Security Portal

0
sundance
Güvenlikle ilgili en son haberlere anında erişmek mi istiyorsunuz ? Ya da bu konuda bilginizi arttırmak makaleler okumak mı ?

Security Portal.com bu iş için en ideal sitelerden biri. Dahası Windows makinanıza SecurityFocus Page indirip, çok daha dinamik olarak en son exploitlerden ve güncellemelerden haberdar olabilirsiniz.
Unutmayın herşey on dakika daha önce haberdar olabilmek için...

İlgili Yazılar

CryptoAPI ile Verilerimizi Güvenlik Altına Alalım (ama nasıl?)

anonim

21. yüzyılda yaşadığımızı göz önüne alarak artık hepimizin mümkün olduğunca Telnet yerine SSH, FTP yerine SFTP ve HTTP yerine HTTPS kullanarak verilerimizin Internet üzerinde bir noktadan bir noktaya ulaştırılması sırasında yol üzerinde pusuya yatmış karanlık şahıslar tarafından ele geçirilmesini engellediğimizi sanıyorum. Eğer bunu yapmıyorsanız, bu karanlık şahıslara fırsat verdiğiniz için er ya da geç Nasreddin Hoca'nın başına gelen "Peki ama hırsızın hiç mi suçu yok?" durumuna düşmeniz kaçınılmazdır...

WhatsApp, Signal, BlackBerry Messenger ve Diğerleri: Hangisini Kullanmalı? Neden? #1

Zakkum

İnternetin her geçen gün daha fazla hayatımızın içine girmesi güvenlik konusunu daha sık ve geniş ölçekte tartışılır hale getirdi. Özellikle son yıllarda internet üzerinden gerçekleşen ifşa hareketleri (Wikileaks, Snowden, Panama Belgeleri vs.) konuyu haliyle daha da alevlendirdi. Bugün artık herhangi bir şüpheye yer bırakmadan biliyoruz ki kullandığımız internet artık bir kitlesel gözetleme...

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

TÜBİTAK Milli Bir Yazılımla Şifrelemeli Cep Telefonu Geliştirdi

anonim

TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE), tamamen özgün ve milli bir yazılımla şifreleme özellikli cep telefonu geliştirdi.

Türk Telekom Sitesi ve Win2003 Server

anonim

13 Haziran Cuma günü web sunucularına gizlice girilen Turk Ttelekom web sitesinin hangi işletim sistemi ve web sunucu yazılımını kullandığını merak edip ufak bir araştırma yaptım. Sanırım oralarda birileri bir hayli hayalperest, aşırı iyimser vs.

Netcraft.com sitesindeki "What's that site running?"e Türk Telekom´un kullandığı işletim sistemi ve web sunucusunu öğrenmek için girdiğimde en son yapılan örnekleme göre 10-13 Haziran arası bir tarihte Windows 2003 platforumuna bir geciş yaşandığını ve haliyle IIS 6.0´a terfi edilmiş olduğunu gördüm.