McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

0
anonim
Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Görüşler

0
conan
Amerikan hukumetinde kapali kod konusunda ciddi supheler olusmaya basladi. Bu konuda uzun bir yazi hazirliyorum. Bitince yayinlarim burada.
0
anonim
Kapali kod konusunda supheler mi? Amerikan hukumeti o zaman MS yerine Linux'u desteklemye baslayacak :)
0
conan
MS yerine Linux degil, Windows yerine Linux daha dogru olur sanirim. Ama asil onemli olan Open source icin buyuk hamleler yapiliyor. Bakalim neler olacak... :)
0
anonim
Bu habere gondericisinden ekleme:
Yine ./ da okudugum bir habere gore :) Symantec de tanimiycakmis. Fakat baskalari tarafindan yapilan modifikasyonlari tespit edip kullaniciyi uyaracakmis.

Symantec chief researcher Eric Chien stated that provided a hypothetical keystroke logging tool was used only by the FBI, Symantec would avoid updating its antivirus tools to detect such a Trojan, echoing a similar stance Network Associates allegedly took with its McAfee anti- virus software earlier this week. 'If it was under the control of the FBI, with appropriate technical safeguards in place to prevent possible misuse, and nobody else used it -- we wouldn't detect it,' said Chien. 'However we would detect modified versions that might be used by hackers.'
0
anonim
>Yine ./ da
DotSlash? ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Netsec Güvenlik Bülteni: Sayı 30 – 18.07.2010

anonim

Netsec ağ ve bilgi güvenliği listesi üyeleri tarafından hazırlanan güvenlik bülteninin 30. sayısı çıktı.

Güvenlik... Nereye Kadar?

FZ

Bilgisayar güvenlik uzmanları son algoritmaları, 2048 bitlik şifreleme yöntemlerini, vs. kıran kırana tartışa dursun, uzakta, güneyde bir yerde....

Tarih 27 Ağustos 2003. Yer: Avustralya, Uluslararası Sydney Havaalanı. Kendilerini bilgisayar teknisyeni olarak tanıtan iki adam kargo ve istihbarat bölümünün bilgi işlem departmanına ellerini kolların sallaya sallaya giriyorlar, 2 kocaman Mainframe´i söktükten sonra tekerlekli arabalar üzerine yükleyip binadan dışarı çıkarıyorlar. Adamlardan bir daha haber alınamıyor...
Haberin tamamı

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...

UNIX ile ilgili güvenlik problemleri

FZ

Internet Security Systems (ISS) geçen hafta yaptığı bir açıklama ile pek çok büyük ticari UNIX sisteminin güvenlik açığı bulunduğunu belirtti.

Konu ile ilgili olarak HP ve Sun Microsystems firmalarının yoğun eleştirilerine ve "yok bizim sistemlerin öyle bir problemi, atıyorsun" tarzı demeçlerine maruz kalan ISS iddia ettiği problemlerin varlığı konusunda iddialı ve sistem yöneticilerini uyarmaya devam etmekte ısrarlı.

Web Güvenliği E-Dergi 3. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan Web Güvenliği E-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Aralık 2009 3. sayısı da yayımlandı.