı.

Aslında şaşıracak bir durum yoktu genel olarak ama Unix dünyasını yakından takip edenlerin bence bu iki işletim sistemini de her ne kadar kullanmaya imkan bulamasalar da yakından takip etmeleri gerektiğini düşünerek bir kaç önemli güvenlik özelliğinden bahsetmek istedim.

Web sayfasında adres yayınlamak...

sundance

İnsanların size ulaşabilmesi için web sayfanızda adresinizi yayınlamak istiyorsunuz, fakat sayfaları dolaşıp email adresi toplayan web spiderlarından da illallah dediniz. Adresinizi sundance at fazlamesai nokta net veya fazlamesai.net de sundance diye yazdınız, bu sefer de ortalama IT müdürünün bu adresi anlayıp anlamayacağından endişe etmeye başladınız :)

Bu java script sayesinde artık böyle bir derdiniz kalmayacak. Sayfaya girip email adresinizi yazın ve anında size hiçbir spiderın anlayamayacağı karmaşıklıkta geri verilsin. Hem de sayfa üstündeki görüntüsünde ve linkinde hiçbir sorun olmadan. Dahası Javascripti sadece karmaşıklaştırılmış adresinizi bir kez oluşturmak için kullanıyorsunuz, sayfanıza girecek kullanıcıların browserlarında olması da gerekli değil.

MP3 Çalar ile ATM’den Kredi Kartı Bilgisi Çalındı

innaw

İngiltere, Manchester'da yaşayan 41 yaşındaki Maxwell Parsons, sıradan bir MP3 çalar ile bankaların güvenlik sistemlerini aşarak kredi kartı bilgilerini ele geçirdiği suçlaması ile tutuklandı. 200.000 £ çaldığı bildirilen Parsons’un “ters mühendislik” olarak adlandırılan ve son dönemde yaygınlaşan bir yöntem kullandığı bildiriliyor.

Kaynaklar: 1, 2

Parmak İzinize Güvenmeyin!

FZ

Yani teorik olarak güvenin tabii, iki kişinin aynı parmak izine sahip olması çok ama çok düşük olasılık ama konumuz şu ki Japon şifre uzmanı Tsutomu Matsumoto herhangi bir elektronik hobi dükkanında bulunabilen malzemeleri ve bilgisayarını kullanarak endüstride yaygın olarak kullanılan 11 parmak izi biyometrik güvenlik donanımını kandırmayı başarmış!

Bu vesile ile ve NEC'in geliştirdiği süperbilgisayarı da hatırlatarak "abi Japonlar yapmış" geyiğine son verilmesi, bunun bir geyik değil düpedüz gerçek olduğunun kabul edilmesi kampanyası başlatıyorum! :)