Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

0
FZ
Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.
Konferans içeriği ve programı:
09:30 Açılış

10:00 Aviram Jenik, Beyond Security
Breaking virtual keyboards

11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

12:00 Öğle Arası

12:20 Ziya Gökalp, Servus
Access Control & Authentication Systems

13:00 Özcan Yıldız,Academytech
VoIP Security

14:00 Gadi Evron, Beyond Security
Estonia: Information Warfare and Lessons Learned

15:00 Mert SARICA, IBTECH
Home ADSL vulnerability

16:00 Noam Rathaus,Beyond Security
From vulnerability to a worm

17:00 Sohbet ve Kapanış

Kaynak: http://www.tubiderbd.com/

Görüşler

0
dendiz
11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

Fischer soyisimli birinin phishing hakkinda bir sunum yapacak olmasi da enteresan olmu$
0
dendiz
11:00 Christoph Fischer, BFK
Online crime and phishing

Fischer soyisimli birinin phishing hakkinda bir sunum yapacak olmasi da enteresan olmu$
0
anhanguera
gidelim, gorelim, dinleyelim, ogrenelim, tanisalim, kaynasalim.
0
robertosmix
Abartmakta üstümüze yok şerefsizim.
0
elrond
Güzel aslında ama doğum günüm yahu ;) Şimdi orada kafa mı patlatalım yani
0
Titus
Keşke "Hacker" kelimesini kullanmasaydınız, şimdi yurdum insanı gider oraya "Abi benim hatunun msn parolasını kırsana" diye yalvarmaya kalkar :)
0
SubZero
PAM'da bu salon nerede yahu?
0
theapache
Konferans konulari ilginc , ama dunyanin en unlu 'hacker' lari olduklarina dair suphelerim var.
Ayrica katilim icin ucret istenmekte, haberiniz ola

"Öncelikle düzenlediğimiz TrSEC Konferansına göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz.
Kendi referans müşterilerimiz dışında bu konferansa bireysel yada kurumsal dışarıdan dahil olabilmeniz için 30 ytl (KDV dahil) katılım ücreti ödemeniz gerekmektedir."

seklinde bir mail aldim konferansi duzenleyenler tarafindan.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Paranoyaklar için THL

FZ

Güvenlik konusunda hassas bir insan olabilirsiniz. Kullandığınız bilgisayarın klavyesinde bastığınız tuşların bir yazılım ya da donanım tarafından bir yerlere kaydedildiğini düşünüyor olabilirsiniz (key logging). PGP anahtarlarınızın çalınacağından korkuyor olabilirsiniz. Ya da birilerinin TEMPEST yöntemi ile sistemi gözetlediğinden şüpheleniyor olabilirsiniz.

Yani kısaca paranoyak olabilirsiniz ve o zaman Tinfoil Hat Linux ilginizi çekebilir.

Not: Biraz fazla popüler olan bu yazılımın web sitesi eğer sizi hayal kırıklığına uğrattı ise bana küfretmeden önce sistemin yazarının iddia ettiği gibi birkaç hafta bekleyin, olmazsa şikayetlerinizi gene yukarıda bahsi geçen kişiye iletin ;-)

McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

anonim

Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Wikileaks kurucusu tecavüzle suçlandı/suçlanmadı!

sundance

Sızdırılmış dökümanları bütün dünyaya yayarak, özgür basının idol sitelerinden biri olan Wikileaks'in sözcüsü Julian Assange hakkındaki tecavüz suçlaması İsveç makamları tarafından geri çekildi.

Daha önce Bilderberg toplantı raporlarını, 9/11 sırasındaki 575,000 SMS kaydını ve son olarak da Afganistan'daki savaşla ilgili 92,000 belgeyi halka duyuran Wikileaks ve sözcüsü, popülaritenin artması ile çeşitli saldırılara maruz kalmışlardı.

SQL Server 7.0 için yazılmış WORM yakalandı

FZ

Sistem yöneticisi (sa user) için parola tanımlanmamış SQL Server 7.0 veritabanı sunucu sistemine sızabilen bir worm yazılımı (kurtçuk) yakalandı.

Sisteme girebildikten sonra iki Truva atı (Trojan horse) programını sisteme yerleştiren worm yazılımı bu şekilde kontrolü worm yaratıcısına aktarmaya çalışıyor.

Yazılım Yalan Söyler Mi? Adobe Acrobat Reader Vakası

FZ

Language Blog isimli ve genellikle dilbilimcilerin yazdığı bir kolektif blog'da Adobe Acrobat Reader ile ilgili bir girdi dikkatimi çekti.

Yazara göre Acrobat Reader'in Preferences kısmına gelir ve JavaScript'i kaldırmaya çalışırsanız baktığınız belgede JavaScript kullanıldığına ve bu özellik kaldırılırsa düzgün görüntüleme yapılamayacağına dair bir uyarı geliyor. Blog girdisinin yazarı Acrobat Reader 6.0.3'ü Mac üzerinde kullanırken böyle bir deneme yaptığında benzer bir şeyle karşılaştığını ancak işin garibi söz konusu belgenin kendi hazırladığı ve LaTeX'ten PDF'ye dönüştürdüğü bir belge olduğunu dolayısı ile JavaScript filan içermediğini belirtiyor! Dolayısı ile programın yalan söylemesi söz konusu.

Belgelerde JavaScript kullanılmasının sebebi ise Remote Approach isimli bir şirketin PDF okunduğu zaman bunun okundu bilgisini Internet üzerinden başka bir yere iletecek bir sistem geliştirmiş olması. "Web bug"lardan sonra başımıza bir de bu çıktı ;-) Neyse ki Acrobat Reader'daki JavaScript uyarılara rağmen iptal edilebiliyor.