Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 14 Kasım

0
anonim
Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Bir açık kaynak kod projesi ve otomatik web uygulamaları açıklık tarayıcı yazılımı olan w3af‘nin proje lideri Andres Riancho w3af sunumu ile bizlerle olacak ve sorularınızı yanıtlayacak.

İsim listesini belirlemek için lütfen bir e-posta atın; bilgi at webguvenligi.org

Adres : İstiklal Caddesi. Emir Nevruz Sokak. No: 1/11 Galatasaray Beyoğlu Yer : Turkcell Akademi Binası 1. Kat B Salonu Tarih : 14 Kasım 2009 Cumartesi, 14:00 E-Posta : bilgi at webguvenligi.org

Görüşler

0
cmk
Dün yazıyı okuduktan sonra bilg[at]webguvenligi.org adresine katılım için bir eposta gönderdim. Şu saatlerde epostalarımı kontrol etmekteydim ki gelen bir eposta da (Bedirhan Urgun tarafından) "14 Kasim OWASP-TR Bulusma IPTAL" etmek zorunda kalmış oldukları bildirilmekte.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Virüs Uyarısı - Nyxem

Skeleton

Word, Powerpoint, Excel ve Acrobat gibi dosyaları silmeye programlanmış olan virüs 3 Şubat tarihinde etkin olacak. Son zamanlarda ortaya çıkan diğer virüsler gibi Nyxem de e-posta yoluyla yayılıyor ve kullanıcılara bulaşabiliyor. Çoğu antivirüs yazılımı üreticisi ilgili virüs tanımlarını yayınlamış olmalarına rağmen, F-Secure firmasına göre daha binlerce PC virüsten temizlenmiş değil. Antivirüs yazılımlarınızın güncelliğini kontrol etmeniz için bir gününüz var (tabi tarihiniz doğru ayarlı ise :))

Açık Sistemler ve Güvenlik - 1

FZ

"Güvenlik bir ürün değil süreç meselesidir." Bruce Schneier

Neden Güvenlik?

Sevgilinize yazdığınız özel(!) bir e-posta başkaları tarafından kolayca okunabilse kendinizi nasıl hissederdiniz? Ya da bir ihale için hazırladığınız elektronik belgelerle ilgili tüm detaylar rakipleriniz tarafından bir güzel okunsa? Olay yaratacak haberinizdeki en kritik ve gizli noktalar sizinle rekabet eden birileri tarafından kolayca ele geçirilirse ve kendi imzaları ile yayınlansa nasıl bir ruh hali içinde olursunuz?

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

NSA SELinux´u Güncelledi

FZ

ABD´nin en önemli istihbarat kurumlarında NSA (National Security Agency), 23 Şubat 2004 tarihinde SELinux sistemini güncelledi ve kamuoyuna son gelişmeleri duyurdu. Ayrıntılı bilgiye ve SELinux kaynaklarına bu adresten erişebilirsiniz.

myspace.com'a Türkiye Kökenli Virüs Saldırısı

FZ

Dünyanın en çok ziyaret edilen ilk 10 web sitesinden myspace.com'da geçtiğimiz hafta büyük bir reklam skandalı yaşandı. Sayfanın reklamlarını gösteren sisteme sızan korsanlar, içinde Truva atı virüsü barındıran bir kodu ziyaretçilere göstermeyi başardı. Rus korsanların bir Türk sitesinin içine sızarak yönettiği operasyon sonucunda 2 milyona yakın kişinin bilgisayarına sızıldı.

Haberin devamı: Radikal