McAfee FBI´ın casus yazılımını görmezden gelecek

0
anonim
Slashdot'da okuduğum bir habere göre, McAfee, antivirus ürünlerinin, FBI'ın şüphelilerin bilgisayarına sızdırdığı ve tuş vuruşlarını FBI'a gönderen trojanını (Magic Lantern) görmezden geleceğini açıklamış.
Peki virus yazarları Magic Lantern'in modifikasyonlarını çıkarırlarsa? Güvenlik yazılımlarında Amerikan ürünlerine güvenemeyecek miyiz? Güvenlik konularında open-source yaklaşımları gerekliliğini hissettirmeye başladı..

Görüşler

0
conan
Amerikan hukumetinde kapali kod konusunda ciddi supheler olusmaya basladi. Bu konuda uzun bir yazi hazirliyorum. Bitince yayinlarim burada.
0
anonim
Kapali kod konusunda supheler mi? Amerikan hukumeti o zaman MS yerine Linux'u desteklemye baslayacak :)
0
conan
MS yerine Linux degil, Windows yerine Linux daha dogru olur sanirim. Ama asil onemli olan Open source icin buyuk hamleler yapiliyor. Bakalim neler olacak... :)
0
anonim
Bu habere gondericisinden ekleme:
Yine ./ da okudugum bir habere gore :) Symantec de tanimiycakmis. Fakat baskalari tarafindan yapilan modifikasyonlari tespit edip kullaniciyi uyaracakmis.

Symantec chief researcher Eric Chien stated that provided a hypothetical keystroke logging tool was used only by the FBI, Symantec would avoid updating its antivirus tools to detect such a Trojan, echoing a similar stance Network Associates allegedly took with its McAfee anti- virus software earlier this week. 'If it was under the control of the FBI, with appropriate technical safeguards in place to prevent possible misuse, and nobody else used it -- we wouldn't detect it,' said Chien. 'However we would detect modified versions that might be used by hackers.'
0
anonim
>Yine ./ da
DotSlash? ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100.000 $ isteyen

anonim

$100.000`lık Hacking Yarışması.Korea Digital Works`un düzenlediği yarışma`da firmanın güvenlik programı olan WOKS tarafından korunan servera ilk erişim hakkı kazanan ve ismini sitenin index`ine yazan Hacker`a tam $100.000 ödül verilecek.

DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri

anonim

DoS (Denial of Service) atakları çok yeni bir konu olmasa da lamer camiasında kolay uygulanabilir olması ve az teknik bilgi istemesi nedeniyle halen popularitesini koruyor. Bu konu ile ile ilgili daha detaylı bilgi için Özgür ÖZDEMİRCİLİ tarafından hazırlanan "DoS Atakları ve Korunma Yöntemleri" başlıklı belgeye bu adresden ulaşalabilirsiniz.

Güvenlik, Paranoya ve ICAT

FZ

Eğer bilgisayar kullanıyorsanız ve güvenlik kavramı size basit bir kelimeden daha fazlasını ifade ediyorsa o halde biraz sonra bahsedeceğim siteye bakmak zorundasınız!

ICAT Metabase isimli bu Internet sitesi en son 2 Ağustos 2001 tarihinde güncellenmiş olup bilgisayar yazılımları ve donanımları ile ilgili 2680 kadar "zayıf, saldırılabilir" noktanın çok detaylı ve spesifik kategorilendirilmiş bir veritabanını içeriyor.

MyDoom, SCO´ya Karşı

malkocoglu

En hızlı yayılan virüs olarak taımlanan MyDoom, özellikle Windows işletim sistemini ve SCO'nun sitesini hedef alıyor. Biraz önce CNN Int'de seyrettiğimiz SCO'nun CEO'su Darl McBride, Linux'a dava açtıkları için serbest yazılım gurupları tarafından hedef alındıklarını iddia etti. SCO, MyDoom'u yazanın yakalanması için 250.000 $ teklif ediyor.
CNN

Türkçe Güvenlik Wikisi

charissma

Türkiye'de ilk defa bir güvenlik wikisi açıldı, Doctus Wiki. Aslında açılalı 3-4 ay oldu ama şu sıralar hızlı bir ilerleme kaydediyor. Bilgi olarak; bu Türkçe olarak yayına geçen ilk güvenlik wikisi ve ev kullanıcılarına hitap ediyor. Dünyaya baktığımızda ise sadece bir tane daha var, Castlecops wiki.