Şifresiz Gizlilik

0
anonim
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Görüşler

0
Hurma
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır.
Gerçekten öyle. Örneğin işyerinde root şifremi monitörün üzerine yazıyorum ve kimse ne olduğunu anlamıyor. Tek sorun LCD'ye geçince monitörde yazılacak alan kalmaması sanırım eski şifreleri monitörden temizleme zamanı geldi de geçiyor.
0
ttk
FAZLAMESAİ'de BU GÜN sayesinde gördüğüm zamanında gözden kaçırdığım habere şimdi bir yorum-ek yazayım dedim, çünkü başıma bazı garip şeyler geldi bu ara.
Internet Explorer'a hiç güvenmem ve bu sebepten de kullanmadım yıllardan beri, ama .Net ile web programı yazmamız gerektiği için test browser'i olarak kullanmaya başlamıştım.
Sonra "şuna güven olmaz dışarı çıkmaya kalkar falan" diye bir de firewall kurdum sisteme. Firewall'a programları tek tek tanıtıp izinlerini ayarlamak gerekiyor. Eğlence olsun diye kullandığım browser'lara her açılışta izin alsınlar diye "bana sor" gibi bir seçenek var, onunla bir sınırlama getirdim.
Bunun üzerine ortaya çıkan durum, Firefox'u açıyorum, yarım dakika falan geçmeden kendisi bir şimdi ismini vermeyeceğim ve ilgilisine de bir türlü ulaşamadığım (durum hakkında bilgi istemeye çalıştım) bir siteye erişmeye çalışıyordu. Giden paketleri inceleyince bir de ne göreyim, benim o anda hafızada çalışmakta olan bazı programlara ait bilgileri giden paketlerin içinden bana bakıyor. Şüphelendiğim bir eklenti var şimdilik ismini vermeyeceğim, o eklentinin olmadığı Firefox'larda böyle bir gariplik de görmedim.
0
yilmaz
security konusunda ie çok zayıf birçok site sizin habeirniz bile olmadan bir sürü plugin yukleyebiliyor. activex leri sor deseniz bu seferde her sitede sormaya başlıyor. sanki çok kaliteli bişeymiş gibi firefox içine de koymuşlar ie yi. 3-5 tane site için illada ie zorunluluğu neden. firefox un içine ie sokmak herhalde yaptıkları en az zekice iş.

ben yıllardır opera kullanıyorum. çok yetenekli ve güvenli. bedave değil ama reklemları da nal kadar değil.
0
ttk
Ben de Opera kullanmaya başladım bu hâdisenin üzerine. Bu arada, bildiğim kadarı ile Firefox'un içine IE karıştırılmış değil, sadece salt IE ile düzgün görünebilen sayfalara Firefox'u kapatıp IE'yi aç-bak uğraşısı vermeye gerek kalmadan IE'yi çağırarak bakabilmek için bir eklenti vardı diye hatırlıyorum Firefox için.

Bu arada, eklentisiz Firefox gördüğüm kadarı ile temiz. Yalnız Firefox'un Türkçe sürümüne güvenim epey bir azaldı bahsettiğim durumun üzerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sadmind/IIS 9 bin sunucuyu vurdu

pulsar

Computer Emergency Response Team’in (CERT) bu hafta başında duyurduğu Solaris/IIS solucanı, kısa süre içinde ‘büyük iş’ başardı. Attrition.org’un verilerine göre solucan üç hafta içinde 8 bin 800 web sitesini otomatikman etkisiz hale getirdi.

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Küçücük parmak izi tarayıcı!

conan

Authentec firması dünyanın en küçük parmak izi tarayıcısını piyasaya sunmuş. 14mm x 14 mm x 1,4 mm kare şeklinde olan bu chip/tarayıcının 128 x 128 pixelkarelik bir tanıma matrix'ine de sahip olduğu EntréPad AES3500 Sensor/chip'inin teknik verilerinden anlaşılıyor. USB üzerinden çalışan bu tarayıcı şu an için Microsoft® Windows 98®, ME®, NT® 4.0, 2000®, XP® ve Symbian® uyumluymuş. Firmanın asıl hedefi bu tarayıcının kullanımını PDA gibi ortamlarda yaygınlaştırmak.

Apache.org´u nasıl hack ettim?

conan

Baştan söyleyeyim, hack eden ben değilim ;) Daha önce Apache.org un başına gelenler yazısında belirttiğim olayın akabinde, hack'in nasıl gercekleştirildigine dair hacker (cracker?) ile bir IRC roportajı yapılmış.

Kendini fluffy bunny diye tanıtan hacker roportajda detaylı bir şekilde apache.org, VA Linux (themes.org), Source Forge (5 ay) ve de bir ISP'yi (Akamai.net) nasıl eline geçirdiğini anlatıyor. Genel olarak sniffing ve SSH üstünden trojan horse yollayarak passwordleri ele geçirdiğinden bahseden bunny kendisine white hat mi yoksa black hat mi diye soranlara da gray hat olduğunu soylemiş ;) (Do not underestimate the power of the dark side... [Star Wars - Yoda])

Detaylı bilgi

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...