Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

0
anonim
Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Bir açık kaynak kod projesi ve otomatik web uygulamaları açıklık tarayıcı yazılımı olan w3af‘nin proje lideri Andres Riancho w3af sunumu ile bizlerle olacak ve sorularınızı yanıtlayacak.

İsim listesini belirlemek için lütfen bir e-posta atın; bilgi at webguvenligi.org

Adres : İstiklal Caddesi. Emir Nevruz Sokak. No: 1/11 Galatasaray Beyoğlu Yer : Turkcell Akademi Binası 1. Kat B Salonu Tarih : 14 Kasım 2009 Cumartesi, 14:00 E-Posta : bilgi at webguvenligi.org

Görüşler

0
cmk
Dün yazıyı okuduktan sonra bilg[at]webguvenligi.org adresine katılım için bir eposta gönderdim. Şu saatlerde epostalarımı kontrol etmekteydim ki gelen bir eposta da (Bedirhan Urgun tarafından) "14 Kasim OWASP-TR Bulusma IPTAL" etmek zorunda kalmış oldukları bildirilmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Big TTNet is watching you!

tongucyumruk

Easynews kullananlar bilirler login olduğunuz zaman girdiğiniz ip bilgisi karşınıza çıkar. Bende siteye günlük ziyaretimi gerçekleştirdiğim sırada bir baktım yazan IP 195 ile başlayan bir kablonet IP'si değil 212.156 ile başlayan bir ttnet IP'si. Bağlantıda da "Via: 1.1 ttnet-cache..." yazıyor. Bunun üzerine önce Interaktif'teki yetkilileri aradım ve TTNet'in transparent proxy kurup kurmadığını sordum. Aldığım cevap böyle birşeyden haberlerinin olmadığı şeklindeydi. Beni TTNet'e yönlendirdiler onlarla yaptığım görüşmede ise bant genişliğinden daha iyi faydalanmak amacıyla Transparent Proxy uygulamasının denendiğini öğrendim. Kısa süre içinde tam uygulamaya geçilmesini planlıyorlarmış. Kendilerine bağlantıların takip edilmesi hakkındaki endişelerimi ilettiğimde ise böyle birşeyin kesinlikle olmadığı cevabını aldıysam da bunun pek içimi rahatlattığını söyleyemem...

Hacker´lar California´nın Elektrik Şebekesindeler

PCc0d3r

Hacker'lar bu sefer ABD'nin California eyaletinin elektrik şebekesine dadandı. 25 Nisan'da şebekenin ana bilgisayarına giren sanal korsanlar 11 Mayıs'a kadar fark edilmemişler. Neyse ki sisteme önemli bir hasar verilmemiş (ki bunu yapabilecekleri noktalara dahi erişmiş hacker'lar).

FBI'ın yaptığı araştırmalara göre saldırının Çin'in Guangdong bölgesinden yapıldığı tahmin edilmekte. Ayrıca Santa Clara ve Tulsa'dan da olabileceğini söyledi yetkililer...

.Net gelmeden wormu geldi

tongucyumruk

.Net platformu için yazılmış ilk worm duyuruldu. Sharpei adlı wormun bir kısmı C# ile yazılmış ve .Net framework yüklü bilgisayarları etkiliyor.

Konuyla ilgili Slashdot'ta ve CNET'te çıkan haberler

Gmail Problemi(!)

e2e

Gmail'in "kişisellik"i ihlal etmesi, sınırsız disk alanı gibi özelliklerinden daha fazla tartışılmıştı. Ama tartışmalar bir süre sonra yerini tam bir sessizliğe bıraktı. Ama SecurityFocus'taki yazıdan sonra bu tartışmaların kolay kolay bitmeyeceği anlaşılıyor.

Google, mail mesajı-reklam ilişkisinde kişisel hakların gözardı edildiği, gizlilik ilkesinin yok sayıldığı eleştirilerine, "Mesajları insanlar değil, bilgisayarlar tarayacak" cevabını veriyordu. SecurityFocus'ta yazan Mark Rasch ise yazısında, "bir insan ya da insanlar tarafından yazılmış bir program; ikisi de aynı şey" diyor. Yazar, ayrıca bu tarz tarama sistemlerinin yeni bir Echelon işlevi taşıyabileceğini belirtiyor. Ve Google'ın bu politikasının ABD yasalarına da ters düştüğünü belirtiyor.

Okulu Bırakıyorum, Okula Gidiyorum!

PCc0d3r

Her zaman demişimdir Türkiye'deki eğitim sistemi bir işe yaramaz diye. Hele bir de şu haberi duyunca Fransa'da oku diye fısıldadı şeytan bana: Fransa'da Zi Hackademy adında (elbette resmi olmayan) bir okul açılmış. 450 Franc karşılığında gittiğiniz okul toplam 9 saat ders veriyor ve verilen eğitimin konusu ise bence cok ilgi çekici: "bir sistem nasıl hack edilir?".
Ben daha fazla dayanamayacağım haberi biraz daha araştıracağım. Siz nerden mi başlayacaksınız işte buradan.