Şifresiz Gizlilik

0
anonim
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Görüşler

0
Hurma
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır.
Gerçekten öyle. Örneğin işyerinde root şifremi monitörün üzerine yazıyorum ve kimse ne olduğunu anlamıyor. Tek sorun LCD'ye geçince monitörde yazılacak alan kalmaması sanırım eski şifreleri monitörden temizleme zamanı geldi de geçiyor.
0
ttk
FAZLAMESAİ'de BU GÜN sayesinde gördüğüm zamanında gözden kaçırdığım habere şimdi bir yorum-ek yazayım dedim, çünkü başıma bazı garip şeyler geldi bu ara.
Internet Explorer'a hiç güvenmem ve bu sebepten de kullanmadım yıllardan beri, ama .Net ile web programı yazmamız gerektiği için test browser'i olarak kullanmaya başlamıştım.
Sonra "şuna güven olmaz dışarı çıkmaya kalkar falan" diye bir de firewall kurdum sisteme. Firewall'a programları tek tek tanıtıp izinlerini ayarlamak gerekiyor. Eğlence olsun diye kullandığım browser'lara her açılışta izin alsınlar diye "bana sor" gibi bir seçenek var, onunla bir sınırlama getirdim.
Bunun üzerine ortaya çıkan durum, Firefox'u açıyorum, yarım dakika falan geçmeden kendisi bir şimdi ismini vermeyeceğim ve ilgilisine de bir türlü ulaşamadığım (durum hakkında bilgi istemeye çalıştım) bir siteye erişmeye çalışıyordu. Giden paketleri inceleyince bir de ne göreyim, benim o anda hafızada çalışmakta olan bazı programlara ait bilgileri giden paketlerin içinden bana bakıyor. Şüphelendiğim bir eklenti var şimdilik ismini vermeyeceğim, o eklentinin olmadığı Firefox'larda böyle bir gariplik de görmedim.
0
yilmaz
security konusunda ie çok zayıf birçok site sizin habeirniz bile olmadan bir sürü plugin yukleyebiliyor. activex leri sor deseniz bu seferde her sitede sormaya başlıyor. sanki çok kaliteli bişeymiş gibi firefox içine de koymuşlar ie yi. 3-5 tane site için illada ie zorunluluğu neden. firefox un içine ie sokmak herhalde yaptıkları en az zekice iş.

ben yıllardır opera kullanıyorum. çok yetenekli ve güvenli. bedave değil ama reklemları da nal kadar değil.
0
ttk
Ben de Opera kullanmaya başladım bu hâdisenin üzerine. Bu arada, bildiğim kadarı ile Firefox'un içine IE karıştırılmış değil, sadece salt IE ile düzgün görünebilen sayfalara Firefox'u kapatıp IE'yi aç-bak uğraşısı vermeye gerek kalmadan IE'yi çağırarak bakabilmek için bir eklenti vardı diye hatırlıyorum Firefox için.

Bu arada, eklentisiz Firefox gördüğüm kadarı ile temiz. Yalnız Firefox'un Türkçe sürümüne güvenim epey bir azaldı bahsettiğim durumun üzerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.

Snort Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi Eğitimi

anonim

1-2 Mayıs 2010 tarihlerinde Snort - Saldırı Tespit ve Engelleme Sistemi eğitimi düzenlenecektir.

Snort(Ağ tabanlı saldırı tespit ve engelleme sistemi) eğitimi günümüzde ağ güvenliği denildiğinde akla ilk gelen bileşen Saldırı Engelleme Sistemleri(IPS)ni açık kaynak kodlu IPS yazılımı Snort kullanarak uygulamalı olarak öğreten bir eğitimdir.

E-DEVLET: Ne Kadar Güvenli?

RoR

Yeni yasayla T.C kimlik bilgileriyle kişisel bilgiler (adres, telefon, sağlık, emniyet,...) eşlenerek tek bir çatı altında toplanıyor. Acaba bu durum ne kadar güvenli/gerekli?

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.