Web Güvenliği E-Dergi

0
anonim
İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.
Ücretsiz olarak internet üzerinden yayımlanacak web güvenliği e-dergisi ile okurlar, web uygulama saldırı vektörleri ve önlemleri, otomatik web açıklık tarayıcıları, güvenli kod teknikleri ve web güvenlik duvarları gibi konularda detaylı bilgi edinebiliyor.

Web Güvenlik Topluluğu: http://www.webguvenligi.org
Web Güvenliği E-Dergi : http://dergi.webguvenligi.org

Görüşler

0
ZZombie
Çok güzel bir proje, umarım ilgi artar ve devamı da gelir.

Takip edilecekler listeme aldım.

Başarılarınızın devamını dilerim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Solaris Sistemlerde Ciddi Güvenlik Açığı

FZ

Dün yayınlanan ve sadece Sun Solaris 10, Solaris 11 işletim sistemlerini etkileyen güvenlik açığı telnet servisine herhangi bir sistem kullanıcısının parolasız bağlanabilmesini sağlıyor. Eğer root kullanıcısının telnet erişim yetkisi varsa bu, parolayı bilmeden sisteme tam yetkili erişilmesi manasına geliyor. Benzer bir açık 1994 yılında bazı UNIX sistemlerinde de görülmüştü.

Güvenlik açığını nasıl test edersiniz?

Anonim gezinti için Tor kullanırken dikkat!

anonim

Tor EFF'nin anonim gezinti için ücretsiz sağladığı, ticari alternatiflerinden daha gelişmiş bir yazılım. Fakat Tor kullansanız bile basit yöntemlerle kimliğiniz ortaya çıkarılabiliyor. Tor kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanmış:

Big Brother Is Watching You

metalyric

Uyarı: Aşağıdaki haberin yazarı, daha sonra "haberdeki bilgisayara el konulduğunun gözünden kaçtığını" belirterek haberin geri çekilmesini talep etmiştir. Malesef bu habere yorum yapan okurlarımıza olan sorumluluğumuz yüzünden böyle bir şey yapamıyoruz. Lütfen haberi bunun bilinciyle okuyun.

Pasaportumda casus çip mi var?

towsonu2003

Yakında pasaport başvurusunda mı bulunmayı düşünüyorsunuz?

Radikal'in geçtiği habere göre 2007'nin başlarından itibaren yeni pasaportunuzda, daha önce beklenildiği üzere, içinde kişisel bilgilerinizin bulunduğu bir RFID (Radyo Frekansı ile Tanımlama) çipi olacak. Ama bu çipe eklenecek bilgiler hakkında detaylar henüz bilinmiyor.

JPEG lerde Virüs

redogre

Evet maalesef sonunda bu da yapıldı. McAfee sitesinde ki haberde yeni bulunan Perrun adlı virüsün jpeg uzantılı resim dosyalarını kullanarak bulaştığını yazıyor. Virüsün bulaşması için makinaya extractor'ının da bulaşmış olması gerekiyor. Ama bu olduktan sonra virüs tüm jpeglere bulaşıp yayılıyor.Perrun zararı olmayan bir virüs ama yakında takipçilerinin nasıl olabileceğini herkes tahmin edebilir herhalde.

Sevgili futursuz yazarınız Redogre de, 3 hafta önce ilk defa kurduğu Outlook Express programından açtığı bir jpeg ile Klez sahibi olmuştu. Artık resim dosyalarıda güvensiz olduğuna göre benim gibi rahat insanların da virüs korumasız günleri sona erdi galiba....