OpenOffice Kritik Güvenlik Açığı

0
Geryon
OpenOffice 1.0.1'de 2.0Beta'ya kadar olan versiyonlarda kritik bir açık bulundu. Açık sayesinde word dökümanlarınız sisteminizde kod çalıştırabiliyor.

Hem GNU/Linux hem de Microsoft Windows sistemleri açıktan etkileniyor.

http://www.securityfocus.com/bid/13092

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... Haberin yayınlanma tarihi 20 Nisan. Debian Sarge'a düzeltilmiş sürümün giriş tarihi 21 Nisan.... Bence hiç fena değil...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

WinNT/IIS yöneticilerine 1 Nisan şakası

larweda

Birçok anti-güvenlik grubu 1 Nisan günü acı bir şaka yaparak Internette WinNT/W2K - MS IIS konfigürasyonuna sahip web sunucularının güvenlik önlemlerini kırdı ve anasayfalarını değiştirdi.

Microsoft Windows NT4.0 veya Microsoft Windows 2000 sunucular üzerinde Microsoft Internet Information Server ile sunulan ve saldiriya ugrayan adresler arasında Walt Disney, Wall Street Journal'in WebWatch'ı, British Telecomms, HSBC, Good Year Motors, MSN Dollars, Amerikan Deniz Kuvvetleri Taktik Sistemleri (Navy Center for Tactical Systems Interoperability), Ringling Bros. and Barnum & Bailey ve Doğu Carolina Üniversitesi de var.

Microsoft © IIS 5.0 yine... yeniden...

conan

1 Mayis'ta eEye Digital Security gurubunun bugtraq'a acikladigi guvenlik acigina gore Win2000 © IIS 5.00'da .printer ISAPI filtresinde bir buffer overflow mevcut. IIP'deki (Internet Printing Protocol) bu aciga gore http portundan yaklasik 420 byte'in ustu bir bilgi gonderildiginde IIP Win2000'in reboot etmesine neden oluyor.

Acik daha fazla incelendiginde gerekli bellek yerlerine yerlestirilen kodlari da SYSTEM erisim seviyesinde (level access) calistirmanin mumkun oldugu goruluyor. Neden son bes gunde bu kadar cok web sitesi hack edildi acaba ;)

Bir ICQ hackerı ile röportaj

sundance

Hep merak etmişimdir, neden ICQ numaraları çalınır, insanlar bunu niye yapar vs. diye.

Hayal meyal hatırlıyorum Robin`in ICQ numarasının çalınmış olduğunu, bugün de onu online görünce, hemen `naber` dedim, gelen cevap ilginçti

`Ben sandığın kişi değilim onun ICQ`sunu hackledim`

Bunun üstüne de çok ilginç bir sohbet başladı... Siz hiç altı haneli bir ICQ numarasının $200 gibi paralara satılabildiğini biliyor muydunuz ? Ben bilmiyordum :) (Ed: 31/12/2001 itibariyle Robin ICQ numarasını geri almış bulunmakta :)

JavaScrypt

FZ

Autodesk firmasının kurucularından ve efsanevi AutoCAD programının yazarlarından biri olan John Walker, DES şifreleme standardının yerini almış olan AES´i (yani Rijndael algoritmasını) JavaScript ortamına taşıdı. Şifreleme, şifre çözme, parola cümlesi oluşturma ve steganografi işlevlerini barındıran bu JavaScript kullanımı GPL lisanslı olarak isteyen herkesin kullanımına açık.

C/C++ dururken neden JavaScript kullanayım, deli miyim divane miyim ben tepkisini verecekler ilgili sayfada usta programcının gerekçelerini okuyabilirler.