Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

0
FZ
Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Konferans içeriği ve programı:
09:30 Açılış

10:00 Aviram Jenik, Beyond Security
Breaking virtual keyboards

11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

12:00 Öğle Arası

12:20 Ziya Gökalp, Servus
Access Control & Authentication Systems

13:00 Özcan Yıldız,Academytech
VoIP Security

14:00 Gadi Evron, Beyond Security
Estonia: Information Warfare and Lessons Learned

15:00 Mert SARICA, IBTECH
Home ADSL vulnerability

16:00 Noam Rathaus,Beyond Security
From vulnerability to a worm

17:00 Sohbet ve Kapanış

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Görüşler

0
dendiz
11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

Fischer soyisimli birinin phishing hakkinda bir sunum yapacak olmasi da enteresan olmu$
0
dendiz
11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

Fischer soyisimli birinin phishing hakkinda bir sunum yapacak olmasi da enteresan olmu$
0
anhanguera
gidelim, gorelim, dinleyelim, ogrenelim, tanisalim, kaynasalim.
0
robertosmix
Abartmakta üstümüze yok şerefsizim.
0
elrond
Güzel aslında ama doğum günüm yahu ;) Şimdi orada kafa mı patlatalım yani
0
Titus
Keşke "Hacker" kelimesini kullanmasaydınız, şimdi yurdum insanı gider oraya "Abi benim hatunun msn parolasını kırsana" diye yalvarmaya kalkar :)
0
SubZero
PAM'da bu salon nerede yahu?
0
theapache
Konferans konulari ilginc , ama dunyanin en unlu 'hacker' lari olduklarina dair suphelerim var.
Ayrica katilim icin ucret istenmekte, haberiniz ola

"Öncelikle düzenlediğimiz TrSEC Konferansına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Kendi referans müşterilerimiz dışında bu konferansa bireysel yada kurumsal dışarıdan dahil olabilmeniz için 30 ytl (KDV dahil) katılım ücreti ödemeniz gerekmektedir."

seklinde bir mail aldim konferansi duzenleyenler tarafindan.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Tehdit ve Cesaret

FZ

Mine G. Kırıkkanat'ın 27 Ekim 2001 tarihli (Cumartesi) yazısından alıntıdır (yorumsuz):

... Suç duyurusunda bulunduğumuz ölüm tehditlerinden biri, İBDA-C imzalıydı ve İhlas Holding kuruluşu ihlas.net.tr'nin bir abonesinden geldiği tespit edildi. Adam bulundu, sorgulandı ve önce DGM, halen İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor. Ancak başından beri suçu reddediyor ve kişisel Internet şifresini ihlas.net.tr'den edinen başka birisinin onun adresiyle tehdit göndermiş olması ihtimali var.

Router Tasarlarken Dikkatli Olmak Lazım! ;-)

FZ

2003 yılının Mayıs ayında `University of Wisconsin - Madison´ ağ yöneticileri kampüsteki kamuya açık NTP (Network Time Protocol) zaman sunucusu bilgisayarın kaldıramayacağı kadar yoğun bir trafiğe maruz kaldığını saptadılar. Başlangıçta saniyede yüzbinlerce paketten oluşan bu trafiği DDoS (Distributed Denial of Service) saldırısı olarak algılayan ağ yöneticileri durumu inceleyince bunun böyle olmadığını gördüler.

Problemin pek çok organizasyonda bolca bulunan ucuz ve küçük bir router cihazdaki gömülü koddan kaynaklandığı tespit edildi ve üretici firma ile temas kurma çabaları başladı... Bu süreci çok güzel ve detaylı bir şekilde yansıtan teknik raporu tüm ilgililerin okumasında fayda var. Söz konusu süreç aynı zamanda üniversite sanayi işbirliğine dair güzel bir örnek.

Default installation

HoLY

Open source sistemlerin güvenlik bakımından kişiye daha bi güven verdiği tartışmasız. Gerçi geçen sene içinde *nix ve türevlerinde bulunan güvenlik açıkları sayısının Windowsa oranla baya bi fazla olmasına rağmen biz genede *nix diyoruz.:)Konuya gireyim,Default installation yapılmış bir sistem internet üstünde ne kadar süre sizce hacklenmeden kalabilir.Süreleri görünce gerçekten şaşırdım, adamlar boş durmuyor. Test amaçlı 4 tane redhat 6.2 sistemi default olarak yükleyip üstündeki aktiviteleri gözlemlemişler.Makinelerden birisinin hacklenme süresi 26 dakika, sistemlere yükledikleri bash key stroke loggerlar sayesinde de ne gibi faliyetlerde bulunulduğunu incelemişler.Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi bu linkte. http://www.lucidic.net

Kevin Mitnick: Soru / Cevap

anonim

Internet'e geri dönen Kevin Mitnick, slashdot.org'da sorulan soruları cevaplıyor. Yazıda ilginç soru ve cevaplar yer alıyor.. http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/04/2233250

Live CD'ler ve read-only mount

e2e

GNU/Linux'un en büyük katkılarından biri de Live CD'ler oldu. Knoppix ile başlayan Live CD serisi şimdilerde epey bir arttı. Live CD'lerin en temel kullanım alanlarından biri de "forensic", yani "kırılmış" bir sistem üzerinde iz sürme, kanıt bulma vs. Live CD'lerin makinadaki disk bölümlerini read-only mount etme özelliği sayesinde diskte herhangi bir kanıt kaybına neden olmadan bu işlem rahatlıkla yapılabiliyor, ya da en azından öyle düşünülüyordu.

Linux-Forensics.com'da yer alan bu incelemeye göre bu konuda istisnalar var. Yazar, EXT3 ve Reiserfs dosya sistemi olan disklerde read-only mount edilmesine rağmen disklerdeki hash değerlerinin değiştiğini belirtiyor. Bunun bu dosya sistemlerinin journaling özelliğinden kaynaklanıyor olabileceğini de ekleyen yazar, bunun sadece Knoppix'in değil, denediği başka Live CD GNU/Linux'larda da olduğunu söylüyor.