Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

0
conan
Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

Görüşler

0
conan
Bu konuda yukaridaki yazimi birazcik degistiriyorum. Bu yorumu okuyan kisi.. Bir saatini ver ve yukaridaki yazida bahsedilen sayfayi basindan sonuna kadar oku! Ozellikle packet spoofing, DoS, Trojan konularina ilgi duyan, ya da bunlardan korunmaya calisan kisilerin cidden bu yaziyi okumasini tavsiye ediyorum. Bir trojan nasil bir silaha donusebilir! (Itiraf ediyorum, ilk haberi yollarken sayfayi sadece yarisina kadar okumustum, eger tamamini okumus olsaydim cok daha detayli bir yazi hazirlardim)

Herkese sevgiler

0
ttk
Merhaba

"Tarihte bu gün" kısmından okudum yazıyı, gayet isabetli bir seçim yapıp iyi ki de buraya konulmuş.

Zamanında okumaya uğraşmıştım, yine uzun uzun baktım ama ingilizcem iyi olmadığı için yine kısmen okuyabildim. Gayretle yaşa başa bakmadan (o zaman site sahibinin 46 yaşında olduğunu dikkate alınca) iş yapabilenlerden ibret almak için dahi okunmaya değer, tavsiye ederim .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

Mozilla Suite - Firefox - Netscape IDN Host Remote Buffer Overflow Exploit

y0rk

Mozilla suite için nurtopu gibi bir bug daha bulundu. Detay için http://www.frsirt.com/...
Henüz yayınlanmış bir yama yok.

Google Hacking Database (GHDB)

sonereker

Bir güvenlik açığı veritabanı düşünün, Google'ı kullanarak tüm www'yi tarayan bir sistem: I am Johnny, i hack stuff

Editör'ün notu: Crack aracı olarak Google

MS Windows ve GNU/Linux'a Bulaşabilen Virüs Yazıldı!

maeqlin

Antivirüs yazılım firması Kaspersky tarafından tespit edilen ve duyurulan virüs hem MS windows hem de GNU/Linux yüklü sistemlere bulaşabiliyor.

Kaspersky tarafından duyurulan virüsün iki ismi var; Virus.Linux.Bi.a / Virus.Win32.Bi.a. Virüsün herhangi bir zararı dokunmuyor yine de bunun bir "proof of concept" tarzı bir virüs olduğu, koduyla oynanarak zararlı hale getirilebileceği belirtiliyor. Virüsle ilgili daha çok bilgi bu adresten edinilebilir.

L7-Linux için uygulama katmanı paket sınıflandırıcı

anonim

Takip ettigim mail grupların bir tanesinden gelen mail icinde tanıtımını gorupte asagıdaki netfilter eklentisini farkettim.

l7 - Application Layer Packet Classifier for Linux

Networkunuze girip cıkabilecek paketlerler uzerinde etkinliginizi en ust duzeye cıkartabilecek, kullanıcıların bilgisayarlarına sahip oldukları yerel haklarla yukleyebildikleri ve kullana bildikleri P2P, IM oyun vb. programlarının baglantı/transfer ini, portlara bakmaksızın engelleyebilecek bir yazılım. Desteklenen protokoller ve performans dokumleri burada.