Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

0
conan
Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

Görüşler

0
conan
Bu konuda yukaridaki yazimi birazcik degistiriyorum. Bu yorumu okuyan kisi.. Bir saatini ver ve yukaridaki yazida bahsedilen sayfayi basindan sonuna kadar oku! Ozellikle packet spoofing, DoS, Trojan konularina ilgi duyan, ya da bunlardan korunmaya calisan kisilerin cidden bu yaziyi okumasini tavsiye ediyorum. Bir trojan nasil bir silaha donusebilir! (Itiraf ediyorum, ilk haberi yollarken sayfayi sadece yarisina kadar okumustum, eger tamamini okumus olsaydim cok daha detayli bir yazi hazirlardim)

Herkese sevgiler

0
ttk
Merhaba

"Tarihte bu gün" kısmından okudum yazıyı, gayet isabetli bir seçim yapıp iyi ki de buraya konulmuş.

Zamanında okumaya uğraşmıştım, yine uzun uzun baktım ama ingilizcem iyi olmadığı için yine kısmen okuyabildim. Gayretle yaşa başa bakmadan (o zaman site sahibinin 46 yaşında olduğunu dikkate alınca) iş yapabilenlerden ibret almak için dahi okunmaya değer, tavsiye ederim .
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En İyi 75 Güvenlik Aracı

FZ

Fyodor´un Mayıs ayında nmap-hackers e-posta listesinde 1854 üye üzerinden gerçekleştirdiği ayrıntılı anketin sonucunda en çok kullanılan 75 güvenlik aracı tespit edildi. Güvenlikle ilgilenen ya da ilgilenmeyi düşünen herkesin bu listedeki yazılımları (en azından 10-15 tanesini) incelemesinde fayda var.

Gerçekçi bir bilgisayar hikayesi!

sundance

Bilişim güvenliği konusunda seyrettiğiniz filmleri, okuduğunuz kitapları bir hatırlayın. Hollywood bu alanda genelde ipe sapa gelmez örneklere, (bkz. Swordfish, Hackers, Operation Takedown vs.), çok nadiren de gerçekçi sahnelere Matrix Reloaded Matrix Reloaded2 sahne olmuştur.

Yazın dünyasında ise bu alanda en iyi örneklerden biri Neal Stephenson'un Cryptonomicon'udur. Gerçek bir EMP cihazının nasıl olduğundan, laptop monitörünün yaydığı dalgalar sayesinde ekrana yazılanların okunmasını engellemek isteyen kahramanın bir Xscreensaver yazmasına kadar oldukça gerçekçi, ayakları yere basan detaylara sahiptir. Başlangıçta Komut Satırı Vardı!'yı yazan bir yazardan da başka türlüsü beklenemezdi...

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

Makyajsız siteler

barbar

Internetin haşarı çocuklarının yaptıkları yaramazlıkları takip edebileceğiniz bir site bu. İçeriğinde hangi grup kime kızmış, hıncını nasıl almış, kimleri selamlamış gibi konulara açıklık geliyor.
Sistem yöneticileri hangi sistem nasıl kırılmış log dosyalarından öğrenip, isterlerse önlem bile alabilirler.
defacement archives