15 Yaşındaki Hacker Kraliçesi

0
sundance
Uzakdoğu`da yerel bir ISP`nin öğrenciler arasında düzenlediği "Hacker Kraliçesi" yarışmasında Choi Hae-ran adındaki 15 yaşındaki öğrenci birinci oldu.

Diğer yarışmacıların bir kaç günde hack etmeyi başardıkları siteleri dört saat gibi kısa bir sürede ele geçiren genç kraliçenin (prenses daha uygun sanırım :) bütün hacking bilgilerini Internet`de dolaşarak edindiği ve bilgisayar dergilerini ve teknik kitapları ders kitaplarına tercih etmesine rağmen sınıfının önde gelen öğrencilerinden olduğu açıklandı.

Görüşler

0
anonim
Merhaba
Ben istanbul teknık unıversıtesı bılgısayar bolumu 2 sınıf oğrencisiyim
Biz kendı aramız da bı takım kurduk bıtakım programlar yazarak cesıtlı web sıtelerını ve cesıtlı programları de bug edıyoruz Benım amacım turkıyede neler oldunu belırtmek turkıyede zanledılenden daha cok hacker var tarıhını hatırlamadım bı gun istanbul avruba yakasında bı semt de bı bılgısayar fuarı oldu orda 8 yasında bır cocuk la tanıstım cocuk kendı ısletım sıstenı yazmıs tı bu ısletım sıstemının amacı ıcq dreamwear gıbı programları dos gıbı bıpencere altında de bug ederek domaın almak...
demek ıstedım sukı suan ıstanbulda bıle 15 yasındakı hacker kralıceden cok daha ıı bılgısayar kulanıcıları yada hacker lar var....
0
anonim
ben 16 yasındayım hackerlık yolunda ılerlıyorum herseyı hemen yapabılıyorum ama 486 dx bır bılgısyarım var onun ıcın maddı yetersılıkten surunuyorum
0
sundance
Çok afedersin ama, sanırım kullandığın kelimelerin anlamini bilmiyorsun (bazılarının yazılışlarını da)
0
anonim
Hmmm bunu hic dusunmemistim. de bug edip bir domain almaliyiz. Kahretsin neden aklima gelmedi! dos tabii ya... dreamwear`in dos uzantili penceresinden yazdigimiz isletim sistemine hack transferi... tabii ya. olaydaki anahtar buydu iste....

Hey allam...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Trusted Computing Hakkında Bir Sunum

sundance

Uzun bir süredir bahsi geçen "Bilgisayarınıza bir chip takılacak, bu sayede yazılım üreticileri ve web siteleri başta olmak üzere herkes kim olduğunuzu bilecek ve güvende olacaksınız" şeklinde lanse edilen Trusted Computing hakkında inanılmaz bir sunuma rastladım.

RMS'in "Treacherous (Hileci) computing" diye yorumladığı TC, Microsoft, Intel, IBM, HP ve AMD'nin birarada yeraldığı nadir projelerden biri. İki ayrı kalitedeki (25MB/50Mb) sunumu izleyin ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız. Ben şimdiye kadar daha iyi bir sunum izlemedim.
Daha detaylı bilgi için adres AgainstTCPA

Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

e2e

FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

OWASP AppSecTr Buluşması - Siber Güvenlik

solarhalo

Türkiye'de, Siber Güvenlik alanında, çoğu konferans adı altındaki reklam kokan hareketlerle dolu organizasyonlara katılmam. Gidersiniz, size ürün itelemeye çalışırlar, bir nevi özgün yaklaşım yerine kutu satıcılığı anlamına gelen bu hareketler Türkiye'de Siber Güvenlik olayını doğmadan öldürmektir. Neyse ki son zamanlarda yerli üreticiler güzel alternatiflerle çıkmaya başladılar ancak...

Full Disclosure: Güvenlik Çarkının Değişmez Dişlisi

anonim

Bilgisayar sistemleri varolduğundan beri insanlığa hizmet etmiştir. Gelişimin şimdikine oranla daha hızlı olduğu ve standartların oluşturulmaya başladığı yıllarda bilgiye ulaşmak şimdiki kadar kolay değildi. Varoluş ve standartlaşma süreçlerindeki rekabet, yazılım ve donanım firmalarının ürünlerinin teknik spesifikasyonlarını gizlemesine yol açıyordu. Bu bilgilerin gizlenmesi ise sektörün yol almasını yavaşlattığı gibi önemli bir olgu olan 'Bilgiye ulaşmanın hiç kimse tarafından engellenmemesi gerektiği' prensibine de ters düşüyordu.

DDoS Saldırıları ve Korunma Yolları Eğitimi

anonim

DDOS saldırıları Internet dünyasının en eski ve en etkili saldırılarıdır. DDOS saldırılarına karşı kesin bir reçete olamayacağı için bu tip saldırılarlar karşı karşıya kalmadan konu hakkındadetaylı bilgi sahibi olmak en büyük silahtır.

Konu hakkında bilgi sahibi olmadan alınacak DDOS koruma ürünleri ayrı bir DOS’a (servis kesintisi) sebep olabilmektedir.