Gündem: Email servisleri (ve güvenlik)

0
e2e
FM'nin gündemi "web tabalı e-posta" servisleriyle devam ediyorken, (FZ'nin bir yorumunda yazdığı, "kendi mail sunucunuzu kurun" önerisinden de esinlenerek) güvenli bir mail servisi kurmanın yöntemlerini öğrenmek fena olmaz.

POP destekli bir mail sunucusu için belki daha ayrıntılı bir araştırma yapmak gerekir. Ama web tabanlı bir mail servisi için gerekli güvenlik adımları Secure Web Based Mail Services başlıklı bu makaleden öğrenilebilir.

İlgili Yazılar

Sahte Microsoft İmzası

anonim

Microsoft bir işletim sistemi üzerinde yine Microsoft bir web tarayıcısı kullanırken akla gelen ilk şey bu dijital imzalardan en güvenilir olanının yine Microsoft firmasına ait olacağını düşünmektir, çok normal bir şekilde de olması gereken budur.

Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığı Microsoft tarafından yapılan ilginç bir açıklamayla anlaşılmıştır. Yapılan açıklamada denildiğine göre 29 Ocak ve 30 Ocak 2001 tarihinde VeriSign dijital imza firmasından bir kullanıcı Microsoft’un bir elemanı olduğuna inandırarak Class3 bir kod imzasını Microsoft adına elde etmeyi başarmış. Bu da pek tabii ki normalde Microsoft’a ait olmayan bir takım kodların sanki Microsoft tarafından dağıtılıyormuş gibi Internet Explorer’da uyarının gelmesi demek. Bu sayede eğer istenirse ActiveX kontrolleriyle ya da MS Office makroları ile bilgisayarınıza girilmesi ya da zarar verilmesi mümkün olmakta. Bu duruma bir aktif içerikli bir web sayfasını ziyaret ederken düşebileceğiniz gibi, üzerinde eklenti bulunan bir mail ile de başınız derde girebilir. Üstelik yapanın imzasında Microsoft yazdığı halde.

Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

conan

Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri

anonim

DoS (Denial of Service) atakları çok yeni bir konu olmasa da lamer camiasında kolay uygulanabilir olması ve az teknik bilgi istemesi nedeniyle halen popularitesini koruyor. Bu konu ile ile ilgili daha detaylı bilgi için Özgür ÖZDEMİRCİLİ tarafından hazırlanan "DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri" başlıklı belgeye bu adresden ulaşalabilirsiniz.

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Ulusal Kriptoloji Enstitüsü Stajyer Arıyor

FZ

TÜBİTAK bünyesindeki Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü bu yaz bünyesinde görevlendirmek üzere en az 1 ay çalışabilecek stajyer öğrenciler arıyor. Başvuracak adayların aşağıdaki bölümlerden birinden olmaları isteniyor:
  • Elektrik Mühendisliği
  • Elektronik Mühendisliği
  • Bilgisayar Mühendisliği
  • Dilbilim