OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

0
FZ
Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P
PHRACK'in bu sayısındaki Big Loop Integer Protection ve Basic Integer Overflows başlıklı makaleler de ilginizi çekebilir.

Sinan'ın yazısındaki şu bölümün de beni epey güldürdüğünü bilmem söylememe gerek var mı:

"I would like to end this article with my favorite vuln-dev posting of all time:

Subject: RE: OpenSSH Vulns (new?) Priv seperation
[...]
reducing root-run code from 27000 to 2500 lines is the important part. who cares how many holes there are when it is in /var/empty/sshd chroot with no possibility of root :)

XXXXX

[ I CARE. lol! ;)]

Görüşler

0
anonim
bu noir lakapli arkadasin bir ara olympos.org forumlarinda baska bir arkadasla,atesli bir tartismasini izlemistim ,orda yaziyordu bu ayki(eski zaman) phrack e bakarsan ne oldugunmu gorursun gibisinden bir yazi demekki dogru imis!
gogsum kabaracak mi bakayim yaziyi okuduktan sonra
raps.
0
FZ
Hmm, tartışma konusu merak ettim :) Ama yani PHRACK'e referans vermek de güzel bir duygu olsa gerek ;-)
0
anonim
tartismayi olympos'un arsivinde bulamadim belki silinmistir,sonra kendi arsivimi kurcalayip buldum merak edenlerin okumasi icin
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos1.html
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos2.html
koydum, burda Mr.pink ile atismalarini okurken gurur duydum:)biraz da kafam karisti,
raps.
0
FZ
Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

Yarın gidip sevgili sistem dö la administrateur´ümüz BLaCK'e gidip bir sorasım geldi aklıma takılanları :) Acayip merak bastı yaw, bu tartışmada geçen T$ kimdir, nedir falan :)

Amma haber yapmışız ha :) Neler varmış da haberimiz yokmuş :)
0
Necrodome
>> Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

he he, evet gercekten eglenceli, ate$li; fakat teknik detayi fazlaca lame..

register,stack alignment, setuid, leet dude..bakin; bu da cok teknik bir comment oldu..
0
FZ
E ne yapalım demek ki o ortamların da sosyolojisi öyle :) Adamlar buna alışmışlar, herhalde bir günde ortaya çıkmamıştır, süreç içinde diğerleri ile etkileşime gire gire, ellerindeki örneklere özene özene öyle bir ruh hali ve dil kullanımı geliştirmişlerdir :)

Bir de oradaki high-endian, little-endian, big-endian muhabbetleri bana epey eğlenceli geldi, neden derseniz bu muhabbetler bana hep Guliver'in Seyahatlerini, Liliput olayını falan çağrıştırmışır :) ileriseviye.org´daki C ile TCP/IP soket programlama makalesini tercüme ederken de epey bir süre bu çağrışımla boğuşmuştum :)

Son olarak diyorum ki: Bu security ve low-level programlama ortamları bir acayip yaw :) Ortada küfürler ve assembly kodları, C kodları falan uçuşuyor, seyretmeye değer bir şenlik bir bakıma. Psikolog ya da sosyolog olsam ciddi ciddi incelemek isterdim. Aslında bir ara burada verilen linklerden biri aracılığı ile ulaştığım Dada Engine mekanizması ile o muhabbetlerden yola çıkarak bu tip diyalogları yapay olarak üretebiliriz diye düşünüyorum, fantastik olurdu ;-)
0
anonim
Noir'a sevgi+selam ;-) - calaz
0
conan
YEAH MAN! ;) noir rules ;) Bunu okursan bana mail at noir!
0
FZ
FM: Eski dost hacker´ları buluşturan bilgisayar sitesi (romantic mood :-P
0
FZ
OpenBSD'ye bile güvenemeyeceksek... ohoooo :)
0
cazz
ne demisler : babana bile guvenme heie ;))
ne buyuk yalan!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

GNU/Linux ve Güvenlik

anonim

Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği işbirlğiyle gerçekleştirdiğimiz Linux eğitimlerinin 4. kısımı olan " Linux ve Güvenlik " semineri 5 Mayıs 2009 Salı günü Kadir Has Üniversitesi, Kadir Has Kampüsü , Cibali Salonunda yapılacaktır.

Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK)

Tarih: 5 Mayıs 2009
Saat:12:00-15:00
Yer: Kadir Has Üniversitesi , Kadir Has Kampüsü, Cibali Salonu- Fatih /İstanbul Ulaşım Düzenleyenler: Bilişim Güvenliği Kulübü-Türkiye Linux Kullanıcıları Derneği
Konuşmacı: Bora Güngören (Bora Güngören kimdir?)

Internet gezgini güven(siz)liği

daegil

Araştırmayı ben de Bruce Schneier blog'unda yayınlayınca farkettim. Araştırmacılar 2004 boyunca MSIE, Firefox ve Opera'daki "bilinen güvensiz" günleri saymışlar, yani bir güvenlik açığının var olup yamasının yayınlanmamış olduğu günleri. MSIE %98 güvensiz çıkmış, yani araştırma senesi boyunca sadece 7 gün bilinen güvenlik açıklarına karşı yamaları mevcut bir gezgin sunabilmişler kullanıcılarına. Firefox %15, Opera ise %17 güvensiz çıkmış. Toplam güvenlik açığı sayılarından daha tutarlı bir yaklaşım...

Hotmail ve Yahoomail virus tehdidi altında

conan

Web tabanlı email servislerinde yeni saptanan bir açık Melissa tipi virüslerin yayılmasına neden olabiliyor.
Açık kısaca şöyle tanımlanıyor. Kötü niyetli kullanıcı emailinin içerisinde web tabanlı servisin serverının bir linkini yerleştiriyor. Bu linkin ucunda ise kişinin inbox'ını gezebilecek ve de bu inbox'da gördüğü her email'e kötü niyetli bir kod yollayabilecek bir Javascript var.

Kriptografi ne kadar güvenli?

e2e

Bir süredir devam eden, ABD'nin, İran gizli servisinin iletişimini izlediği yönündeki tartışmaları duymuşsunuzdur. Olay ilk önce bu bilgiyi İran'ın nasıl elde ettiği etrafında dönüyordu. Senaryolardan en kuvvetli olanı ise bir dönemler ABD'nin Irak'ta en çok güvendiği ve gizli servis hizmetlerinden dolayı aylık $335,000 ödediği Ahmad Chalabi'nin bu bilgiyi, içkili bir ABD gizli servis ajanından aldığı ve İran'a verdiğiydi.

BBC'deki bu haber ise olayın teknik olarak nasıl yapılıyor olabileceği üzerinde duruyor.
Çeşitli güvenlik uzmanlarıyla yapılan röportajlardan alıntılarla günümüz kriptografi uygulamalarının kırılamayacağı, bu izleme olayının insan hatası(?) veya bir backdoor sayesinde yapılmış olabileceği anlatılıyor.

Alıntılardan biri beni biraz düşündürttü: Acaba?!

"The Code Book" kitabının yazarı Simon Singh: "... Bugün bir email göndersem, dünyanın tüm gizli servisleri, dünyanın tüm bilgisayarlarını kullansalar dahi çözemezler. Şifrelemeyi yapanlar şifre kırıcıları karşısında oldukça büyük bir avantaja sahipler."

Kişisel Firewall Sisteminiz Dışarı Çıkışları Kontrol Eder Mi?

FZ

Internete uzun süreli bağlı olarak kalıp da ZoneAlarm, Tiny Personal Firewall, Sygate Personal Firewall, BlackICE gibi güvenlik yazılımı kullanmayanınız pek yoktur herhalde.

Gittikçe gelişen güvenlik metodolojileri kullanan bu yazılımlar sadece bilgisayarınıza giren (inbound) değil aynı zamanda bilgisayarınızdan çıkan verileri de (outbound) kontrol etmeye çalışıyorlar ki kişisel bilgileriniz, birtakım dosyalarınız, vs. sizin haberiniz olmadan birilerinin sistemine gönderilmesin.