OpenBSD, chroot, overflow, güvenlik, vs.

0
FZ
Sinan "noir" Eren'in OpenBSD kurcalama (hacking :) bağlamında ele aldığı ve son zamanlarda FM'de de güvenlik pratiklerinden biri olarak işlenen chroot olgusunda (Apache ve chroot, eDonkey ve chroot) problem yaratabilecek teknikleri sergilediği Smashing The Kernel Stack For Fun And Profit yazısının Phrack'in derinliklerinde kaybolup gitmesine gönlüm razı olmadı :-P
PHRACK'in bu sayısındaki Big Loop Integer Protection ve Basic Integer Overflows başlıklı makaleler de ilginizi çekebilir.

Sinan'ın yazısındaki şu bölümün de beni epey güldürdüğünü bilmem söylememe gerek var mı:

"I would like to end this article with my favorite vuln-dev posting of all time:

Subject: RE: OpenSSH Vulns (new?) Priv seperation
[...]
reducing root-run code from 27000 to 2500 lines is the important part. who cares how many holes there are when it is in /var/empty/sshd chroot with no possibility of root :)

XXXXX

[ I CARE. lol! ;)]

Görüşler

0
anonim
bu noir lakapli arkadasin bir ara olympos.org forumlarinda baska bir arkadasla,atesli bir tartismasini izlemistim ,orda yaziyordu bu ayki(eski zaman) phrack e bakarsan ne oldugunmu gorursun gibisinden bir yazi demekki dogru imis!
gogsum kabaracak mi bakayim yaziyi okuduktan sonra
raps.
0
FZ
Hmm, tartışma konusu merak ettim :) Ama yani PHRACK'e referans vermek de güzel bir duygu olsa gerek ;-)
0
anonim
tartismayi olympos'un arsivinde bulamadim belki silinmistir,sonra kendi arsivimi kurcalayip buldum merak edenlerin okumasi icin
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos1.html
http://www.mpnp.com/fm/noir_olympos2.html
koydum, burda Mr.pink ile atismalarini okurken gurur duydum:)biraz da kafam karisti,
raps.
0
FZ
Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

Yarın gidip sevgili sistem dö la administrateur´ümüz BLaCK'e gidip bir sorasım geldi aklıma takılanları :) Acayip merak bastı yaw, bu tartışmada geçen T$ kimdir, nedir falan :)

Amma haber yapmışız ha :) Neler varmış da haberimiz yokmuş :)
0
Necrodome
>> Valla uzun zamandır bu kadar eğlenceli, ateşli ve teknik detay dolu bir ´thread´ okumamıştım :)

he he, evet gercekten eglenceli, ate$li; fakat teknik detayi fazlaca lame..

register,stack alignment, setuid, leet dude..bakin; bu da cok teknik bir comment oldu..
0
FZ
E ne yapalım demek ki o ortamların da sosyolojisi öyle :) Adamlar buna alışmışlar, herhalde bir günde ortaya çıkmamıştır, süreç içinde diğerleri ile etkileşime gire gire, ellerindeki örneklere özene özene öyle bir ruh hali ve dil kullanımı geliştirmişlerdir :)

Bir de oradaki high-endian, little-endian, big-endian muhabbetleri bana epey eğlenceli geldi, neden derseniz bu muhabbetler bana hep Guliver'in Seyahatlerini, Liliput olayını falan çağrıştırmışır :) ileriseviye.org´daki C ile TCP/IP soket programlama makalesini tercüme ederken de epey bir süre bu çağrışımla boğuşmuştum :)

Son olarak diyorum ki: Bu security ve low-level programlama ortamları bir acayip yaw :) Ortada küfürler ve assembly kodları, C kodları falan uçuşuyor, seyretmeye değer bir şenlik bir bakıma. Psikolog ya da sosyolog olsam ciddi ciddi incelemek isterdim. Aslında bir ara burada verilen linklerden biri aracılığı ile ulaştığım Dada Engine mekanizması ile o muhabbetlerden yola çıkarak bu tip diyalogları yapay olarak üretebiliriz diye düşünüyorum, fantastik olurdu ;-)
0
anonim
Noir'a sevgi+selam ;-) - calaz
0
conan
YEAH MAN! ;) noir rules ;) Bunu okursan bana mail at noir!
0
FZ
FM: Eski dost hacker´ları buluşturan bilgisayar sitesi (romantic mood :-P
0
FZ
OpenBSD'ye bile güvenemeyeceksek... ohoooo :)
0
cazz
ne demisler : babana bile guvenme heie ;))
ne buyuk yalan!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.

SQL 2000´de bir açık, Turkiye ISP´lerinin birçoğunu esir aldı

sundance

Cumartesi saat 12:20 itibari ile, BNet ve Doruk %100 down! Sebep olarak MS SQL 2000 sunucularının bir açığını kullanan nimda benzeri bir worm´dan bahsediliyor. TTNet´in kesintileri ve depremden sonraki en büyük kesintilerden biri bu

Yeni slogan ´MS SQL 2000 kullanın rahat edin. Ne downtime sınırları, ne hizmet garantisi, aşın hepsini!´

Not:1453 numaralı portu reject etseler de olurdu :) Diğer ISP´lerden de haber aldıkça yayınlayacağız...

Kılıçla Yaşayan , Kılıçla Ölür... :)

anonim

Kevin Mitnick'in şirketinin web sitesi geçen hafta web sisteminde küçük bilinen bir açık olduğunu belirten bir Alaska'lı hacker tarafından hack edildi. Keşiften sonra 2 saat içerisinde gerekli yama geçildi.

Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0

FZ

Bilindiği üzere Microsoft pek çok büyük yazılımının güvenlikle ilgili durumunu elden geçiriyor ve bu işi bir süreliğine yeni yazılım çıkarmama kararı alacak kadar abartmış durumda.
Şirketin bu bağlamda ortaya koyduğu ürünlerden biri olarak ele alınabilecek bu güvenlik analiz yazılımı - Microsoft Baseline Security Analyzer 1.0 sisteminizi işletim sistemi, servisler, şifreler, web sunucu (IIS), veritabanı (SQL Server), tarayıcı (explorer) ve MS Office ile ilgili olarak test ediyor, olası güvenlik açıklarını ve bunlarla ilgili çözümleri listeliyor.

Tanımlanmamış Trojan Loader

SRLabs.net

Antivirüs yazılımları tarafından tanımlanamayan bir trojan loader mail yolu ile yayılmaya başladı. Türkiye kaynaklı olan malware kariyer.net'ten gelmiş gibi gözüken bir mail ile yayılmaktadır.