Web Güvenliği E-Dergi

0
anonim
İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.
Ücretsiz olarak internet üzerinden yayımlanacak web güvenliği e-dergisi ile okurlar, web uygulama saldırı vektörleri ve önlemleri, otomatik web açıklık tarayıcıları, güvenli kod teknikleri ve web güvenlik duvarları gibi konularda detaylı bilgi edinebiliyor.

Web Güvenlik Topluluğu: http://www.webguvenligi.org
Web Güvenliği E-Dergi : http://dergi.webguvenligi.org

Görüşler

0
ZZombie
Çok güzel bir proje, umarım ilgi artar ve devamı da gelir.

Takip edilecekler listeme aldım.

Başarılarınızın devamını dilerim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SHA-1 Kırıldı!

tongucyumruk

Elektronik bankacılık uygulamalarından dijital imzaya, kablosuz ağ güvenliğinden binlerce web sitesinin kullanıcı veritabanlarına kadar güvenliğe ihtiyaç duyulan birçok noktada kullanılan ve günümüze kadar başta ABD olmak üzere birçok ülke tarafından "resmi" harmanlama (hashing) algoritması olarak kullanılan SHA-1 Çinli bir bir bilim insanı ve ekibi tarafından kırıldı.

Botnet Riskine Maruz Kalan ADSL Modem / Router Cihazlar

FZ

Az önce bize ulaşan bir e-postayı paylaşıyorum:

"Emre Bey,

Router'ları infect eden bir tür botnet'e rastlanılmıştır.

Bu konu hakkında olabildiğince yaygın olarak adsl, kablo ve wireless kullanıcılarını uyarmak ve önlem alma konusunda hızlı davranmalıyız.

Bu konudaki haberi Fazlamesai ve blogunuzda yayınlarsanız seviniriz.

http://www.adam.com.au/bogaurd/PSYB0T.pdf
http://www.dronebl.org/blog/8"

NetSec Güvenlik Bülteni Sayı:2

parsifal

Hilmi ESEN, Huzeyfe ÖNAL, Sertan KOLAT'ın katkılarıyla, NetSec Güvenlik Bülteni sayı 2 çıktı!

Owasp TOP 5 PHP güvenlik açıkları ve Stefan Esser'in yazısı

Yns_

Bilindiği üzere son günlerde birçok yabancı kaynak OWASP'ın PHP konusunda en çok karşılaşılan güvenlik açıklarını açıkladığı ve çözüm ürettiği sayfayı duyurdu.

hardened-php kurucularından Stefan Esser blogunda bu makaledeki eksik yanları sitemkar bir şekilde ifade etmiş, yer yer Chris Shiflett'e de taş atmış.

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.