OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

0
FZ
Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P
PHRACK'in bu sayısındaki Big Loop Integer Protection ve Basic Integer Overflows başlıklı makaleler de ilginizi çekebilir.

Sinan'ın yazısındaki şu bölümün de beni epey güldürdüğünü bilmem söylememe gerek var mı:

"I would like to end this article with my favorite vuln-dev posting of all time:

Subject: RE: OpenSSH Vulns (new?) Priv seperation
[...]
reducing root-run code from 27000 to 2500 lines is the important part. who cares how many holes there are when it is in /var/empty/sshd chroot with no possibility of root :)

XXXXX

[ I CARE. lol! ;)]

Görüşler

0
anonim
bu noir lakapli arkadasin bir ara olympos.org forumlarinda baska bir arkadasla,atesli bir tartismasini izlemistim ,orda yaziyordu bu ayki(eski zaman) phrack e bakarsan ne oldugunmu gorursun gibisinden bir yazi demekki dogru imis!
gogsum kabaracak mi bakayim yaziyi okuduktan sonra
raps.
0
FZ
Hmm, tartışma konusu merak ettim :) Ama yani PHRACK'e referans vermek de güzel bir duygu olsa gerek ;-)
0
anonim
tartismayi olympos'un arsivinde bulamadim belki silinmistir,sonra kendi arsivimi kurcalayip buldum merak edenlerin okumasi icin
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos1.html
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos2.html
koydum, burda Mr.pink ile atismalarini okurken gurur duydum:)biraz da kafam karisti,
raps.
0
FZ
Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

Yarın gidip sevgili sistem dö la administrateur´ümüz BLaCK'e gidip bir sorasım geldi aklıma takılanları :) Acayip merak bastı yaw, bu tartışmada geçen T$ kimdir, nedir falan :)

Amma haber yapmışız ha :) Neler varmış da haberimiz yokmuş :)
0
Necrodome
>> Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

he he, evet gercekten eglenceli, ate$li; fakat teknik detayi fazlaca lame..

register,stack alignment, setuid, leet dude..bakin; bu da cok teknik bir comment oldu..
0
FZ
E ne yapalım demek ki o ortamların da sosyolojisi öyle :) Adamlar buna alışmışlar, herhalde bir günde ortaya çıkmamıştır, süreç içinde diğerleri ile etkileşime gire gire, ellerindeki örneklere özene özene öyle bir ruh hali ve dil kullanımı geliştirmişlerdir :)

Bir de oradaki high-endian, little-endian, big-endian muhabbetleri bana epey eğlenceli geldi, neden derseniz bu muhabbetler bana hep Guliver'in Seyahatlerini, Liliput olayını falan çağrıştırmışır :) ileriseviye.org´daki C ile TCP/IP soket programlama makalesini tercüme ederken de epey bir süre bu çağrışımla boğuşmuştum :)

Son olarak diyorum ki: Bu security ve low-level programlama ortamları bir acayip yaw :) Ortada küfürler ve assembly kodları, C kodları falan uçuşuyor, seyretmeye değer bir şenlik bir bakıma. Psikolog ya da sosyolog olsam ciddi ciddi incelemek isterdim. Aslında bir ara burada verilen linklerden biri aracılığı ile ulaştığım Dada Engine mekanizması ile o muhabbetlerden yola çıkarak bu tip diyalogları yapay olarak üretebiliriz diye düşünüyorum, fantastik olurdu ;-)
0
anonim
Noir'a sevgi+selam ;-) - calaz
0
conan
YEAH MAN! ;) noir rules ;) Bunu okursan bana mail at noir!
0
FZ
FM: Eski dost hacker´ları buluşturan bilgisayar sitesi (romantic mood :-P
0
FZ
OpenBSD'ye bile güvenemeyeceksek... ohoooo :)
0
cazz
ne demisler : babana bile guvenme heie ;))
ne buyuk yalan!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yüksek Hızlı Windows NT Parola Kırıcı

FZ

Bilgisayarınıza yetkisiz kişilerin girmesini istemiyorsunuz. Parolalar konusunda hassassınız. Söz gelimi, deneyimli biri olarak şöyle bir parola kullanıyorsunuz: u76d0pelgbuz3. Oldukça karışık ve oluşan harmandan (hash) geriye doğru dönmesi imkansız denecek kadar zor... mu acaba?

Sadece 2 saniye sürmüş yukarıdaki parolanın tespit edilmesi! İnanmayanlar Advanced Instant NT Password Cracker sayfasına bakabilirler. Sistemi geliştiren yazarların konu ile ilgili Lecture Notes in Computer Science (Proceedings of Crypto'03) isimli kaynakta sunacakları teknik makaleyi buradan çekebilirsiniz.

İsterseniz yukarıdaki adrese kendi sisteminizdeki harmanları (hash values) göndererek ne kadar sürede kırıldıklarını da görebilirsiniz ;-)

NetSec Güvenlik Bülteni: Sayı 3

onal

Ağ güvenliği listesi (NetSec) üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 3. sayısı çıktı. Buradan okuyabilirsiniz.

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

O gün geldi mi ?

sundance

Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?

WinNT/IIS yöneticilerine 1 Nisan şakası

larweda

Birçok anti-güvenlik grubu 1 Nisan günü acı bir şaka yaparak Internette WinNT/W2K - MS IIS konfigürasyonuna sahip web sunucularının güvenlik önlemlerini kırdı ve anasayfalarını değiştirdi.

Microsoft Windows NT4.0 veya Microsoft Windows 2000 sunucular üzerinde Microsoft Internet Information Server ile sunulan ve saldiriya ugrayan adresler arasında Walt Disney, Wall Street Journal'in WebWatch'ı, British Telecomms, HSBC, Good Year Motors, MSN Dollars, Amerikan Deniz Kuvvetleri Taktik Sistemleri (Navy Center for Tactical Systems Interoperability), Ringling Bros. and Barnum & Bailey ve Doğu Carolina Üniversitesi de var.