Şifresiz Gizlilik

0
anonim
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Görüşler

0
Hurma
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır.
Gerçekten öyle. Örneğin işyerinde root şifremi monitörün üzerine yazıyorum ve kimse ne olduğunu anlamıyor. Tek sorun LCD'ye geçince monitörde yazılacak alan kalmaması sanırım eski şifreleri monitörden temizleme zamanı geldi de geçiyor.
0
ttk
FAZLAMESAİ'de BU GÜN sayesinde gördüğüm zamanında gözden kaçırdığım habere şimdi bir yorum-ek yazayım dedim, çünkü başıma bazı garip şeyler geldi bu ara.
Internet Explorer'a hiç güvenmem ve bu sebepten de kullanmadım yıllardan beri, ama .Net ile web programı yazmamız gerektiği için test browser'i olarak kullanmaya başlamıştım.
Sonra "şuna güven olmaz dışarı çıkmaya kalkar falan" diye bir de firewall kurdum sisteme. Firewall'a programları tek tek tanıtıp izinlerini ayarlamak gerekiyor. Eğlence olsun diye kullandığım browser'lara her açılışta izin alsınlar diye "bana sor" gibi bir seçenek var, onunla bir sınırlama getirdim.
Bunun üzerine ortaya çıkan durum, Firefox'u açıyorum, yarım dakika falan geçmeden kendisi bir şimdi ismini vermeyeceğim ve ilgilisine de bir türlü ulaşamadığım (durum hakkında bilgi istemeye çalıştım) bir siteye erişmeye çalışıyordu. Giden paketleri inceleyince bir de ne göreyim, benim o anda hafızada çalışmakta olan bazı programlara ait bilgileri giden paketlerin içinden bana bakıyor. Şüphelendiğim bir eklenti var şimdilik ismini vermeyeceğim, o eklentinin olmadığı Firefox'larda böyle bir gariplik de görmedim.
0
yilmaz
security konusunda ie çok zayıf birçok site sizin habeirniz bile olmadan bir sürü plugin yukleyebiliyor. activex leri sor deseniz bu seferde her sitede sormaya başlıyor. sanki çok kaliteli bişeymiş gibi firefox içine de koymuşlar ie yi. 3-5 tane site için illada ie zorunluluğu neden. firefox un içine ie sokmak herhalde yaptıkları en az zekice iş.

ben yıllardır opera kullanıyorum. çok yetenekli ve güvenli. bedave değil ama reklemları da nal kadar değil.
0
ttk
Ben de Opera kullanmaya başladım bu hâdisenin üzerine. Bu arada, bildiğim kadarı ile Firefox'un içine IE karıştırılmış değil, sadece salt IE ile düzgün görünebilen sayfalara Firefox'u kapatıp IE'yi aç-bak uğraşısı vermeye gerek kalmadan IE'yi çağırarak bakabilmek için bir eklenti vardı diye hatırlıyorum Firefox için.

Bu arada, eklentisiz Firefox gördüğüm kadarı ile temiz. Yalnız Firefox'un Türkçe sürümüne güvenim epey bir azaldı bahsettiğim durumun üzerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

Web Servisleri Güvenliği: Evrim Geçiren Tehdit Modeli

FZ

Gene bir makaleye gönderme, bu sefer Yahoo! şirketinin baş bilimadamı Udi Manber'in IEEE Symposium Security and Privacy etkinliğinde söyledikleri...

\r \r Özetlemek gerekirse Udi Manber gelişen web servisleri ile birlikte Internet üzerinden gerçekleştirilen güvenlik ihlallerinin de farklılaştığını, küçük küçük ama çok sayıda gerçekleştirilen saldırıların esas problemi oluşturduğunu ve bunlara çözüm bulunması gerektiğini söylüyor.

\r \r Manber'in dikkat çektiği enteresan konulardan biri de puanlama (rating) sistemleri, diyor ki "eğer bir oyun, bir site ya da bir ürünü puanlıyorsanız, insanlar bu puanlama mekanizmasına gizlice müdahele edip belli bir maddeyi en yüksek puana çıkarmak için çılgınca çaba harcıyorlar!"

CIA'den Open Source Center

sundance

Geçen hafta yayınlanan bir habere göre CIA, topluma açık bilgilerden istihbarat amacıyla yararlanmak için bir organizasyon kurmuş.

Open Source Center ismiyle anılacak olan bu merkez, Internet, ticari veritabanları, periyodik yayınlar, radyo, video, haritalar ve diğer basılı kaynaklar üzerinden bilgi edinip bunları ülke çıkarları doğrultusunda kullanacak.

Klasik kaynakları daha önce kullanmakta olan, dünya çapında dinleme operasyonlarına sahip organizasyonun, sokaktaki insanın erişebileceği bilgilerden ne gibi sonuçlar çıkartabileceği merakla bekleniyor.

Solaris Sistemlerde Ciddi Güvenlik Açığı

FZ

Dün yayınlanan ve sadece Sun Solaris 10, Solaris 11 işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açığı telnet servisine herhangi bir sistem kullanıcısının parolasız bağlanabilmesini sağlıyor. Eğer root kullanıcısının telnet erişim yetkisi varsa bu, parolayı bilmeden sisteme tam yetkili erişilmesi manasına geliyor. Benzer bir açık 1994 yılında bazı UNIX sistemlerinde de görülmüştü.

Güvenlik açığını nasıl test edersiniz?

SecurityFocus Internet Tarayıcı Uyarısı

Soulblighter

Daha önce "BugTraq Tarayıcı Testi" ile ilgili bir yazı yollamıştım. Bu yazıdan sonra SecurityFocus internet tarayıcılarla ilgili uyarıları yayınladı. BugTraq testinde IE'nin kodunun diğerlerinden daha iyi olduğu ve hatalı HTML kodlarını düzgün sorunsuz yorumladığına dair bilgi verilmişti. Fakat SecurityFocus aynı uyarıyı IE için de yapmış. Kısacası IE dahil tüm tarayıcılar bu soruna sahip. Ben de size SecurityFocus sonuçlarını çeviriyorum.