Şifresiz Gizlilik

0
anonim
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır. Sıradan bir gün düşünün; siz güvenliğe önem veren bir sistem yöneticisi olarak her zamanki gibi sunucularınıza giren ve çıkan trafiği takip ediyorsunuz. Her şey normal gözükürken o çıktığını gördüğünüz sıradan http paketi aslında içinde sizin root şifrenizi taşıyor olabilir. Bu master tezi gizli kanallarla veri gönderimi konusu tartışıyor. Tezin bulunduğu sitede bu konunun firewallları aşmak dahil pek çok konuda kullanımı ile ilgili döküman ve kod bulabilirsiniz. Unutmayın, paranoyak olmanız takip edilmediğiniz anlamına gelmez :)

Görüşler

0
Hurma
Bir şeyi saklamanın en iyi yolu onu herkesin gözü önüne koymaktır.
Gerçekten öyle. Örneğin işyerinde root şifremi monitörün üzerine yazıyorum ve kimse ne olduğunu anlamıyor. Tek sorun LCD'ye geçince monitörde yazılacak alan kalmaması sanırım eski şifreleri monitörden temizleme zamanı geldi de geçiyor.
0
ttk
FAZLAMESAİ'de BU GÜN sayesinde gördüğüm zamanında gözden kaçırdığım habere şimdi bir yorum-ek yazayım dedim, çünkü başıma bazı garip şeyler geldi bu ara.
Internet Explorer'a hiç güvenmem ve bu sebepten de kullanmadım yıllardan beri, ama .Net ile web programı yazmamız gerektiği için test browser'i olarak kullanmaya başlamıştım.
Sonra "şuna güven olmaz dışarı çıkmaya kalkar falan" diye bir de firewall kurdum sisteme. Firewall'a programları tek tek tanıtıp izinlerini ayarlamak gerekiyor. Eğlence olsun diye kullandığım browser'lara her açılışta izin alsınlar diye "bana sor" gibi bir seçenek var, onunla bir sınırlama getirdim.
Bunun üzerine ortaya çıkan durum, Firefox'u açıyorum, yarım dakika falan geçmeden kendisi bir şimdi ismini vermeyeceğim ve ilgilisine de bir türlü ulaşamadığım (durum hakkında bilgi istemeye çalıştım) bir siteye erişmeye çalışıyordu. Giden paketleri inceleyince bir de ne göreyim, benim o anda hafızada çalışmakta olan bazı programlara ait bilgileri giden paketlerin içinden bana bakıyor. Şüphelendiğim bir eklenti var şimdilik ismini vermeyeceğim, o eklentinin olmadığı Firefox'larda böyle bir gariplik de görmedim.
0
yilmaz
security konusunda ie çok zayıf birçok site sizin habeirniz bile olmadan bir sürü plugin yukleyebiliyor. activex leri sor deseniz bu seferde her sitede sormaya başlıyor. sanki çok kaliteli bişeymiş gibi firefox içine de koymuşlar ie yi. 3-5 tane site için illada ie zorunluluğu neden. firefox un içine ie sokmak herhalde yaptıkları en az zekice iş.

ben yıllardır opera kullanıyorum. çok yetenekli ve güvenli. bedave değil ama reklemları da nal kadar değil.
0
ttk
Ben de Opera kullanmaya başladım bu hâdisenin üzerine. Bu arada, bildiğim kadarı ile Firefox'un içine IE karıştırılmış değil, sadece salt IE ile düzgün görünebilen sayfalara Firefox'u kapatıp IE'yi aç-bak uğraşısı vermeye gerek kalmadan IE'yi çağırarak bakabilmek için bir eklenti vardı diye hatırlıyorum Firefox için.

Bu arada, eklentisiz Firefox gördüğüm kadarı ile temiz. Yalnız Firefox'un Türkçe sürümüne güvenim epey bir azaldı bahsettiğim durumun üzerine.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Steganografi ve Steganaliz: Bulamadığın şeyi çözemezsin

FZ

ACM Queue dergisinin son sayısında Huaiqing Wang ve Shuozhong Wang isimli iki Çinli araştırmacının steganografi ile ilgili ilginç bir makaleleri var.

Steganografi, bir verinin başka bir veri içine yerleştirilmesi için kullanılan yöntemlere verilen genel isim. Bir resmin içine bir başka resmi, bir resmin içine şifreli mesajı, bir MP3 dosyasının içine bir resmi ya da yine şifreli ya da şifresiz bir mesajı gömmeniz ve bilmeyen birinin içine gömülü görüntü ya da ses dosyasını grafik göstericiler ve müzik çalıcılarla normal bir dosya gibi görümesi, dinlemesi mümkün. Konu ile ilgili çok güzel bir ansiklopedi maddesini okumak faydalı olacaktır.

Not: Acaba vakti olan biri ilgili Wikipedia maddesini Türkçe vikipediye aktarabilir mi? En azından bir kısmını?

İngilizler, Ruslar ve Şifreler

FZ

II. Dünya Savaşı sırasında Bletchley Park´ta çalışan başta Turing olmak üzere matematikçilerin, dilbilimcilerin ve diğerlerinin Almanların Enigma şifresini çözme maceraları konu ile ilgilenenlerin malumudur.

Ancak İngiliz şifre analizcilerinin Sovyetler Birliği şifreleri ilgili yaptıkları önemli çalışmalar yakın bir döneme dek bir sır perdesi ile örtülü idi.

Gizli Mesajınızı Spam Mail İçinde Saklayın!

ts

Şifreli yazışmak icin kullanilabilecek birçok yöntem bulunuyor. Bunların içinde en ilginci ise Spammimic adında bir sitede bulunuyor.

Bu sitede istenilen yazı bir spam mail'in içerisine gizleniyor ve Spammimic internet sitesinde çözülmediği takdirde gerçek mesaja ulaşılamıyor.

Editörün Notu: Eğlenceli bir yazılım, gramer steganografisi gibi görülebilir ancak ciddi olarak kullanılabilecek türden bir uygulamaya benzemiyor.

Badtrans Virüsü

anonim

27 Kasım — Bilgisayar güvenliği uzmanları Badtrans adı verilen bir virüsün Avrupa ve ABD’de binlerce bilgisayarı etkilediğini ve hızla yayıldığını açıkladılar.

NTVMSNBC`de yayınlanan habere göre, bilgisayarları etkilemek için farklı metodlar kullanan virüs, bazı kullanıcıları e - postalarını açmadan da etkiliyebiliyor. Virüs enfekte ettiği bilgisayardaki dosyaları araştırarak gizli bilgileri çalmaya çalışıyor.

Gerçek anlamda tesadüfi sayılar

sundance

Malum, bilgisayarlarla gerçek anlamda tesadüfi sayı üretmek mümkün değil. Bu tür sayı üretimi için bulunabilmiş en iyi yöntem atom parçacıklarının dağılmalarından faydalanmaktı.

Öte yandan herkesin bu yöntemi kullanması, bazı bariz sebeplere (RADYASYON okunur) mümkün değildi.

Şimdi ise ilk defa Quantum Random Generator'ı Internet üzerinden hizmete sokuldu.