Cehennem.Org´u Hatırlar Mısınız?

0
anonim
Aşağıda sadece konu başlıklarını ve ayrıntılı bilgiye ulaşabileceğiniz linkleri veriyorum, yorumsuz...

"İnternette şifre tuzağı
'www.cehennem.org', Türk internet kullanıcılarına e-posta yoluyla tuzak kurarak, şifrelerini alıyor. Kurban sayısı ve isimlerini yayınlayan sitenin, bu yolla 10 bine yakın internet kullanıcısının şifresini ele geçirdi.
"

"Cehennem.org'da terör bağlantısı
İnternet kullanıcılarına tuzak kurarak şifrelerini indiren cehennem.org'un kapatıldığı açıklandı. Bu açıklamayı, ABD'den gelen ve şifreleri ele geçirilenleri dehşete düşüren bir açıklama takip etti.
"

Görüşler

0
anonim
USA'da iyi alıştı haa!
canı sıkılsa terörü bahane edip,
kafasına eseni yapıyo.
(ör: ırak operasyonu, asıl amaç petroller)

fakemail olaylarından FBI'ın canı nası yandı
anlamadım. binlerce fakemail hizmeti veren
yabancı site var. yoksa bigbrother türklerin
böyle bi teknolojiyi kullanmasını istemio mu?

OpenSource matığı bundan dolayı çok önemli bence.
www.cehennem.org'daki açıklamaları okuyun bence...
saygılar (:
EOM
0
SHiBuMi
'O kadar profesyonelce hareket ediyorlar ki, örneğin Hotmail logosu ve tasarımını birebir yaparak kullanıcıyı aldatıyorlar. Şifresini yeniden giren kişi, kısa sürede şifresini değiştirmezse gelen mesajları okunabiliyor ya da adreslerinden posta gönderilebiliyor.''

Valla bravo, 5 yaşındaki çocuğun bile birinin parolasını çalmak için aklına gelecek ilk yöntemi profesyonellik kategorisine sokmayı başarmışlar. Biz salağız çünkü adamlar o kadar profesyonel ki gitmişler hotmail tasarımının aynısını yapmışlar yuf be diyeceğiz. Internet birliği başkanımız henüz copy/paste aşamasına gelememiş heralde ki garibanların oturup hotmail sitesini baştan tasarladıkları zannediyor, ama heralde en çok logoyu nasıl olup da aynen kopyaladıklarına şaşıyordur.

Çaldıkları parolalarla (şifre değil parola, şunu da hala öğrenemedi güzide bilişim basınımız) nasıl olup da kullanıcılara saldırdıkları ve binlerce dolar zarar verdikleri ise tamamen meçhul. Aranızda birinin parolasını çalıp onun bilgisayarına saldırarak nasıl binlerce dolar zarara sokulabileceğini bilen varsa beri gelsin, saldırmak istediğim bir düzine adam var şöyle aylık 1500$ civarı zarar gelsin yeter.

0
anonim
yaw, ben her geçen gün bu konularda biraz daha ümitsizleşiyorum. Ne oluyor, ne bitiyor ? Biz kendimizi çok mu fazla kaptırdık bu internet mevzuuna da bu tür şeylere tahammülümüz yok, yoksa bu Internet'i hakkaten hiçbirşeyi bilmeyen kişiler mi kullanıyor. Hiçbir zaman 'herşeyin %80'i posadır lafının doğruluğunu bu kadar düşünmemiştim :(
0
anonim
herseyden once sifre ile parola arasındaki farkı bir anlatıverseydiniz sevinirdim. sonra tasarım ile sifre kaptıranlara icinse kusura kalmasınlar ama o kadar dikkatsiz hareket etmeselermis diyecegim (aslinda burada mal olmasalarmış diyecektim ama neyse :)
mail sifresi (ya da parolası neyse iste -arka fonda parole parole calmaktadır :)- ) art niyetli birisinin eline gecerse bu mesela bir şirketin tanınan bir satın alma memurunun ise cok rahat bir suru problem cıkartabilirsiniz. telefonla konfirme edilmeyecek sekilde nezaketle yapılmış bir sipariş karşı firmanın yaptıgı malların elinde kalmasına yol acabilir vs. vs.
0
SHiBuMi
Parola, kimliğinizin sistem tarafından doğrulanabilmesi için belirlenmiş bir değerdir. Posta hesabınıza girmek için kullanıcı adınızı ve parolanızı girersiniz, sistem iki değeri karşılaştırır, doğruysa devam edersiniz.

Şifre ise belirli bir değerin gizlenmesi amacıyla kullanılır. Örneğin md5 şifreleme algoritması ile parolanızı bu algoritmaya uygun biçimde 32 karakterlik başka bir değere döndürürsünüz. Biri sizin parolalarınızı sakladığınız veritabanını ele geçirse bile tüm parolalar md5 ile şifrelenmiş olacağından buradaki parolaları ele geçirmek isteyen birisi her birini çözmek için fazlaca zamana ihtiyaç duyacaktır.

Aynı şekilde online alışveriş yaparken verdiğiniz kredi kartı bilgileri de SSL ile şifrelenir, bu şekilde sizin rakamlar halinde vermiş olduğunuz ve sizin bilgisayarınızdan işlem yaptığınız web sitesine gidene kadar yolda birçok farklı noktadan kabak gibi görüntülenebilecek olan kredi kartı bilginiz, ele geçirilse bile kırılması çoook uzun zaman alacak bir değere dönüştürülür.

Sonuç olarak, parolalar şifrelenebilir, böylece ele geçirilseler bile kullanılamaz hale getirilebilirler. Parolalar haricinde her tür değer çeşitli şifreleme algoritmaları ile şifrelenebilir, bu algoritmalar sonucunda oluşan değere de şifre diyebilirsin.
0
FZ
MD5, yani Message Digest 5 için şifreleme değil de güvenli hash fonksiyonu desek daha doğru olur (bir allahın kulu çıkıp da hash için bir Türkçe sözcük önerse ne güzel olur ;-) Neden çünkü, bir parola MD5'ten geçilip de 32 karakterlik heksadesimal dizi elde edildi mi artık geriye dönüş yoktur (hemen hemen) yani bir tür şifreleme ve şifre çözme işlemi söz konusu değildir.

Bu arada eğer MD5'e verilen parolalar herhangi bir dildeki anlamlı sözcüklerden, kişiyle ilgili temel sayısal bilgilerden (telefon nosu, doğumgünü tarihi, kız arkadaşının adı ve takma adı, vs.) oluşuyorsa o zaman sözlük saldırıları kolayca gerçekleştirilebilir. Hiçbir şifreleme algoritması insan aptallığına çok da dayanıklı değildir (üstad Bruce Scneier'in deyişi ile : They fail badly.)

SSL'e gelince, son günlerde yanılmıyorsam Internet Explorer ile ilgili gene bir SSL, sertifikasyon problemi çıktı, dikkatli olmakta fayda var. Algoritmalar çok güçlü ama onları uygularken kullanılan protokoller ve yazılımlar da üzerinde dikkatle durulması gereken faktörler.

0
conan
``hash``in Turkcesi icin ``harmanlama``yi onersem?
0
FZ
Hmm, bence fena fikir değil. Bir deneyelim.

-Söz konusu parolayı MD5 ile harmanlayıp çıkan 32 bitlik onaltılık diziyi dosyaya yazarken elde ettiğiniz harman sayısından geriye dönmenizin nerede ise imkansız olduğunu.......

Hmm, evet, evet, kulak tırmalayıcı değil gibi. Deneyelim bakalım.

fazlamesai.net : Tartışıp eleştirmekle kalmayıp çözüm önerisi de getirebilen site. ;-)

0
larweda
Bu bana şunu hatırlattı, bir süre önce birileri superonline''daki bir vatandaşın e-mail adresini kullanarak superonline.com''un DNS adresini değişttirmişti register.com''a, ama bunun için normal corporate e-mail''i fakemail ile kullanmak gerekiyor,

öte yandan herhangi bir şirketin satınalma çalışanının filan bu işler için Hotmail vs. adresi kullanacağını sanmıyorum, öyle birşey yapıyorsa zaten hakediyordur bu tarz bir zarara mağruz kalmayı. Bu tip bi iş için hotmail kullanan adam da şifresini - parolasını, ilk gördüğü tepesinde hotmail yazan sayfaya da verebilir, ööle frontpage''le hotmail yazmak yeterli olabilir, ööle süper (!) profosyonel çalışıp hotmail''in logosunu aynen tasarlamak gerekmeyebilir, ( 8-)
0
CastleLord
cehennem olayı yalan ondan once daha bır suru sıte vra kapanılması gereken..hatırlarmısınızı spymastersnake ede bır ara aynı durum olmustu..adamlar celık kapıyı bıle acma taktıklerı o zamanda bıle sımdı olan olayları hack yontemlerını anlatıyorlardı..amerıkan emperyalızmı var ortada..yavas yavas bızı saf dısı etmeye calısıyorlar!
0
anonim
Heyy allagım yaaa.
Arkadaş efsane demiş ama efsane olan cehennem.org degil cehennem.com yani aradaki büyük farkı görelim. Bu arada cehennem.org lameleri ile cehennem.com u lütfen karıştırmayalım. Bunu yapmak trojanla ugraşn kişi ile asm ile ugraşan kişiyi ayni kefeye koymaktır.
0
anonim
Hepiniz aptalsınız...
Ben cehennem.org tan bir kişi admin yada üye ne farekder..
Siteye gelip kullanan biz değil SİZLERSİNİZ VE YİNE BUNU SURATIMIZA VURMAYA CALISNDA SIZLRSINIZ benım mailimede gunde yuzlerce fake mail geliio ama hiçbirine bakmadan direk siliyorum.. çünkü biz bilioruz..
sizlerse sadece bakıp götünnzden uyduruyorsunuz aptal insancıklar...
Ayrıca lamer dediğin kişi(ler) cehennem.com dahil bütün serverlara elimi kolumu sallayark rigip cıkabilen kişi(ler)dir...
CEHENNEM.com adminine sorabilirsiniiz...

Saygılarımla...

BHT[MaN]
0
anonim
hay allah ya ben de hotmail hack etmek icin cehennem.org''''dan bilgi almistim daha bugun :(
ne yani butun sifrelerim ogrenildi mi şimdi..

neyse yasayip gorecegiz... bir dahaki sefere isim anonim olmazda bir mağdur olursa işim bitmiş demektir :)

herkese iyi çalışmalar
0
anonim
sitesnizde sağlam calışan bir programınızı bulamadım şuraya işe yarayan birşeyler yükleyin bizlerde yararlanalım
0
free_soul
Ya lütfen bırakalım cehennem.org daonbinlerce kişinin mail i çalınmış ölemi ben site kurulduğundan beri üyesiyim neden benimkinide kırmasınlarki hem terör içerikli site diyorsunuz ne terörü ya hiç bir gatede yokken diyarbakır belediye başkanının yaptırdığı sözde pkk şehitliği (yani it leşlerinin yeri) resmini onlar yayınladı lütfen incelemeden yazmayalım bunları bunları yazanlar kesin sitenin kullanıcı değillerdir ayrıca o site üyesi olunmadan da kullanılıyor yani çokk güzel incelemişsiniz belli
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

larweda

Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?

Windows Durmuyor

anonim

Windows´ta güvenlik açığı başlıklı haberlerden sıkıldınız mı bilmiyorum ama Windows da durmuyor ki. Yine kritik bir güvenlik açığı üstelik ie kullanmıyor olmanızda sizi kurtaramıyor. Microsoft Windows 98, Microsoft Windows 98 Second Edition, Microsoft Windows Me, Microsoft Windows NT 4.0, Microsoft Windows NT 4.0 Terminal Server Edition, Microsoft Windows 2000 işletim sistemlerinde etkili bu açık sayesinde crackerımızın web sitesini ziyaret ederseniz oluşan açık yüzünden cracker o an kayıtlı olan kullanıcının yetkilerine sahip oluyor. Admin yetkileride buna dahil. Ayrıntılı bilgi ve yama için: Bu adrese

NAT arkasındaki makinaları saymak

raistlinthewiz

Gerçekten ilginç bir konu:
http://slashdot.org/article.pl?sid=03/02/05/2129218&mode=thread&tid=95
Kablo modem, DSL ya da normal modem üzerinden birden fazla bilgisayarını Internet´e açanların okumaları menfaatleri icabıdır.

Web Güvenliği E-Dergi

anonim

İlk sayısı Ağustos 2009`da yayımlanan Web Güvenlik Topluluğu (WGT) E-Dergi projesi ile web güvenliği bilincinin arttırılması amaçlanmaktadır.

Periyodik yayınlanacak dergide, uzmanlar tarafından birbirinden farklı konular kaleme alınırken, web/yazılım güvenliğinde güncel konuların ve teknolojilerin takibinin sağlanması da hedefleniyor.

MS Windows İçin Açık Kodlu Antivirüs Yazılımı - ClamWin

ebola

Siz de benim gibi bir işyerinde istemeyerek de olsa MS Windows sistem yöneticiliği yapıyorsanız eminim virusler en önemli sorunlarınızdandır. İşyeriniz her sene "kapalı kodlu" yazılımlara dünyanın parasını saymaktadır.

Pek çok şeyin bir açık kodlu çözümü var ama bu antivirüs meselesinin yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Eski dost ClamAV'nin MS Windows sürümü var. Adı ClamWin. Ben test amacı ile bir iki makineye kurdum ilk izlenimlerim olumlu, size de tavsiye ediyorum.